הארכת תנומות יום לתינוקת בת 4 וחצי חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הארכת תנומות יום לתינוקת בת 4 וחצי חודשים
18/04/2012 21:19
שלום,
נעמה בת 4 וחצי חודשים ורגילה להירדם על הידיים שלנו. היא ישנה במשך היום 3 תנומות של 40 דקות - ב-9:00, 11:00 ו-15:00. היא מתעוררת מהתנומות עייפה, ממשיכה לפהק ולשפשף את העיניים אך אני לא מצליחה להרדים אותה למחזור שינה נוסף ובד"כ היא עייפה בזמן הפעילות.
אתמול התחלתי "לגמול" אותה מהרדמה על הידיים בתקווה שזה גם יאריך את התנומות במשך היום.
קראתי שמבחינת שעות שינה רצויות לתינוקות בגיל הזה, היא אמורה לישון במשך היום שתי תנומות של כשעתיים (9:00 ו-13:00 בערך).

1) במשך כמה זמן כדאי לנסות להרדים אותה למחזור שינה נוסף לפני שאני מוציאה אותה מהמיטה ? (לפעמים אני מנסה כמעט שעה...)
2) האם כדאי לטפל במקביל גם בשיטת ההרדמה וגם בשעת ההרדמה? כלומר, כאשר היא מתעוררת מהתנומה של 9:00 ואני לא מצליחה להרדים אותה שוב, האם כדאי לי לחכות להרדים אותה שוב רק ב-13:00 כדי להרגיל את השעון הביולוגי שלה לתנומה בשעה הזו, או שקודם כל להרגיל אותה להירדם לבד מתי שהיא מראה סימני עייפות ורק בשלב הבא "לסדר" לה את השעון?
3) כמה זמן בד"כ לוקח לשנות להם את הרגלי השינה בגיל הזה?

תודה רבה רבה
מאת: אורח/ת
2. הרגלי שינה
21/04/2012 20:43
הי,
ניכר שהרגלי השינה של בתך חשובים לך ואני מאחלת לך בהצלחה בתהליך השינוי שהתחלת.
בגיל זה תינוקות צריכים לישון כ- 15 שעות בממוצע כאשר רוב שעות השינה הם בלילה. יש תינוקות שעד גיל 8-9 חודשים צריכים לישון 3 תנומות במהלך הבוקר ולא הייתי מורידה לה את התנומה השלישית.
1. לאחר שהיא ישנה מחזור שנה או שינה של 40 דקות יהיה קשה להחזיר אותה לישון. יהיה יותר קל ונכון להוציא אותה מהמיטה ולחכות עד שתגלי שוב סימני עייפות.
2. שעת ההרדמה קשורה מאוד לאופן ההרדמה. כאשר בתך תלך לישון כאשר היא מרא סימני עייפות יהיה לך הרבה יותר קל להרדים אותה והשינה שלה תהיה יותר איכותית לכן, אני לא ממליצה כלל להסתכל על השעון אלא על סימני העייפות שלה ולפיהם להרדים אותה באופן ההרדמה החדש. השעות יתחילו להסתדר לבד כי היא תהיה עייפה פחות או יותר באותן שעות ולפי זה תייצרי את סדר היום.
3. למידה של תינוקות היא מהירה בדר"כ לאחר 2-3 פעמים היא תלמד את השינוי ותתחיל להפנים אותו יחד עם זה תהליך הירדמות עצמאית לוקח בממוצע 4-6 שבועות כאשר מלמדים אותה להירדם בצורה עצמאית לגמרי ומורידים את כל גורמי התלות שיש.

בהצלחה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. הארכת תנומות יום
22/05/2014 15:29
שלום,
בני בן 4 וחצי חודשים ישן יחסית טוב בלילה, מנמנם בבוקר כשעה ובצהריים לא באופן עקבי ישן 3 שעות.
הבעיה מתחילה בצהריים כשאר הוא מתעורר ממחזור שינה לאחר כשעה ואינו מצליח להירדם שוב, ואז הוא קם כאמור עייף וההשכבה בלילה הרבה יותר קשה.
התחלתי לנסות להאריך את תנומת הצהריים כאשר זה קורה ואני די בטראומה ומרגישה ככ רע. הוא התעורר לאחר כשעה וכמעט הצלחתי להרדימו שוב אבל אז התחיל לצרוח ולבכות. החלטתי שאני עקבית ופעלתי לפי השיטה שבה הוא רגיל להירדם "טפיחה לחישה". אבל לקח לי שעה וחצי !!! הבכי לא פסק ואני הרגשתי ככ רע שכבר רציתי לוותר ולהרים אותו גם אם זה כרוך בזה שיהיה עייף . לבסוף הצלחתי אבל אני לא יודעת אם זה שווה את הבכי? האם זה בסדר מה שאני עושה?
לא רציתי לוותר כדי שלא להעביר מסר שהבכי הוא מה ששבר אותי אבל מצד שני אני מרגישה ככ רע.
האם זה שווה את זה??
הדר
מאת: hadarbs
4. הארכת תנומות יום
22/05/2014 16:57
הדר,
כל הכבוד על הנחישות! אני יודעת שזה היה מאוד קשה.
כפי שכתבתי בשרשור הקודם, לאחר שינה של מחזור שינה או אפילו של 40 דקות לרוב ההרדמה היא מאוד קשה ולא כ"כ תורמת לנו ולכן רצוי להימנע מזה. הארכות אנחנו עושים כשיש שינה קצרה (10-20 דקות). לאחר שינה של שעה לא צריך להרדים שוב.
אם בכל זאת את רוצה לעשות הארכה אז הדרך היא להיכנס אליו כמה דקות לפני שמתעורר ולתת לו מגע עדין, להשתדל שלא להעיר אותו אלא לעזור לו להמשיך לישון יותר זמן. אם הוא מתעורר להוציא אותו.
האפשרות הנוספת היא להוסיף תנומה אחה"צ או להקדים את שנת הלילה.

ובכל מקרה, אנחנו כהורים עושים ועוד נעשה גם טעויות. גם אנחנו לומדים כל הזמן. לא עשית כל נזק בזה שהתעקשת כ"כ! חייכי על כך שהיית נחושה והצלחת ולא לימדת אותו ויתור מהו (זה יעזור לך גם בסיטואציות אחרות). ומחר כבר תעשי את זה אחרת :)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. הארכת תנומות יום
23/05/2014 12:16
היי עינת,
תודה רבה ממש הרגעת אותי!
אני אנסה כמו שאמרת להיכנס לפני שהוא מתעורר ולנסות לעזור לו להיכנס למחזור שינה נוסף .
תודה רבה על המענה המהיר !
הדר
מאת: hadarbs
6. בהצלחה :) (ל"ת)
23/05/2014 12:27
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד