פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3התעוררויות בלילה אצל זיו בן 9 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

רציתי לשאול לגבי זיו, תינוק בן 9 חודשים שמאז שנולד מתעורר הרבה בלילה.
כרגע הוא הולך לישון ב8 בערב וקם בין 6.30 ל-7, כאשר מתעורר בערך 5 פעמים בלילה. בלילות 'טובים' הוא מתעורר רק 3 פעמים. אני מרדימה אותו כמעט תמיד בהנקה מתוך הרגל וחוסר כח לשנות אותו. אני יודעת שזה חלק ממה שגורם לו להתעורר.
האם אפשר לקבוע שעות מסוימות לאכילה שלו? ואם הוא באמת רעב? ביום הוא אוכל מעט כל שעתיים וחצי- שלוש (אוכל גם מוצקים וחלב אם- לא מטרנה)
אם אני מרדימה אותו בלי הנקה הוא מתעורר אחרי חצי שעה בערך שוב.
האם אפשר 'לדרוש' ממנו לאכול כל 4 שעות כאשר ביום הוא אוכל יותר?
להרדים אותו בטפיחות על הגב זה גם הרגל רע?
יש לציין שכאשר הולך לישון ביום וגם בהרדמת הלילה לאחר טקס שינה נרדם במיטה בטפיחות.
אשמח מאד לשמוע עצות בנושא.
תודה רבה
שיר
גוף האדם לא מתוכנן לאכול בלילה אלא ביום, ובאופן כללי, תינוקות מסוגלים לישון לילות שלמים גם ללא אוכל החל מגיל 5 חודשים. בהנחה שהם אוכלים טוב במהלך היום ומתפתחים טוב.
עדיין ישנם ילדים שזקוקים לארוחה אחת במהלך הלילה עד גיל שנה.
ראשית, נתקי את הקשר בין האוכל לשינה ע"י כך שתתני לו לאכול אבל אל תאפשרי לו להירדם בזמן האוכל והכניסי אותו למיטה כשהוא ער. כאשר הקשר הזה ינותק יכול להיות שתגלי שהוא מרווח לבד את פערי השעות כי הוא אינו זקוק לאוכל במהלך הלילה.
אפשר בהחלט לפתוח את פערי האוכל ל-4 שעות ולאחר מכן בצורה הדרגתית להגדיל את הפערים הללו עוד.
ככל שהוא יאכל פחות בלילה הוא ישלים את האוכל הזה במהלך היום ויאכל יותר טוב את המוצקים.
הירדמות עם מגע זו תלות ומומלץ לנתק אותו מהתלות הזו כיון שגם היא גורמת ליקיצות. כדאי ללמד אותו להירדם ללא מגע ונוכחות שלך.
האם זה בסדר?
בהקשר למה שנאמר, בני בן שמונה וחצי חודשים וגם הוא קם הרבה פעמים בלילה.
הוא אוכל שתי ארוחות של מוצקים במשך היום ואז יונק כל שלוש שעות בערך.
מהרגע שנולד יש קשיים סביב השינה. קשה לו להרדם במיטה שלו ועד לא מזמן נרדם רק על הידיים. אנחנו מנסים להרגיל אות להרדם במיטה כשמישהו מאתנו לידו, מלטף ומדבר אליו.
אצל בן זוגי הוא נרדם בדרך כלל בלי בעיה ואצלי עם יותר קושי. היה שבוע טוב יחסית ועכשיו שוב בכי ודמעות.
זה סוחט אותי רגשית ואני לא רוצה שתשאר לו טראומה מזה.
איך להרגיל אותו להרדם עצמאית כדי שיוכל להרגיע את עצמו בלילה?
וכמה זמן ייקח עד שהוא יתרגל לישון עצמאית?
תודה,
לירון.
כל עוד קצב היניקות הוא חזק, מהר והוא אוכל זה בסדר כשהקצב נחלש והוא מנשנש או משתמש בזה כמוצץ עם הפסקות וכו'. זה שלב בו הוא מתנמנם ו/או נרדם.
אני מסכימה איתך שזה מאוד קשה ריגשית ופיזית ואולי תהליך עם ליווי ועזרה צמודה יכול לעזור לך.
כל עוד תמיד תגשי ותתני לו מענה לבכי ותרגיעי אותו לא תשאר לו טראומה כיון שהלמידה שלו תהיה ש"אמא ואבא לידי כשקשה לי ואני צריך אותם".
זה בסדר גמור להתחיל את המעבר להירדמות במיטה ע"י ליטוף ודיבור אבל כדי שלא תהיה רגרסיה, כאשר הוא מסתגל להרדמה הזו צריך להתקדם בתהליך ולא לעצור כאן. (לצורך העיניין, להפסיק עם הדיבור והמגע אבל עדיין לשבת לידו).
בנוסף בדקי, אם ישנם גורמי תלות נוספים שמקשים על ההירדמות העצמאית שלו ואם יש אז נטרלי אותם, וגם דאגי שלא ילך לישון כשהוא עייף מדי.
1. התעוררויות בלילה אצל זיו בן 9 חודשים
25/03/2012 18:17
הי,רציתי לשאול לגבי זיו, תינוק בן 9 חודשים שמאז שנולד מתעורר הרבה בלילה.
כרגע הוא הולך לישון ב8 בערב וקם בין 6.30 ל-7, כאשר מתעורר בערך 5 פעמים בלילה. בלילות 'טובים' הוא מתעורר רק 3 פעמים. אני מרדימה אותו כמעט תמיד בהנקה מתוך הרגל וחוסר כח לשנות אותו. אני יודעת שזה חלק ממה שגורם לו להתעורר.
האם אפשר לקבוע שעות מסוימות לאכילה שלו? ואם הוא באמת רעב? ביום הוא אוכל מעט כל שעתיים וחצי- שלוש (אוכל גם מוצקים וחלב אם- לא מטרנה)
אם אני מרדימה אותו בלי הנקה הוא מתעורר אחרי חצי שעה בערך שוב.
האם אפשר 'לדרוש' ממנו לאכול כל 4 שעות כאשר ביום הוא אוכל יותר?
להרדים אותו בטפיחות על הגב זה גם הרגל רע?
יש לציין שכאשר הולך לישון ביום וגם בהרדמת הלילה לאחר טקס שינה נרדם במיטה בטפיחות.
אשמח מאד לשמוע עצות בנושא.
תודה רבה
שיר
מאת: אורח/ת
2. זיו (שם יפה:-)
26/03/2012 13:45
הי שיר,גוף האדם לא מתוכנן לאכול בלילה אלא ביום, ובאופן כללי, תינוקות מסוגלים לישון לילות שלמים גם ללא אוכל החל מגיל 5 חודשים. בהנחה שהם אוכלים טוב במהלך היום ומתפתחים טוב.
עדיין ישנם ילדים שזקוקים לארוחה אחת במהלך הלילה עד גיל שנה.
ראשית, נתקי את הקשר בין האוכל לשינה ע"י כך שתתני לו לאכול אבל אל תאפשרי לו להירדם בזמן האוכל והכניסי אותו למיטה כשהוא ער. כאשר הקשר הזה ינותק יכול להיות שתגלי שהוא מרווח לבד את פערי השעות כי הוא אינו זקוק לאוכל במהלך הלילה.
אפשר בהחלט לפתוח את פערי האוכל ל-4 שעות ולאחר מכן בצורה הדרגתית להגדיל את הפערים הללו עוד.
ככל שהוא יאכל פחות בלילה הוא ישלים את האוכל הזה במהלך היום ויאכל יותר טוב את המוצקים.
הירדמות עם מגע זו תלות ומומלץ לנתק אותו מהתלות הזו כיון שגם היא גורמת ליקיצות. כדאי ללמד אותו להירדם ללא מגע ונוכחות שלך.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. מה לגבי תינוק שאוכל מבקבוק? קם בלילה ואוכל כאשר עיניו עצומות...
26/03/2012 20:49
התינוק שלי מתעורר, אוכל את הבקבוק בעניים עצומות וחוזר לישון.האם זה בסדר?
4. לירון
27/03/2012 16:03
שלום,בהקשר למה שנאמר, בני בן שמונה וחצי חודשים וגם הוא קם הרבה פעמים בלילה.
הוא אוכל שתי ארוחות של מוצקים במשך היום ואז יונק כל שלוש שעות בערך.
מהרגע שנולד יש קשיים סביב השינה. קשה לו להרדם במיטה שלו ועד לא מזמן נרדם רק על הידיים. אנחנו מנסים להרגיל אות להרדם במיטה כשמישהו מאתנו לידו, מלטף ומדבר אליו.
אצל בן זוגי הוא נרדם בדרך כלל בלי בעיה ואצלי עם יותר קושי. היה שבוע טוב יחסית ועכשיו שוב בכי ודמעות.
זה סוחט אותי רגשית ואני לא רוצה שתשאר לו טראומה מזה.
איך להרגיל אותו להרדם עצמאית כדי שיוכל להרגיע את עצמו בלילה?
וכמה זמן ייקח עד שהוא יתרגל לישון עצמאית?
תודה,
לירון.
5. אכילה בעיניים עצומות
27/03/2012 22:03
בדר"כ כך תינוקות אוכלים בלילה. זה לא תמיד אומר שהם נרדמים בזמן האוכל (תלוי בגיל..)כל עוד קצב היניקות הוא חזק, מהר והוא אוכל זה בסדר כשהקצב נחלש והוא מנשנש או משתמש בזה כמוצץ עם הפסקות וכו'. זה שלב בו הוא מתנמנם ו/או נרדם.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

6. לירון
27/03/2012 22:11
תהליך שינה ולימוד הרדמות עצמאית יכול להיות תהליך שלוקח בן חודש וחצי לשלושה חודשים. כיון שהתהליך כולל ניטרול של כל גורמי התלות שיש לבנך.אני מסכימה איתך שזה מאוד קשה ריגשית ופיזית ואולי תהליך עם ליווי ועזרה צמודה יכול לעזור לך.
כל עוד תמיד תגשי ותתני לו מענה לבכי ותרגיעי אותו לא תשאר לו טראומה כיון שהלמידה שלו תהיה ש"אמא ואבא לידי כשקשה לי ואני צריך אותם".
זה בסדר גמור להתחיל את המעבר להירדמות במיטה ע"י ליטוף ודיבור אבל כדי שלא תהיה רגרסיה, כאשר הוא מסתגל להרדמה הזו צריך להתקדם בתהליך ולא לעצור כאן. (לצורך העיניין, להפסיק עם הדיבור והמגע אבל עדיין לשבת לידו).
בנוסף בדקי, אם ישנם גורמי תלות נוספים שמקשים על ההירדמות העצמאית שלו ואם יש אז נטרלי אותם, וגם דאגי שלא ילך לישון כשהוא עייף מדי.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום