תינוק בן 4 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוק בן 4 חודשים
16/03/2012 8:28
הי,
יש לי תינוק בן ארבע חודשים, אין לו עדיין סדר יום קבוע אך יש פחות או יותר שגרה.

הבעיה היא שהוא נרדם רק על הידיים אלא אם כן הוא מאוד עייף ורק אז הוא מצליח להרדם בכוחות עצמו.

אני טופחת ולוחשת "ש..." כשהוא על הידיים ומנסה להמשיך לעשות זאת גם לאחר שאני מעבירה אותו מידיי לעריסה אך לרוב הוא מתעורר ואני צריכה להרימו שוב ולהתחיל את כל הפרוצדורה מחדש.

דעתך? תודה!
מאת: אורח/ת
2. תינוק בן 4 חודשים
17/03/2012 11:45
הי,
עכשיו זה הגיל בו כדאי להתחיל להרגילו להירדם במיטה. הוא עדיין צעיר כדי להירדם באופן עצמאי ולכן זה מאוד נכון כרגע לעזור לו (ע"י הטפיחות ו"ש..").
כשאת מזהה שהוא מראה סימני עייפות עשי טקס שינה קצר שיעזור לו להיות רגוע ונינוח ואז (כשהוא ער) הניחי במיטה עם המגע שלך עד שהוא נרדם, בכל פעם שהוא בוכה הרימי על הידיים וכשהוא רגוע החיזירי למיטה והמשיכי עם הטפיחות.
באופן הדרגתי הוא יתרגל לזה ויהיה לו קל יותר ואז תוכלי להפסיק גם עם המגע.
החל מגיל 5 חודשים אפשר לצפות ממנו להירדם הירדמות עצמאית. כרגע, עדיף בכל הזדמנות שאת יכולה להרדים אות במיטה ולא על הידיים.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. מה כולל טקס שינה? (ל"ת)
18/03/2012 8:07
4. האם יש הבדל בין טקס שינה לקראת לילה לבין טקס שינה בשעות היום? (ל"ת)
18/03/2012 8:09
5. טקס שינה
18/03/2012 20:08
טקס שינה צריך להראות כמו "משפך" כלומר, כל הגירויים במהלך היום לאט לאט יורדים עד שאין כלל גירויים. במהלך הטקס חשוב שלא יהיה זמן משחק.
בדר"כ טקס לילה מתחיל במקלחת ולאחריו בחדר מתלבשים, אפשר להניק או בקבוק (להקפיד שהוא לא ירדם בסמן האוכל), במהלך הטקס אפשר לשים מוסיקה או לספר סיפור (תלוי בגיל התינוק- עם תינוקות צעירים אפשר לומר "לילה טוב לבובות, למשחקים וכו'..") או עיסוי קצר, אפשר עם אור מלא או מעומעם או חושך. כשהתינוק רגוע מכבים את האור והמוסיקה ומכניסים למיטה- אז נגמר טקס השינה.

טקס שינה ביום רצוי שיהיה שונה מהטקס בערב, הוא לא צריך להיות מאוד ארוך אלא רק להביא את התינוק רגוע לשינה. זה יכול להיות שיר או שניים כאשר התינוק עליכם והתריסים סגורים.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד