בן 4 חודשים- 2 שאלות

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בן 4 חודשים- 2 שאלות
12/03/2012 17:12
היי
בני בן 4 חודשים כמעט, ישן בלילה די טוב - מתעורר פעמיים\שלוש לאכול וחוזר לישון.
במהלך היום השינה שלו לא כ"כ טובה , הוא נרדם בקלות (אם מזהים את סימני העייפות בזמן) אך מהר מאוד הוא מתעורר (לפעמים אחרי 10 דקות לפעמים אחרי 20 דקות)- בגלל רעשים ,גרעפס או נפילת מוצץ וכו'...השאלה היא האם להתעקש איתו על המשך השינה? לפעמים זה עובד ולפעמים אני מוצאת את עצמי מנענעת אותו רבע שעה בשביל עוד 5 דקות שינה. האלטרנטיבה היא להוציא אותו מהמיטה ולשחק איתו עד שיתעייף שוב ואז לנסות להרדימו. אז הרבה יותר קל להרדים אותו, מצד שני זה עושה לו הפסקה בשינה. מה עדיף?
השאלה שניה שלי היא לגבי רעשים. מכיוון שהשינה שלו בלילה עמוקה וטובה, זה הזמן שאנו מרשים לעצמינו "לעשות רעש" ולהתנהל בצורה רגילה בבית. לעומת זאת במהלך היום אני ממש מוצאת את עצמי מתהלכת על קצות האצבעות כדי לא להרוס לו את השינה. אני יודעת שזה אמור להיות הפוך, מצד שני כשיש רעש הוא לא מצליח לישון במהלך היום.
האם יש לכם המלצה איך להרגיל אותו לישון עם רעשי רקע במהלך היום?
תודה מראש,
שירה
מאת: אורח/ת
2. שנת יום
12/03/2012 21:05
הי שירה,
המשיכי להשכיב את בנך לישון לפי סימניי עיפות זה מאוד נכון ואכן מוביל להירדמות קלה, יחד עם זאת חשוב שישן שינה טובה של לפחות חצי שעה ואף הרבה יותר מכך. שינה של 10-20 דקות היא אינה שינה כלל וכדאי להחזיר אותו לישון. יכול להיות שזה יהיה בתחילה קשה יותר אבל הוא ילמד להמשיך לישון. המשיכי להיות עיקבית ותמיד לתנהל באותה צורה.
מה שכן, צריך לבדוק מהי הסיבה לשינות הקצרות הללו והאם יש משהו בנוסף לרעשים מבחוץ שמעיר אותו (גורם תלות כלשהו).
גרעפס, החל מגיל 5 חודשים בערך זה כבר לא מפריע. מוצץ- בגיל 5 חודשים אפשר להתחיל ללמד אותו לקחת בעצמו את המוצץ וגם זה יפסיק להפריע לו.
ככל שהוא יהיה בסביבה "סטרילית מרעשים" הוא יהיה רגיש לזה ויתעורר מכל רעש ולכן זה מאוד נכון ללמד אותו להירדם "ברעש" סביר של בית בדיוק כמו שקורה בלילה.
שנות היום קשות יותר בגלל שהורמון המלטונין (השינה) נמצא בגוף בכמויות נמוכות. כדי לעודד את הפרשת המלטונין שעוזרת לנו לישון טוב יותר מומלץ גם בבוקר ללכת לישון לאחר טקס שינה קצרצר ולסגור תריסים ולאפשר לו לישון בחושך. להמשיך כרגיל את הפעילות ולהחזיר אותו לישון, כך הוא יסתגל לשינה גם במהלך היום.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה- ועוד שאלה
14/03/2012 14:51
כרגע שינת הלילה שלו נמשכת בערך 12 שעות מה שאומר שבמשך היום הוא אמור לישון בסביבות 3 שעות.
איך מומלץ לחלק את השעות האלו? (כאמור, הוא ישן גם בבוקר גם בצהריים וגם אחה"צ, קצת כל פעם - השאלה היא באיזה שלב של היום כדאי להתעקש איתו כשהוא מתעורר ובאיזה שלב של היום ניתן להוציא אותו לשחק אם מתעורר לאחר חצי שעה)
בעוד חודש וחצי בערך אני חוזרת לעבודה והוא ילך לגן, שם ישנים בין 13:00-15:00. אני לא בטוחה שיש עוד זמן שינה. יש דרך להרגיל אותו מעכשיו לישון בשעות האלו? כדי שלא יהיה לו קשה בגן מהבחינה הזו.
מאת: אורח/ת
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד