התעוררויות בלילה - עד מתי?

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. התעוררויות בלילה - עד מתי?
12/04/2012 21:37
שלום רב,
בני בן 9 חודשים.
טקס ההשכבה מתחיל בשעה 18:30 קודם אמבטיה ולאחר מכן בקבוק מטרנה (אוכל 130 לפעמים 140 )ובשעה 19 אנחנו מקפידים לשים אותו לישון במיטה שלו ויוצאים מהחדר. אציין שהוא ישן בחדר איתנו.
יוצא שהוא קם למוצץ בסביבות השעה 21 וחוזר לישון. בסביבות השעה 23:00 - 23:30 הוא מתעורר ואוכל שוב 120 מטרנה. ואז שוב מתעורר בבכי בסביבות השעה 4 בבוקר לאוכל. אוכל 100 מטרנה וחוזר לישון (לוקח זמן עד שהוא נרדם לבד). אציין שהוא ער כשאנחנו מחזירים אותו למיטה.
רציתי לדעת מה לעשות בכדי שכל המשפחה תישן טוב יותר. להמשיך לתת מטרנה? ניסיתי עם מים וזה לא עזר הוא בכה בהיסטריה עד שקיבל בקבוק מטרנה.
איך אפשר לשנות את ההרגל הזה?
עד מתי?

אשמח לתשובתכם
מאת: אורח/ת
2. אני בדיוק באותו המצב
15/04/2012 21:18
בני בן 9 חד, אוכל 180 מטרנה בשבע, נרדם במיטתו (עדיין איתנו בחדר) לפעמים עם בכי של דקה או שתיים. לרוב קם בשנית בסביבות 11 לסיבוב נוסף של מטרנה, שוב כ 180 וחוזר לישון. בסביבות 4 קם שוב ואם לא מקבל מטרנה לא מצליח להרגע. יש לציין שהוא לא לוקח מוצץ ולאחרונה הוא מושך מטה את מגן הראש וממש קורא לי בבכי. יש לילות של יקיצות סתמיות, כאילו הוא צריך רק חיבוק וחום שלי כדי להרדם.. אנחנו דיי מוטשים. יש מה לעשות? תודה. חגית
מאת: אורח/ת
3. עונה לשתיכן :-)
15/04/2012 21:49
בגיל 9 חודשים רוב התינוקות מסוגלים לישון לילות רצופים ללא אוכל. יחד עם זאת, יש כאלה שזקוקים לארוחה אחת בלילה. במידה וילדכם אוכל טוב ביום ומתפתח כמו שצריך אפשר להתחיל להוריד לו את הארוחות. עשו זאת בצורה הדרגתית כל יומיים -שלושה לדחות בשעה את הארוחה. אם הוא אינו תלוי באוכל כדי להירדם זה יהיה הרבה יותר קל.
בנוגע ל"יקיצה סתמית"- אפשר להגיע ללילות רצופים גם עם ילד שישן בחדר ההורים אבל לא תמיד. תינוק שרגיל להתעורר ולראות אתכם תמיד שם ולהירדם כשאתם איתו בחדר מתפתח תלות בנוכחות שלכם ולעיתים הוא ימשיך להתעורר. אם יש לו הרגלי שינה טובים הוא יכול לישון לילות רצופים או להתעורר בערך פעם בלילה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד