פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שינה ללא נדנודים-תרתי משמע
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אני אמא לתינוקת מתוקה בת שלושה וחצי חודשים.לביתי דפוסי שינה יחסית קבועים וכן אנו משתדלים לעמוד בסדר יום קבוע.הבעיה היא כזו..היא שנת הלילה שלה מתחילה בסביבות 22:30, נרדמת תוך כדי הנקה לכ4-5 שעות, מתעוררת להאכלה (הנקה..) צד אחד וחוזרת לישון לעוד כ3 שעות בערך.
הבעיה היא כזו..היא כמעט ולא נרדמת ללא הנקה/נדנוד של המיטה, כפי שבטיפשותי ובדלות כוחותי הרגלתי.. השאלה היא כיצד אני משנה את עיניין ההירדמות, והאם ניתן להרגילה בשלב זה להירדם בכוחות עצמה? בנוסף, אני רוצה להעביר אותה מהעריסה למיטה, ניסיתי זאת פעמיים, כאשר ישנה, אך לאחר 2 דק' התעוררה בבכי וכמעט ולא היה ניתן להרגיעה.
אשמח לכל עצה בדבר..
הרבה תודה,
סיון.
בתך עדיין צעירה כדי ללמד אותה הירדמות עצמאית.
בגיל כזה תינוקות צריכים את החום והמגע של ההורים וזה בסדר להרדים אותם בנידנודים. הייתי מציעה לך לראות אם היא מסוגלת גם ללא נדנודים אלא רק נוכחות שלך לידה ומתן מענה לכל בכי. כלומר, לשבת לידה ורק אם היא בוכה ללטף ולהרגיע וכשהיא רגועה אז להפסיק.
מגיל 5 חודשים יש לתינוקות את היכולת להירדמות עצמאית ואז אין ספק שתצליחי (הפעמים הראשונות יהיו מלוות בבכי ואולי הרדמה ארוכה אך לאחר 2-3 לילות זה ישתפר).
בנוגע להרדמות בזמן האוכל- עד עכשיו היא היתה נרדמת כי היא עייפה בגיל הזה אפשר להתחיל לעשות את הניתוק הזה ולתת לה לאכול אבל לא לאפשר לה להירדם בזמן האוכל ולהכניס למיטה כשהיא ערה.
מעבר מהעריסה למיטה עשי זאת כבר בהרדמה. כלומר, הרדימי אותה באותו מקום בו היא תתעורר. המעבר הזה מעיר אותה וכשהיא מתעוררת במקום זר ואינה מבינה איך היא הגיע לשם זאת סיטואציה שיכולה להיות מבהילה.
כמו כן, 22:30 זה מאוד מאוחר עבורה ללכת לישון, השכיבי אותה לפני כן.
1. שינה ללא נדנודים-תרתי משמע
28/03/2012 18:59
שלום רב, אני אמא לתינוקת מתוקה בת שלושה וחצי חודשים.לביתי דפוסי שינה יחסית קבועים וכן אנו משתדלים לעמוד בסדר יום קבוע.הבעיה היא כזו..היא שנת הלילה שלה מתחילה בסביבות 22:30, נרדמת תוך כדי הנקה לכ4-5 שעות, מתעוררת להאכלה (הנקה..) צד אחד וחוזרת לישון לעוד כ3 שעות בערך.
הבעיה היא כזו..היא כמעט ולא נרדמת ללא הנקה/נדנוד של המיטה, כפי שבטיפשותי ובדלות כוחותי הרגלתי.. השאלה היא כיצד אני משנה את עיניין ההירדמות, והאם ניתן להרגילה בשלב זה להירדם בכוחות עצמה? בנוסף, אני רוצה להעביר אותה מהעריסה למיטה, ניסיתי זאת פעמיים, כאשר ישנה, אך לאחר 2 דק' התעוררה בבכי וכמעט ולא היה ניתן להרגיעה.
אשמח לכל עצה בדבר..
הרבה תודה,
סיון.
מאת: אורח/ת
2. שינה ללא נדנודים
29/03/2012 13:29
הי סיון,בתך עדיין צעירה כדי ללמד אותה הירדמות עצמאית.
בגיל כזה תינוקות צריכים את החום והמגע של ההורים וזה בסדר להרדים אותם בנידנודים. הייתי מציעה לך לראות אם היא מסוגלת גם ללא נדנודים אלא רק נוכחות שלך לידה ומתן מענה לכל בכי. כלומר, לשבת לידה ורק אם היא בוכה ללטף ולהרגיע וכשהיא רגועה אז להפסיק.
מגיל 5 חודשים יש לתינוקות את היכולת להירדמות עצמאית ואז אין ספק שתצליחי (הפעמים הראשונות יהיו מלוות בבכי ואולי הרדמה ארוכה אך לאחר 2-3 לילות זה ישתפר).
בנוגע להרדמות בזמן האוכל- עד עכשיו היא היתה נרדמת כי היא עייפה בגיל הזה אפשר להתחיל לעשות את הניתוק הזה ולתת לה לאכול אבל לא לאפשר לה להירדם בזמן האוכל ולהכניס למיטה כשהיא ערה.
מעבר מהעריסה למיטה עשי זאת כבר בהרדמה. כלומר, הרדימי אותה באותו מקום בו היא תתעורר. המעבר הזה מעיר אותה וכשהיא מתעוררת במקום זר ואינה מבינה איך היא הגיע לשם זאת סיטואציה שיכולה להיות מבהילה.
כמו כן, 22:30 זה מאוד מאוחר עבורה ללכת לישון, השכיבי אותה לפני כן.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום