בכי בהרדמות

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בכי בהרדמות
28/03/2012 21:01
שלום
בתי בת 4 חודשים
מגיל חודשיים התחלתי להרדים אותה בטפיחה וב-שששש
יש לה סדר יום די קבוע- היא קמה ב-6 והולכת לישון ב- 20
אוכלת כל 3 שעות וישנה בדר"כ כ- 40 דקות כל שעה וחצי של ערות
למעט בבוקר שישנה לפעמים שעתיים או שאני מרדימה אותה פעמיים ל-40 דקות
בלילה היא ישנה כעשר שעות- לרוב בלי להתעורר- טפו טפו טפו
בשבוע האחרון אני לא מצליחה להשכיב אותה לישון בטפיחה ולחישה ומתחיל בכי חזק איך שאני מניחה אותה במיטה, ולרוב זה כבר איך שאני לוקחת אותה לחדר ומתחילה איתה בטקס הרדמה (אני יושבת איתה על כדור פיזיו בחדר שלה בחושך נותנת לה מוצץ ואנחנו נרגעות כמה דקות ואז למיטה)
ניסיתי לתת לבכי להרגע- לפעמים אני רואה שהוא דועך אחרי דקה ואז אני ממשיכה עם טפיחה ולחישה ולרוב הוא מתגבר- אני ניסיתי לעשות את שיטת הורד הרם- אבל זה רק גורם לה לבכות יותר- היא גם בוכה עליי- ולרוב אם הבכי נפסק עלי אז היא גם כבר ישנה - ואם היא מצליחה להרגע עליי ואני ישר מורידה אותה למיטה הבכי נעשה יותר חזק ממקודם ואני לא יודעת מה לעשות
האם לתת לה להמשיך לבכות ולהרים ולהוריד כמו שאומרים בשיטה או לתת לה לבכות. לפעמים אני אפילו לא בטוחה עם הבכי החזק הוא מתוך שינה כי לפעמים אני רואה שהיא עם עיניים עצומות ובוכה חזק
מה לעשות???
אודה לעזרתך
מאת: ליביס
2. אני רוצה להוסיף
28/03/2012 21:41
שאני יודעת שיש סימני עייפות כמו פיהוק או שיפשוף עיניים
לרוב אני לא מחכה לסימני העייפות ועם עוברת שעה וחצי אני לוקחת אותה למיטה ומרדימה אותה- לרוב זה עובד
האם זה בסדר שאני לא מחכה לסימנים? האם זו הסיבה לבעיות בהרדמה?
לפעמים אני מסתכלת ואני רואה שהעיניים שלה מלאות (כמו שזה נראה אחרי בכי) אז אני מניחה שזה עייפות
האם כדאי לחכות יותר זמן? ניסיתי פעם לחכות שעתיים וגם אז לא היו סימני עייפות וההרדמה היתה סיוט
מאת: אורח/ת
3. בכי בהרדמות
29/03/2012 13:39
הי ליביס,

ראשית, סימני עייפות הן האינדיקציה לעיתוי הנכון ללכת לישון. יכול להיות שהיא מגיעה לשינה עייפה ואז ההרדמה קשה (כמו שהיתה לך אחרי שעתיים) לכן, אני ממליצה לשים לב לסימנים. בגיל הזה בדר"כ ערים שעה-שעה וחצי לא יותר.
יכול להיות שכרגע בתך שתלויה בשינה עם טפיחות פיתחה לזה "עמידות" ולכן זה כבר לא משפיע ולא עוזר, הייתי עובר לשלב הבא- להמשיך לשבת לידה אבל ללא טפיחות כל עוד היא רגועה. אם היא בוכה הרגיעי בטפיחות ואם היא ממשיכה לבכות אז בהחלט רצוי להרים על הידיים. זו לפחות הדרך שאני מאמינה בה. יש גם גישה שאומרת לתת לילד לבכות עד שהוא נרגע בעצמו- אם זה מתאים לך את יכולה להשתמש בה חשוב להבין קודם את השיטה ואם את מתחברת אליה אז עשי זאת.
בנוגע לבכי שמתגבר קשה לי לדעת מהי הסיבה כי איני מלווה אותך ואין לי מספיק מידע.
כשהדברים הם עיקביים וברורים אז הבכי פוחת ומפסיק.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
4. האם לשבת כך שתראה את האמא? (ל"ת)
01/04/2012 11:44
מאת: אורח/ת
5. תלוי מתי
01/04/2012 15:37
במקרה הזה כן
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד