מעבר לשינה אחת ביום

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. מעבר לשינה אחת ביום
15/04/2012 14:48
שלום
ביתי בת שנה ו4 חודשים. היו לנו קשיים עם השינה שלה במשך היום מאז שנולדה. בערב נרדמת במיטה (לפעמים צריכה אותנו קצת, אבל בסך הכל אין בעיות) ישנה לילה רצוף עד 5:00-6:00 (אם 5:00 אז שותה בקבוק וחוזרת לישון עוד קצת אם 6:00 לרוב כבר קמה לגמרי).
נמצאת במשפחתון בבוקר ושם ישנה לרוב ב9:30-10:30, לפעמים גם יכול להיות 10:00-11:00. בצהריים מאוד מאוד קשה להרדימה עד בלתי אפשרי... המצב מאוד קשה. סביב 16:30 כבר מחורפנת לגמרי, אבל זו שעה בעייתית לשים אותה לישון. אני כבר זמן רב מבקשת במשפחתון שלא ישימו אותה לישון בוקר ותתרגל לישון רק צהריים. או לפחות שיעירו אחרי חצי שעה של שינה. המטפלת לא מוכנה בשום אופן, לטענתה הילדה מאוד עייפה וממש צריכה את שנת הבוקר אחרת בוכה מעייפות.
בפסח היינו יחד בבית 4 ימים ולא שמתי אותה לישון בוקר. אכן לקראת 10:30 11:00 כבר קשה לה אבל הצלחתי למשוך אותה ע"י גירויים. ואז ב12:00-12:30 הלכה לישון צהריים (נרדמה במיטה!!! דבר שלא קורה כמעט לעולם) וישנה כמעט כשעתיים. אח"כ הולכת לישון בערב סביב 19:30-20:00.
לי נשמע שזה סדר יום הרבה יותר בריא, יחד עם זאת קראתי שלא טוב להוריד לילד את שנת הבוקר בבת אחת במיוחד אם מראה סימני עייפות בבוקר..
אך אני לא יודעת כבר מה לעשות.. כי גם כל החודשים האחרונים היו די סיוט (כאשר כן ישנה בוקר)
מצטערת על ההודעה הארוכה. חשוב לי מאוד לשמוע את דעתכן
תודה מראש
מיכל
מאת: אורח/ת
2. מעבר לשנת יום אחת
15/04/2012 22:04
סביב גיל שנה ו-4 חודשים זה ריאלי מאוד להוריד את תנומת היום ולישון רק שנת צהריים איכותית וארוכה.
יחד עם זאת, זה תלוי בעיקר בילד. יכול להיות ששנת יום אחת קצרה יותר תעזור לה (כמו שהצעת להעיר אותה).
לצערי, אין לנו באמת השפעה כ"כ על מה שקורה במשפחתון ולכן מה שתוכלו לעשות זה לעזור לה כשהיא בבית. היתי מרדימה אותה בסביבות שלוש- ארבע לתנומה קצרה (30-40 דקות) רק כדי לעזור לה לעבור את שאר היום עד לשנת הלילה. ואולי גם מקדימה לה את שנת הלילה.
אם היא תישן טוב יותר במהלך הלילה יכול להיות שהיא בעצמה תוותר על שנת הבוקר ואז במשפחתון לא תהיה להם ברירה...
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד