פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בן 4 חודשים- 2 שאלות
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 4 חודשים כמעט, ישן בלילה די טוב - מתעורר פעמיים\שלוש לאכול וחוזר לישון.
במהלך היום השינה שלו לא כ"כ טובה , הוא נרדם בקלות (אם מזהים את סימני העייפות בזמן) אך מהר מאוד הוא מתעורר (לפעמים אחרי 10 דקות לפעמים אחרי 20 דקות)- בגלל רעשים ,גרעפס או נפילת מוצץ וכו'...השאלה היא האם להתעקש איתו על המשך השינה? לפעמים זה עובד ולפעמים אני מוצאת את עצמי מנענעת אותו רבע שעה בשביל עוד 5 דקות שינה. האלטרנטיבה היא להוציא אותו מהמיטה ולשחק איתו עד שיתעייף שוב ואז לנסות להרדימו. אז הרבה יותר קל להרדים אותו, מצד שני זה עושה לו הפסקה בשינה. מה עדיף?
השאלה שניה שלי היא לגבי רעשים. מכיוון שהשינה שלו בלילה עמוקה וטובה, זה הזמן שאנו מרשים לעצמינו "לעשות רעש" ולהתנהל בצורה רגילה בבית. לעומת זאת במהלך היום אני ממש מוצאת את עצמי מתהלכת על קצות האצבעות כדי לא להרוס לו את השינה. אני יודעת שזה אמור להיות הפוך, מצד שני כשיש רעש הוא לא מצליח לישון במהלך היום.
האם יש לכם המלצה איך להרגיל אותו לישון עם רעשי רקע במהלך היום?
תודה מראש,
שירה
המשיכי להשכיב את בנך לישון לפי סימניי עיפות זה מאוד נכון ואכן מוביל להירדמות קלה, יחד עם זאת חשוב שישן שינה טובה של לפחות חצי שעה ואף הרבה יותר מכך. שינה של 10-20 דקות היא אינה שינה כלל וכדאי להחזיר אותו לישון. יכול להיות שזה יהיה בתחילה קשה יותר אבל הוא ילמד להמשיך לישון. המשיכי להיות עיקבית ותמיד לתנהל באותה צורה.
מה שכן, צריך לבדוק מהי הסיבה לשינות הקצרות הללו והאם יש משהו בנוסף לרעשים מבחוץ שמעיר אותו (גורם תלות כלשהו).
גרעפס, החל מגיל 5 חודשים בערך זה כבר לא מפריע. מוצץ- בגיל 5 חודשים אפשר להתחיל ללמד אותו לקחת בעצמו את המוצץ וגם זה יפסיק להפריע לו.
ככל שהוא יהיה בסביבה "סטרילית מרעשים" הוא יהיה רגיש לזה ויתעורר מכל רעש ולכן זה מאוד נכון ללמד אותו להירדם "ברעש" סביר של בית בדיוק כמו שקורה בלילה.
שנות היום קשות יותר בגלל שהורמון המלטונין (השינה) נמצא בגוף בכמויות נמוכות. כדי לעודד את הפרשת המלטונין שעוזרת לנו לישון טוב יותר מומלץ גם בבוקר ללכת לישון לאחר טקס שינה קצרצר ולסגור תריסים ולאפשר לו לישון בחושך. להמשיך כרגיל את הפעילות ולהחזיר אותו לישון, כך הוא יסתגל לשינה גם במהלך היום.
איך מומלץ לחלק את השעות האלו? (כאמור, הוא ישן גם בבוקר גם בצהריים וגם אחה"צ, קצת כל פעם - השאלה היא באיזה שלב של היום כדאי להתעקש איתו כשהוא מתעורר ובאיזה שלב של היום ניתן להוציא אותו לשחק אם מתעורר לאחר חצי שעה)
בעוד חודש וחצי בערך אני חוזרת לעבודה והוא ילך לגן, שם ישנים בין 13:00-15:00. אני לא בטוחה שיש עוד זמן שינה. יש דרך להרגיל אותו מעכשיו לישון בשעות האלו? כדי שלא יהיה לו קשה בגן מהבחינה הזו.
1. בן 4 חודשים- 2 שאלות
12/03/2012 17:12
הייבני בן 4 חודשים כמעט, ישן בלילה די טוב - מתעורר פעמיים\שלוש לאכול וחוזר לישון.
במהלך היום השינה שלו לא כ"כ טובה , הוא נרדם בקלות (אם מזהים את סימני העייפות בזמן) אך מהר מאוד הוא מתעורר (לפעמים אחרי 10 דקות לפעמים אחרי 20 דקות)- בגלל רעשים ,גרעפס או נפילת מוצץ וכו'...השאלה היא האם להתעקש איתו על המשך השינה? לפעמים זה עובד ולפעמים אני מוצאת את עצמי מנענעת אותו רבע שעה בשביל עוד 5 דקות שינה. האלטרנטיבה היא להוציא אותו מהמיטה ולשחק איתו עד שיתעייף שוב ואז לנסות להרדימו. אז הרבה יותר קל להרדים אותו, מצד שני זה עושה לו הפסקה בשינה. מה עדיף?
השאלה שניה שלי היא לגבי רעשים. מכיוון שהשינה שלו בלילה עמוקה וטובה, זה הזמן שאנו מרשים לעצמינו "לעשות רעש" ולהתנהל בצורה רגילה בבית. לעומת זאת במהלך היום אני ממש מוצאת את עצמי מתהלכת על קצות האצבעות כדי לא להרוס לו את השינה. אני יודעת שזה אמור להיות הפוך, מצד שני כשיש רעש הוא לא מצליח לישון במהלך היום.
האם יש לכם המלצה איך להרגיל אותו לישון עם רעשי רקע במהלך היום?
תודה מראש,
שירה
מאת: אורח/ת
2. שנת יום
12/03/2012 21:05
הי שירה,המשיכי להשכיב את בנך לישון לפי סימניי עיפות זה מאוד נכון ואכן מוביל להירדמות קלה, יחד עם זאת חשוב שישן שינה טובה של לפחות חצי שעה ואף הרבה יותר מכך. שינה של 10-20 דקות היא אינה שינה כלל וכדאי להחזיר אותו לישון. יכול להיות שזה יהיה בתחילה קשה יותר אבל הוא ילמד להמשיך לישון. המשיכי להיות עיקבית ותמיד לתנהל באותה צורה.
מה שכן, צריך לבדוק מהי הסיבה לשינות הקצרות הללו והאם יש משהו בנוסף לרעשים מבחוץ שמעיר אותו (גורם תלות כלשהו).
גרעפס, החל מגיל 5 חודשים בערך זה כבר לא מפריע. מוצץ- בגיל 5 חודשים אפשר להתחיל ללמד אותו לקחת בעצמו את המוצץ וגם זה יפסיק להפריע לו.
ככל שהוא יהיה בסביבה "סטרילית מרעשים" הוא יהיה רגיש לזה ויתעורר מכל רעש ולכן זה מאוד נכון ללמד אותו להירדם "ברעש" סביר של בית בדיוק כמו שקורה בלילה.
שנות היום קשות יותר בגלל שהורמון המלטונין (השינה) נמצא בגוף בכמויות נמוכות. כדי לעודד את הפרשת המלטונין שעוזרת לנו לישון טוב יותר מומלץ גם בבוקר ללכת לישון לאחר טקס שינה קצרצר ולסגור תריסים ולאפשר לו לישון בחושך. להמשיך כרגיל את הפעילות ולהחזיר אותו לישון, כך הוא יסתגל לשינה גם במהלך היום.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

3. תודה- ועוד שאלה
14/03/2012 14:51
כרגע שינת הלילה שלו נמשכת בערך 12 שעות מה שאומר שבמשך היום הוא אמור לישון בסביבות 3 שעות.איך מומלץ לחלק את השעות האלו? (כאמור, הוא ישן גם בבוקר גם בצהריים וגם אחה"צ, קצת כל פעם - השאלה היא באיזה שלב של היום כדאי להתעקש איתו כשהוא מתעורר ובאיזה שלב של היום ניתן להוציא אותו לשחק אם מתעורר לאחר חצי שעה)
בעוד חודש וחצי בערך אני חוזרת לעבודה והוא ילך לגן, שם ישנים בין 13:00-15:00. אני לא בטוחה שיש עוד זמן שינה. יש דרך להרגיל אותו מעכשיו לישון בשעות האלו? כדי שלא יהיה לו קשה בגן מהבחינה הזו.
מאת: אורח/ת
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות