הרגלי שינה לבת חצי שנה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הרגלי שינה לבת חצי שנה
03/04/2012 20:44
החלטתי להרגיל את בתי להירדמות עצמאית. אך אני לא מצליחה.
היא בת חצי שנה. סובלת מרפלוקס שאובחן בגיל 3 חודשים.
ההרדמות עד כה היו או על הבקבוק או על הידיים ונדיר היה שנרדמת עצמאית.
לאחרונה בוכה המון על הידיים לצורך הירדמות ולכן אני מניחה אותה במיטה ויוצאת מהחדר, שם היא ממלמלת כל מיני ואחרי כמה דקות מתחילה לבכות, אני חוזרת - היא שמחה, שמה לה מוצץ, מלטפת אותה (היא מעיפה לי היד) לילה טוב ויוצאת. ושוב אותה סצנה, עד שהיא בוכה ולא מוכנה מוצץ ואז אני מרימה - ועל הידיים היא בוכה ובוכה, ואז מורידה למיטה...וחוזר חלילה ולבסוף נרדמת או על הידיים או שהיא ממש ממש עייפה ומתחילה לבכות על הידיים אני מניחה אותה במיטה ושמה לה מוצץ והיא נרדמת. זה קורה אחרי שעה וחצי בממוצע. זה מתיש.
יש לציין שאני עושה לה טקס שינה הכולל אמבטיה, בקבוק, נעימות ברקע, עמעום האורות בסלון...זה מתחיל בסביבות השעה 18.30-19.00 ומסתיים בערך ב 20.30-21.00.
זה נהיה ארוך יותר מערב לערב.
אני מנסה שיטות הרמה שונות כמו: נמר על עץ, ערסול, בטן לי לגב שלה, כתף.
מה עליי לעשות??
לפני שבוע הייתי מקלחת אותה בסביבות 16.00, מטעמי נוחות וגם כי בחודש הראשון היתה צורחת לי בערב אחרי מקלחת והחלטתי להפסיק עם המקלחות של הערב, עכשיו בגלל חזרתי לעבודה עברתי לשעת הערב.
מאת: אורח/ת
2. הקניית הרגלי שינה
03/04/2012 21:36
הי,
כיון שבתך רגילה להרדם על הידיים היא זקוקה לנוכחות ולמגע שלך. הייתי מתחילה את התהליך כשאת יושבת לידה ונותנת לה מגע כשהיא במיטה שלה. רק אחרי שהיא תקבל את הביטחון להירדם במיטה (שזה מקום חדש לה לצורך הרדמות) הייתי מפסיקה עם המגע ובסופו של דבר יוצאת מהחדר.
אני חושבת שזה נכון יותר להתחיל טקס שינה במקלחת ולכן זה נראה לי נכון להעביר אותה לשעות הערב (כמובן, אם זה נוח לכם..)
בנוגע להרמה על הידיים, לא כ"כ חשובה התנוחה אלא זו שבה היא רגילה וזה עוזר לה להירגע, לאחר שהיא נרגעת החזירי למיטה והמשיכי עם המגע.
בעניין המוצץ- תרגלי אותה לקחת אותו לבד במהלך היום ואז למדי אותה לקחת אותו בעצמה גם בלילה.

בהצלחה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד