קשיי שינה לתינוק בן 8 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. קשיי שינה לתינוק בן 8 חודשים
14/03/2012 11:32
שלום,

בני בן 8 חודשים. בעל מזג נוח ורגוע. מהלידה ועד היום הוא מתעורר הרבה פעמים בלילה (היו כחמישה לילות בהם התעורר 2-3 פעמים וכל שאר הזמן מתעורר לפחות 4 פעמים עד 8,9 פעמים בלילה).

אנו גרים בבית קטן מאוד ואמורים לעבור לבית מרווח יותר כשיהיה בן שנה וחודשיים בערך, לכן כרגע הוא ישן אתנו בחדר.

עד לא מזמן הוא היה נרגע רק על הידים (בעיקר שלי). התחלנו בשיטת 5 הדקות אך עם השארות בחדר-ליטופים ודיבורים כשהוא במיטה שלו. אצל בן זוגי הוא למד להרגע ולהרדם במיטה ואתירק לפעמים (לי קשה יותר לשמוע אותו בוכה כי אני חוששת שתשאר לו "צלקת" מהחוויה הזאת. יחד עם זאת אני מבינה שהאמביוולנטיות שלי וזה שאני לפעמים מרימה אותו לאחר שהוא בוכה ולפעמים עומדת מול בכיו ומרגיע אותו במיטה יכולה לבלבל אותו).

אנחנו מיואשים-מה לעשות?
כבר שמונה חודשים סוחבים ללא שינה. מייאש.

מלבד זה הוא ילד נוח וחמודי.

נשמח להכוונה.

תודה,
לירון.
מאת: אורח/ת
2. אותו כנ"ל
14/03/2012 15:13
ביתי בת ה-8 חודשים מתעוררת 3-4 פעמים בלילה ורוצה לאכול.ניסינו לתת מים, ניסינו להרגיע עם מוצץ וכלום לא עוזר. אנחנו משכיבים אותה לישון ב-8 בערב לא לפני האכלה (הנקה+בקבוק), הוספנו דייסה לבקבוק, ניסינו "האכלת חלום" ב-11 בלילה בערך-חשבנו שזה יעזור לה לסחוב כל הלילה אבל כלום לא עוזר. מתעוררת 2-3 פעמים בלילה. מה עושים ???

תודה
אסף
3. מענה לבכי
14/03/2012 15:15
הי לירון,

אין ספק שהוא מתוק וחמוד ונוח, הבכי וההתעוררויות בלילה נובעות מעייפות ומכך שהוא עדיין לא יודע להירדם בכוחות עצמו. כשהוא ישן טוב יותר הוא יהיה הרבה יותר נוח ושמח גם במהלך היום.
הגישה שלי ושיטת "לילה טוב" היא גישה הפוכה משיטת 5 הדקות, אני מאמינה שתינוק שבוכה צריך לקבל מענה כדי לבנות את הבטחון שהוא צריך כדי שיוכל להישאר לבד בחדר ולהירדם.
אני בהחלט מסכימה איתך שחוסר עיקביות היא בעיה כי זה יוצר בילבול שרק מקשה עליו להבין למה לצפות וכיצד הוא צריך להירדם.
ההמלצה שלי היא כרגע להיות איתו בחדר עד שהוא נרדם ולתת לו מגע כל הזמן, כשהוא בוכה והמגע לא עוזר אז להרים ולהרגיע על הידיים וכשהוא רגוע להחזיר למיטה ולהמשיך ללטף. כך החוויה שלו עם המיטה תהיה חיובית. כשזה נעשה נכון לאחר מספר לילות כבר אין בכי בהרדמה ואז אפשר להפסיק גם עם המגע.

אתם צריכים לבחור בשיטה המתאימה לכם ושאתם מתחברים אליה ולהיות עיקביים בה ורק כך היא תעבוד.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
4. אוכל בלילה
14/03/2012 15:23
הי אסף,

הסיבה שבתכם מתעוררת בלילה היא הקשר החזק בין האוכל לשינה. היא תלויה בזה כדי לחזור לישון ולכן בכל פעם שקשה לה לחזור לישון היא בוכה ומבקשת לאכול. זה לא מתוך רעב ולכן אין קשר בין תכולת הבקבוק לבין היקיצות.
דווקא האכלת חלום יכולה לקבע את ההקשר הזה ומהניסיון שלי הרבה פעמים היא זו שיוצרת את זה.
קודם כל אני ממליצה לנתק את הקשר בין האוכל לשינה ע"י כך שתתנו לה לאכול אבל לא להירדם בזמן האוכל. כלומר, כשהיא מתחילה להאט את קצב היניקות או "לאבד עיניין" ולהשתמש בזה כמו למוצץ אז נתקו אותה והניחו במיטה כשהיא ערה. אם היא בוכה הרגיעו אותה והחזירו למיטה כשהיא רגועה.
לאחר כמה לילות שהקשר ינותק יכול להיות שתגלו שהיא תוריד ארוחות או תדחה בעצמה את שעות האוכל, ואם לא תוכלו להתחיל לדחות את שעת את האוכל בכל מספר לילות עד שתוציאו את הארוחות מהלילה.

אגב, יכול להיות שישנם עוד גורמי תלות. כדי שבתכם תישן לילות רצופים מומלץ ללמד אותה להירדם הירדמות עצמאית לגמרי ללא שום גורמי תלות.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. תודה רבה עינת. אסף (ל"ת)
14/03/2012 16:27
6. בשמחה ובהצלחה (ל"ת)
15/03/2012 18:32
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד