הרגלי שינה אצל תינוק בן 4 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הרגלי שינה אצל תינוק בן 4 חודשים
28/03/2012 16:34
שלום רב,
מתנצלת מראש על האורך...
בני בן 4 חודשים עוד מעט, על הנקה מלאה. במהלך היום השינות אינן קבועות ומסודרות – יש ימים שכל שינה היא 30-40 דקות וימים ששנת הבוקר או הצהריים פתאום מתארכות לשעתיים-שלוש (כמובן שאי אפשר לחזות מתי כך ומתי כך...). יש מחזוריות קבועה במהלך היום של שינה-אכילה-החלפת חיתול-פעילות עד לשלב שאני מזהה סימני עייפות (לאחר שעה וחצי-שעתיים) ומרדימה. נכון להיום הוא ישן במהלך היום כל פעם במקום אחר: בעגלה, במיטה, בטרמפולינה, בנסיעה. רוב הפעמים נרדם עם מוצץ, ומוציא אותו לאחר כ-5-10 דקות ואז נכנס לשינה עמוקה.
לקראת הלילה ישנו טקס קבוע (עם פעולות קבועות): בדרך כלל אוכל סביב 18:00-19:00, לאחר מכן עיסוי או פעילות מרגיעה אחרת, אמבטיה, החשכה של הסלון, האכלה נוספת (בסלון), כאשר לרוב נרדם במהלכה, ולעיתים רק רדום. לאחר מכן, אני מעבירה אותו לחדר השינה שלנו, אל העריסה שעדיין ישן בה. אם עוד מעוניין לאכול, אני מניקה במיטה ואז שמה לישון ואם כבר רדום, מניחה במיטה. לרוב הוא נרדם "על הציצי" ואז מעבירה וממשיך לישון. לעיתים אני שמה במיטה, עם מוצץ ומובייל והוא נרדם לבד.
במהלך הלילה מתעורר פעם אחת, מתישהו בין 3:30 – 6:00 לאכול, עם עיניים עצומות, נרדם עליי, אבל ברגע שמניחה בחזרה בעריסה – מתעורר בבכי. אני מנסה להרגיע עם לחישה-טפיחה או מוצץ, מפעילה מובייל, הוא נרגע אבל רק לאחר כ20-30 דקות נרדם, כך שבעצם נוצר מעין חלון עירות של שעה או שעתיים באמצע הלילה. בנוסף, לעיתים בשעות הבוקר המוקדמות (6:30-7:30) כבר מתחיל לקטר כל 10 דקות ולא לישון טוב (וזאת לאחר פחות מ-10 שעות שינה, כולל התעוררות).
יש לי מספר שאלות בנוגע לשינה:
1.איך ניתן לסדר שינות קבועות במהלך היום, כך שבעתיד אוכל לצמצם אותן?
2.אני מתכננת בקרוב להעביר למיטה שלו (שנמצאת בחדר אחר, רחוק משלנו) ואז נראה שאקיים את כל השינות שלו במיטה, גם במהלך היום. האם זה נכון? איך ניתן לבצע את המעבר בצורה הטובה ביותר? (כבר מספר שבועות שהוא ישן במיטה הזו בצהריים, אבל תמיד זה רק ל30-40 דקות בלבד)
3.אני יודעת שלא טוב שהוא יפתח תלות בשינה, אבל ההירדמות "על הציצי" נעשית רק בלילה, והוא לא מקשר את ההנקה לשינה במהלך היום, האם בכל זאת עליי לעשות הפרדה? כיצד?
4.ההתעוררות בלילה – אני שמחה מאד שהגענו למצב של התעוררות אחת בלבד לאוכל, אך מטריד אותי שמתעורר בשנייה שאני מניחה בחזרה בעריסה. איך ניתן לעזור לו להמשיך לישון במעבר לעריסה/מיטה?
5.האם יש פתרון להתעוררות המוקדמת? יצויין, שהתריסים סגורים לחלוטין, אך עדיין נראה שנכנס מעט אור הביתה.

תודה מראש!
מאת: אורח/ת
2. תשובות
29/03/2012 13:18
הי,
ראשית אני אציין שאנחנו מתחילים בתהליך שינה אצל תינוקות החל מגיל 5 חודשים.
יחד עם זאת אני אענה לך כי את כבר קרובה לשם ויש גם דברים שכן תוכלי כבר לעשות.
1. שנת היום היא קשה יותר כי יש בה יותר גירויים ופחות הורמון השינה (מלטונין). זה מצויין להרדים אותו לפי סימני עייפות המשיכי להקפיד על זה (ככלל- ככל שהוא יגיע עייף יותר ההרדמה תהיה קשה והשינה תהיה פחות טובה). לאחר שזיהית סימני כדאי לעשות טקסון שינה גם בשנות היום (עדיף שהוא יירדם תמיד במיטה שלו, בחדר חשוך, אפשר לשיר לו משהו כשהוא על הידיים וכשהוא רגוע להרדים). בנוסף, שנות היום והלילה מאוד קשורים כשהוא ישן טוב יותר בלילה גם שנות היום יתארכו.
2. כשאת מרגישה שאת מוכנה להעביר אותו לחדר משלו זה הזמן לעשות את זה. אין דרך לעשות את זה טוב יותר או פחות. העבירי כבר בתחילת הלילה ובכל הרדמה הרדימי בחדרו.
3. כפי שציינתי שנות היום והלילה קשורות ומספיק שהוא נרדם בזמן האוכל רק בלילה כדי שזה ייחשב כתלות. קיים גם סיכוי שזה יחלחל גם לבוקר באיזשהו שלב. מומלץ להתחיל לעשות את ההפרדה- אפשרי לו לאכול אבל לא להרדם בזמן האוכל. כדאי גם לא לתת אוכל "בתשלומים" כלומר, ברגע שהוא סיים לאכול אז להרדים אותו.
4. מומלץ להרדים אותו מראש כשהוא במיטה.
5. יש מספר גורמים ליקיצה מוקדמת ואין לי מספיק מידע כדי לדעת מהי הסיבה. הרבה פעמים זה קשור גם לעייפות איתה הוא מגיע ללילה.

נשמע שיש כאן הרבה דברים מסביב ובעיקר ההתעוררויות בלילה שנובעות מגורמי תלות. הייתי מציעה לך לקבל הדרכה צמודה יותר ולחשוב על תהליך שינה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד