תאומים בני 7.5 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תאומים בני 7.5 חודשים
15/04/2012 12:23
שלום,

בתי מתעוררת בשבועות החאורנים הרבה בלילה. בהתחלה זה היה יותר לפנות בוקר. עכשיו גם שחצות, שתיים, שלוש וכו'.

אני משכיבה אותה לישון בסביבות שבע וחצי בערב.

היא זורקת כל הזמן את השמיכה ומסתובבת לרוחב, לאלכסון ולפעמים הרגליים גם מעל מגן הראש. כשהיא מגיעה לרוחב המיטה היא לא חוזרת חזרה. האם יכול להיות שזה מעיר אותה? כמו כן, צמחו לה שתי שיניים ויכול להיות שהיא סובלת מכאבים לקראת צמיחת השיניים הבאות ?

לא יודעת איך ל"קבע" אותה במיטה כדי שהיא לא תזוז הרבה ותוכל לישון. זה גם נשמע לי נורא.

בני, ישן יפה במהלך הלילה, אולם הוא מתקשה בימים האחרונים להירדם לבד. עד כה נרדם יופי. הוא מתחיל לבכות ואני רואה שהוא גמור מעייפות ונלחם בעצמו. אני מרימה אותו כדי להרגיע ומחזירה למיטה כשהוא מפסיק לבכות, אולם זה חוזר חלילה. ככה גם קורה אתו בשנת הצהריים, עד כדי כך שהמטפלת שמה אותו בנדנדה שיירגע ושם הוא נרדם. מה יכול להפריע לו ? אני אפילו לא יודעת איך להתמודד עם זה בלי לשעת מה הסיבה יכולה להיות.

תודה מראש ויום טוב
שגית
מאת: אורח/ת
2. תאומים בני 7.5 חודשים
15/04/2012 21:56
הי שגית,
קשה לי לדעת בדיוק מהן הסיבות להתעוררויות של ילדיך כי חסר לי הרבה מידע. בדר"כ כשיש התעוררויות שהולכות ונהיות תכופות יותר זה מעיד על תלות כלשהי ואולי מתחילה להתפתח עמידות ולכן יש רגרסיה.
שיניים משפיעות לילה או שניים בזמן יציאת השיניים לא מעבר לכך. אני לא הייתי מנסה לקבע את בתך אלא לתת לה את המרחב שלה להסתובב בו, יש כאלה שישנים עם הרבה תזוזות. מה שכן, הייתי בודקת שוב את שעת השינה של ילדיך יכול להיות שהם מגיעים עייפים מדי ללילה וזה מקשה על איכות השינה. יכול להיות שהיא תישן רגוע יותר ועמוק יותר ובשל כך עם פחות תזוזות כשתהיה פחות עייפה. ובנך ירדם ביתר קלות ובפחות בכי.
מעבר לזה, נסי לבדוק מהם הדברים שעוזרים להם לחזור לישון ותמצאי את גורמי התלות שלהם (אם יש).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תאומים בני 7.5 חודשים
16/04/2012 10:05
הי עינת,

לא ברור לי למה הכוונה במילה תלות.

הם ישנים עם מוצץ. שירה פחות. מרדימה אותם עם מוסיקה שקטה. הם לא זקוקים לחיתול או בובה לידם....

יכול ששירה באמת עייפה, כי במהלך היום היא ישנה בסה"כ לא יותר משעה וחצי. חצי שעה בעגלה ועוד שעה, במקרה הטוב שעה וחצי בצהריים.

לא יודעת איך להרדים אותה ביום שתישן יותר...

תודה
שגית
מאת: אורח/ת
4. הי שגית
16/04/2012 15:10
תלות זהו גורם חיצוני שעוזר לילדיך להירדם.
לדוגמא- מוצץ זה גורם חיצוני אבל אם הם יכולים לקחת אותו בעצמם זה בסדר הבעייה מתחילה כשהם "תלויים" בזה שאת תכניסי להם את המוצץ לפה בכל פעם שהוא נופל.
הירדמות עם מוסיקה ברקע זה גם גורם חיצוני ויכול להיות שהיא תלויה בו כדי להירדם. הרבה פעמים זה מוביל ליקיצות בלילה.

שנות יום טובות יותר יהיו אם תזהי את העיתוי הנכון בו היא צריכה ללכת לישון. כשאת מזהה סימני עייפות שלה זה הזמן המתאים בשבילה, גשי איתה לחדר עשי טקס שינה קצרצר כדי לעזור לה לעשות את המעבר מהמשחקים בחוץ לשינה ואז שימי במיטה לשינה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד