פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0התעוררויות בלילה בגיל 8 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אני אובדת עצות
בני יהיה בן 8 חודשים בשבוע הבא
מהשבועות הראשונים השתדלתי שיירדם לכל היותר עם מוץץ, לא על הידיים ולא על ציצי או בקבוק
עד גיל 6 חודשים היה מתעורר לכל היותר פעם אחת בלילה לאכול ומייד נרדם
מאז המצב הלך והתדרדר והוא התחיל להתעורר הרבה יותר, כל יום הקדים את שעת ההתעוררות הראשונה בכחצי שעה מהלילה הראשון.
בהתחלה קישרתי לשיניים ומחלה ונתתי לאכול, אך מהר מאוד הגענו למצב של 4-5 התעוררויות בלילה
לפי עצה של חברה הפסקנו את ארוחות הלילה באופן מדורג( כל יום משכנו עוד שעה עד לבקבוק) והמצב השתפר פלאים. לא אכל בלילה יותר והתעורר רק למוצץ פעם או פעמיים בלילה
כעבור שבוע של שינה טובה מאוד המצב חזר להתדרדר- פתאום הוא החל להתעורר באמצע הלילה למשך שעה וחצי ואפילו שעתיים של בכי היסטרי שבו גם הבקבוק כבר לא תמיד עוזר. ושוב, כל יום ההתעוררות הזו מוקדמת יותר מהיום הקודם. כבר לקחתי אותו לישון איתי בשני הלילות האחרונים, אני יודעת שזה לא טוב אבל חייבת לישון...
אגב לא ציינתי שהוא נעמד במיטה וזו אחת הסיבות שאי אפשר שלא לגשת אליו כשהוא בוכה כי כשהוא עייף הוא נופל ומקבל מכה וזה בטח שלא מרגיע
אם הוא נרדם בזמן האוכל אז זו יכולה להיות סיבה, את המוצץ כדאי ללמד אותו לקחת בעצמו במהלך הלילה כיון שתלות בזה שאתם תביאו לו את המוצץ יכולה להוביל לרגרסיה כזו.
אם הוא נרדם עם מוסיקה או עם מגע יכול להוביל לזה.
זה נכון להוריד לו בהדרגה את האוכל ולאחר שהוא כבר לא אוכל בלילה אל תחזירי לו את זה שנית.
הייתי גם בודקת את שעת ההשכבה שלו, בדר"כ כשתינוק הולך לישון עייף מדי זה משפיע על שעת היקיצה המוקדמת.
בכל מקרה, אם הוא מתעורר בשעה שהיא לא בוקר עבורך החזירי אותו לישון גם אם זה יקח בפעמים הראשונות הרבה זמן.
אני מבינה שאת מאוד עייפה, יחד עם זאת, לקחת אותו לישון איתך במיטה יכול לעזור בלילות הקרובים אבל לטווח הרחוק זה רק יקשה עליך יותר והלילות יהיו קשים עוד יותר.
לשאלותייך,
הוא לא נרדם בזמן האוכל ואני מאוד מקפידה לנתק את האוכל מהשינה. תמיד מחכה לפחות 10-20 דקות מאז שהתעורר ועד לבקבוק, ולא עושה זאת בתוך המיטה שלו
לא נרדם עם מוסיקה או מגע, אבל כיוון שהוא נעמד אני משכיבה אותו שוב ושוב עד שהוא מתעייף ונרדם, אומרת לו שעכשיו הולכים לישון ויוצאת מהחדר עד שנעמד שוב
הוא הולך לישון בשמונה בערב ויישן פעמיים או שלוש במשך היום למשך 4-30 שעות במצטבר. בלילה בדרך כלל קם בין 6-7
הוא יודע לקחת את המוצץ אבל לא תמיד עושה זאת לבד בלילה. ההתעוררות הארוכה מתחילה מבכי שאנחנו נותנים מוצץ, תוך דקה עוד בכי קל ושוב מוצץ ומהר מאוד זה הופך להיסטרי, אז גם לוקחת על הידיים ומנסה את כל השאר
הסיבה שנתתי לו בכל זאת בקבוק היא שהוא היה חולה ולא אכל כמעט במשך היום אז הנחתי שהיה רעב( בלילה הראשון מתוך הסדרה השנייה שבה החל להתעורר)
גם הלילה לקחתי אותו למיטה שלנו ומייד נרדם, ייתכן שהוא מצפה לזה? תנו ות יום הואעושה במיטה שלו. לא נתתי לו בקבוק. (אנחנו בארהב את הפוסט הראשון כתבתי לפני הלילה האחרון)
ההתעוררות הארוכה התחילה בלילה הראשון בערך ב 1:30 למשך שעה וחצי, למחרת 1:00 למשך שעה וחצי, למחרת 12:30 וכן הלאה עד שאתמול התחיל להתעורר כבר ב 10:30 (!)
שוב, תודה גדולה!!
גל
מה שאת מתארת נשמע מצויין. יחד עם זאת חלונות עירות לא נוצרים סתם. קשה לי לדעת מהי הסיבה אבל נראה שבנך מצפה למשהו. שיניים או מחלה יכולים להשפיע יומיים שלושה לא יותר מכך ובכל מקרה לאחר יציאת השיניים או המחלה זה מפסיק. השתדלי להמשיך ולהיות מאוד עיקבית ולהעביר את המסר שעכשיו הולכים לישון. במידה וזה מחמיר אני ממליצה לך ליצור קשר טלפוני.
מודה מקרב לב על תשובותייך
אכן כעבור מספר לילות הכל התייצב, נלחצתי קצת מהר מדיי
היום הוא מתעורר פעם אחת בלילה בדרך כלל כי לא מוצא את המוצצים
בכל אופן המון תודה!
גל
1. התעוררויות בלילה בגיל 8 חודשים
05/04/2012 5:58
שלום רבאני אובדת עצות
בני יהיה בן 8 חודשים בשבוע הבא
מהשבועות הראשונים השתדלתי שיירדם לכל היותר עם מוץץ, לא על הידיים ולא על ציצי או בקבוק
עד גיל 6 חודשים היה מתעורר לכל היותר פעם אחת בלילה לאכול ומייד נרדם
מאז המצב הלך והתדרדר והוא התחיל להתעורר הרבה יותר, כל יום הקדים את שעת ההתעוררות הראשונה בכחצי שעה מהלילה הראשון.
בהתחלה קישרתי לשיניים ומחלה ונתתי לאכול, אך מהר מאוד הגענו למצב של 4-5 התעוררויות בלילה
לפי עצה של חברה הפסקנו את ארוחות הלילה באופן מדורג( כל יום משכנו עוד שעה עד לבקבוק) והמצב השתפר פלאים. לא אכל בלילה יותר והתעורר רק למוצץ פעם או פעמיים בלילה
כעבור שבוע של שינה טובה מאוד המצב חזר להתדרדר- פתאום הוא החל להתעורר באמצע הלילה למשך שעה וחצי ואפילו שעתיים של בכי היסטרי שבו גם הבקבוק כבר לא תמיד עוזר. ושוב, כל יום ההתעוררות הזו מוקדמת יותר מהיום הקודם. כבר לקחתי אותו לישון איתי בשני הלילות האחרונים, אני יודעת שזה לא טוב אבל חייבת לישון...
אגב לא ציינתי שהוא נעמד במיטה וזו אחת הסיבות שאי אפשר שלא לגשת אליו כשהוא בוכה כי כשהוא עייף הוא נופל ומקבל מכה וזה בטח שלא מרגיע
מאת: אורח/ת
2. איך הוא נרדם?
05/04/2012 15:30
חסר לי מידע כדי להבין ממה נובעת ההתדרדרות הזו, ככל הנראה יש איזשהו גורם תלות שבנך עדיין זקוק לו.אם הוא נרדם בזמן האוכל אז זו יכולה להיות סיבה, את המוצץ כדאי ללמד אותו לקחת בעצמו במהלך הלילה כיון שתלות בזה שאתם תביאו לו את המוצץ יכולה להוביל לרגרסיה כזו.
אם הוא נרדם עם מוסיקה או עם מגע יכול להוביל לזה.
זה נכון להוריד לו בהדרגה את האוכל ולאחר שהוא כבר לא אוכל בלילה אל תחזירי לו את זה שנית.
הייתי גם בודקת את שעת ההשכבה שלו, בדר"כ כשתינוק הולך לישון עייף מדי זה משפיע על שעת היקיצה המוקדמת.
בכל מקרה, אם הוא מתעורר בשעה שהיא לא בוקר עבורך החזירי אותו לישון גם אם זה יקח בפעמים הראשונות הרבה זמן.
אני מבינה שאת מאוד עייפה, יחד עם זאת, לקחת אותו לישון איתך במיטה יכול לעזור בלילות הקרובים אבל לטווח הרחוק זה רק יקשה עליך יותר והלילות יהיו קשים עוד יותר.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. פרטים נוספים
05/04/2012 15:48
קודם כל המון תודה על תשובתך, משמעותית עבורי במיוחד לשאלותייך,
הוא לא נרדם בזמן האוכל ואני מאוד מקפידה לנתק את האוכל מהשינה. תמיד מחכה לפחות 10-20 דקות מאז שהתעורר ועד לבקבוק, ולא עושה זאת בתוך המיטה שלו
לא נרדם עם מוסיקה או מגע, אבל כיוון שהוא נעמד אני משכיבה אותו שוב ושוב עד שהוא מתעייף ונרדם, אומרת לו שעכשיו הולכים לישון ויוצאת מהחדר עד שנעמד שוב
הוא הולך לישון בשמונה בערב ויישן פעמיים או שלוש במשך היום למשך 4-30 שעות במצטבר. בלילה בדרך כלל קם בין 6-7
הוא יודע לקחת את המוצץ אבל לא תמיד עושה זאת לבד בלילה. ההתעוררות הארוכה מתחילה מבכי שאנחנו נותנים מוצץ, תוך דקה עוד בכי קל ושוב מוצץ ומהר מאוד זה הופך להיסטרי, אז גם לוקחת על הידיים ומנסה את כל השאר
הסיבה שנתתי לו בכל זאת בקבוק היא שהוא היה חולה ולא אכל כמעט במשך היום אז הנחתי שהיה רעב( בלילה הראשון מתוך הסדרה השנייה שבה החל להתעורר)
גם הלילה לקחתי אותו למיטה שלנו ומייד נרדם, ייתכן שהוא מצפה לזה? תנו ות יום הואעושה במיטה שלו. לא נתתי לו בקבוק. (אנחנו בארהב את הפוסט הראשון כתבתי לפני הלילה האחרון)
ההתעוררות הארוכה התחילה בלילה הראשון בערך ב 1:30 למשך שעה וחצי, למחרת 1:00 למשך שעה וחצי, למחרת 12:30 וכן הלאה עד שאתמול התחיל להתעורר כבר ב 10:30 (!)
שוב, תודה גדולה!!
גל
מאת: אורח/ת
4. תשובה
07/04/2012 0:45
הי גל,מה שאת מתארת נשמע מצויין. יחד עם זאת חלונות עירות לא נוצרים סתם. קשה לי לדעת מהי הסיבה אבל נראה שבנך מצפה למשהו. שיניים או מחלה יכולים להשפיע יומיים שלושה לא יותר מכך ובכל מקרה לאחר יציאת השיניים או המחלה זה מפסיק. השתדלי להמשיך ולהיות מאוד עיקבית ולהעביר את המסר שעכשיו הולכים לישון. במידה וזה מחמיר אני ממליצה לך ליצור קשר טלפוני.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. תודה
23/04/2012 22:04
הי עינתמודה מקרב לב על תשובותייך