הרגלי שינה ביום

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הרגלי שינה ביום
28/03/2012 13:31
בני בן 4 וחצי חודשים. בחודש הבא יתחיל ללכת למשפחתון ומאוד חשוב לי להרגיל אותו לשינה נכונה במהלך היום כדי שלא יהיה לו קשיי הסתגלות מהבחינה הזאת.
כרגע הוא ישן טוב בלילה, במהלך היום אני משכיבה אותו לישון לפי סימני עייפות, בכל פעם הוא ישן חצי שעה על השעון ולא דקה אחת יותר. אני מבינה שחשוב שישן שינה ממושכת יותר גם במהלך היום ולכן ברצוני לשנות זאת.
חשבתי לנסות להרגיל אותו קודם לשינת צהריים (כמו במשפחתון) של שעתיים- כלומר שברגע שיש סימני עייפות בצהריים אשכיב אותו לישון ואתעקש איתו על המשך שינה של שעתיים (גם אם יקום באמצע)
האם נכון לפעול כך?
האם נכון להתעקש רק בשינת הצהריים ולא לנסות למשוך את שינת\שינות הבוקר גם כן?
לגבי האכלות- בדר"כ הוא מראה סימני עייפות אחרי משחק ואז אני ישר משכיבה אותו לישון, בדר"כ זה יוצא כשעה וחצי-שעתיים אחרי שאכל. מכיוון שהוא אוכל כל 3 שעות הייתי שמחה לדעת מה מומלץ לעשות כאשר אני מתעקשת על שינת צהריים של שעתיים- האם כדאי להאכיל אותו מיד לפני ההשכבה? או שעליי לתת לו לישון ואם באחת ההתעוררויות הוא מראה סימני רעב, להאכיל אותו ולהחזירו לישון?

סליחה על השאלות הרבות, אשמח לתשובה :)
מאת: אורח/ת
2. שנת יום
29/03/2012 13:03
קצת קשה לי לתת לך מענה מדוייק כי צריך לבדוק למה הוא מתעורר לאחר חצי שעה.
אם הוא הולך לישון לפי סימני עייפות גם ביום וגם בלילה, ואין לו גורמי תלות תנסי להיכנס אליו כ-10 דקות לפני שהוא מתעורר ולתת לו מגע עדין - לא כזה שיעיר אותו אלא כזה שיעזור לו לעבור את מעבר השינה ולהיכנס לשינה עמוקה יותר.
עשי את זה בכל תנומות היום (בוקר, צהריים, אחה"צ), אם תעשי את זה בצורה נכונה (וכמור, אין סיבות נוספות להתעוררות )ההשפעה של זה תגיע רק לאחר כמה ימים.
עדיף לתת לו לישון את התנומות האלה ברציפות ורק לפניהן או אחריהן לתת לו לאכול.

בכל מקרה, תינוקות עושים הפרדה בין מה שקורה עם אמא/אבא לבין מה שקורה במשפחתון. לכן, סביר להניח שגם אם לא תצליחי במשפחתון יסגלו לו את השינה והשגרה. כדאי שתבחרי במקום כזה שיתנו לו ללכת לישון לפי סימני עייפות שלו ולא לפי שעות קבועות לכל הקבוצה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד