פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בן 5 שבועות
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בעקרון, הוא ישן מ8 עד 23 בלילה, ואז קם לינוק, וממשיך לישון עד 4 וחצי 5 לפנות בוקר. עם זאת, לוקח לו המון זמן להירדם, לפעמים עוברת שעה ורק אז נרדם, למרות שהוא מנסה ועוצם עיניים, אך מתעורר כל הזמן. בימים האחרונים משהו השתבש, ווהוא נרדם בסביבות 9 בערב וישן עד 2 בלילה, ואז אוכל ומתעורר כל שדעה או שדעתיים, יונק קצת ונרדם וקם שוב לאחר שעה. ככה עד 12 בצהריים.
השאלה שלי, האם בשלב זה (5 שבועות) מוקדם מדי להקנות לו הרגלי דינה, כי הכל יכול להשתנות, האם זה נורמלי שהוא ישן ביום כל כך מעט? עלי לציין שעד לפני 3 ימים הוא ישן בלילה בצורה שבה יכלתי לתפקד, אבל כעת שמ2 בלילה אני לא ישנה , אלא לפרקי זמן של שדעה, מאד קשה לי לתפקד מן הסתם.
מזל טוב!!
הרגלי השינה של תינוקות בגיל הזה אכן משתנים הרבה, כמו כן, אין להם את היכולת הפיסיולוגית להירדמות עצמאית ועדיין ישנה הסתגלות לעולם החדש.
לכן כרגע זה לא הזמן ללמד אותו הירדמות עצמאית והרגלי שינה. אבל כן אפשר להתחיל ליצור לו הרגלים טובים שיעזרו לו.
לדוגמא- להתחיל לבנות שגרה וסדר יום כולל זמן לשינה, טקסי שינה שונים לשנות היום, טקס שינה קבוע וברור לשנת הלילה, לצאת איתו לטיול פעם ביום כדי לעזור לו לעשות את ההפרדה בין יום ללילה וכו.
את מוזמנת להיכנס לדף הפייסבוק שלנו ללשונית "טיפים"- טיפ מספר 5 עוסק בהקניית הרגלים לתינוקות מתחת לגיל 5 חודשים.
1. בן 5 שבועות
09/04/2012 15:43
שלום. בני בן 5 שבועות. ישן יותר בלילה מאשר ביום. ביום הוא ישן בפרקי זמן של 30-40 דק, הל מהדשעה 12 בצהריים עד 7-8 בערב. בעקרון, הוא ישן מ8 עד 23 בלילה, ואז קם לינוק, וממשיך לישון עד 4 וחצי 5 לפנות בוקר. עם זאת, לוקח לו המון זמן להירדם, לפעמים עוברת שעה ורק אז נרדם, למרות שהוא מנסה ועוצם עיניים, אך מתעורר כל הזמן. בימים האחרונים משהו השתבש, ווהוא נרדם בסביבות 9 בערב וישן עד 2 בלילה, ואז אוכל ומתעורר כל שדעה או שדעתיים, יונק קצת ונרדם וקם שוב לאחר שעה. ככה עד 12 בצהריים.
השאלה שלי, האם בשלב זה (5 שבועות) מוקדם מדי להקנות לו הרגלי דינה, כי הכל יכול להשתנות, האם זה נורמלי שהוא ישן ביום כל כך מעט? עלי לציין שעד לפני 3 ימים הוא ישן בלילה בצורה שבה יכלתי לתפקד, אבל כעת שמ2 בלילה אני לא ישנה , אלא לפרקי זמן של שדעה, מאד קשה לי לתפקד מן הסתם.
מאת: אמא טרייה
2. בן 5 שבועות
09/04/2012 16:33
היי אמא טרייה.מזל טוב!!
הרגלי השינה של תינוקות בגיל הזה אכן משתנים הרבה, כמו כן, אין להם את היכולת הפיסיולוגית להירדמות עצמאית ועדיין ישנה הסתגלות לעולם החדש.
לכן כרגע זה לא הזמן ללמד אותו הירדמות עצמאית והרגלי שינה. אבל כן אפשר להתחיל ליצור לו הרגלים טובים שיעזרו לו.
לדוגמא- להתחיל לבנות שגרה וסדר יום כולל זמן לשינה, טקסי שינה שונים לשנות היום, טקס שינה קבוע וברור לשנת הלילה, לצאת איתו לטיול פעם ביום כדי לעזור לו לעשות את ההפרדה בין יום ללילה וכו.
את מוזמנת להיכנס לדף הפייסבוק שלנו ללשונית "טיפים"- טיפ מספר 5 עוסק בהקניית הרגלים לתינוקות מתחת לגיל 5 חודשים.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום