הרגלי שינה של בת 9 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הרגלי שינה של בת 9 חודשים
29/11/2009 17:25
שלום גנית. הקטנה בת 9 חודשים ישנה פעמיים במהלך היום בשעות די קבועות ולפרקי זמן די קבועים. מצליחה למשוך פרקי זמן של 3-4 שעות בין ארוחה לארוחה (מוצקים בכמות יפה מאוד במשך כל היום עם הנקה אחת באמצע) הבעיה מתחילה בלילה - היא מתעוררת כל שעה וחצי בערך לינוק. היא יונקת ממש מעט וחוזרת מיד לישון ולכן לא נראה לי שזה מתוך רעב, אבל שום דבר אחר לא מרגיע אותה. איך מרגילים אותה לשנת לילה של כמה שעות רצופות??? תודה.
מאת: אורח/ת
2. הרגלי שינה של בת תשעה חודשים
29/11/2009 20:31
הי,
ביתך כמובן אינה רעבה כל שעה וחצי במהלך הלילה אלא יונקת כתחליף למוצץ שמחזיר אותה לישון, בכל פעם שמסתיים מחזור שינה (או חלק ממנו) היא מתעוררת (כמו כולנו) ולא מצליחה לחזור לישון כי תלויה בציצי, את צריכה להתחיל איתה תהליך למידה מסודר של לימוד הירדמות עצמאית, אל תגמלי אותה מהנקה לפני שנתת לה כלים לחזור לישון, בשלב הראשון עלייך להיניק ולנתק רגע לפני שנרדמת, כלומר אם היא יונקת ואת מרגישה שקצב היניקות מתחיל להיחלש, נתקי אותה והעבירי למיטתה, כאשר זה בסדר בשלב ראשון ללמדה להירדם במיטה עם מגע, זה כמובן ייקח יום-יומיים עד שתקבל את זה כי אם היא רגילה להירדם על הציצי, משמע היא לא מקשרת מיטה עם הירדמות בה וסביר להניח שאין לה הקשר חיובי עם המיטה אם זה המקום שהיא מתעוררת בו בבכי (כדי שיעזרו לה לחזור לישון), בנוסף פתחי פערים גדולים יותר בהנקות הלילה, בשלב ראשון פער של שלוש שעות (כמו תינוק בן יומו) ובזמן שזה לא להנקה (פחות משלוש שעות) החזירי אותה לישון תוך שאת מחבקת אותה ומרגיעה.
בהצלחה,
גנית
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
3. לגנית - בהמשך לתשובתך
29/11/2009 21:38
קודם כל תודה על התשובה המהירה, אני רק רוצה להוסיף - היא לוקחת מוצץ ובחלק מהפעמים שבהן היא מתעוררת בלילה זה אכן מספיק לה שאני אחזיר את המוצץ לפה שלה והיא חוזרת מיד לישון, ובכל זאת יכולה להתעורר שוב לאחר שעה-שעה וחצי ושוב להירדם מיד עם מוצץ/ ציצי. השאלה היא מה עושים כדי למנוע ממנה את ההתעוררות הזו שאומנם למספר שניות אבל מתישה אותי לחלוטין. היא מתחילה את הלילה במיטה שלה שצמודה למיטה שלי ובמהלכו אני מעבירה אותה אלי כי אני כבר מתעייפת מלקום אליה כל רגע, ולמרות שהיא צמודה אלי (או בגלל...) היא מתעוררת מספר פעמים. אין לי בעיה שהיא תישאר איתי במיטה אבל הייתי רוצה שינה רצופה יותר...
שוב תודה ואשמח לשמוע את דעתך.
מאת: אורח/ת
4. הירדמות עצמאית
29/11/2009 21:46
הי
כל עוד ביתך לא תדע להירדם עצמאית ותמשיך להיות תלויה בגורמים חיצוניים כמו הנקה, מוצץ שתשימו לה בפה, שינה איתך במיטה ועוד... היא תמשיך להתעורר בלילה כי כולנו מתעוררים אך מי שיודע להירדם לבד, מסתובב מצד לצד ונרדם ולרוב גם לא זוכר בבוקר ומי שלא יודע ותלוי בגורמים חיצוניים, זקוק בכל התעוררות לאותה תלות, ביתך לא יודעת להחזיר את עצמה לישון ולכן תמשיך להתעורר עד שתלמדי אותה, יכול להיות שאם היא תגיע לגיל 4-5 היא תישן יותר ברצף בלילה אב לעדיין הקושי בהרדמה יימשך כל עוד לא תלמדו אותה.
בגדול אין שום בעיה ללמד הירדמות עצמאית גם בלינה משותפת אך נשמע שהמקרה שלכם מורכב מהרבה מאוד דברים שיש לטפל בהם,
גנית
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...