פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בן חודש וחצי
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני השני בן חודש וחצי, סובל מאד מגזים לאורך כל היום. מהשבוע הראשון שנולד הדבר היחיד שהרגיע אותו זה תנועה, קפיצה על כדור הליכה בבית. באופן עקרוני אני ממש נגד להרדים בצורה כזו כי מאד מפחדת ליצור תלות ומה גם שבסוף כל יום סובלת מאד מכאבי גב. את בני הראשון מהתחלה הרגלתי לעריסה עם הרגעה בעזרת כף ידי על החזה שלו. אבל בני השני הרבה יותר עקשן. לפעמים כשאני מנסה איתו שיטות אחרות הוא נהיה כל כך עצבני שאפילו הכדור לא עוזר לו.
מה שכן לעיתים, כשרגוע, מספיק השימוש בסמיכת עיטןף והוא נרדם אפילו לבד.
מה ניתן לעשות?
בימים האחרונים התחלתי להרגיל אותו להרדם בידיים שלי ללא תנועה. זה מאד קשה לו ומלווה בבכי חזק של בין 5 ל 10 דקות ובסוף נרדם. אבל גם מכך אני לא מאד מרוצה כי עדיין זה הרגל רק לידיים.
האם זה בסדר בגיל הזה להרגיל אותו לידיים?
איך אחכ משתחררים מהתלות הזו?
האם זה בסדר לתת לו לבכות ולא בכל זאת לנוע איתו ברחבי הבית?
ממש במצוקה...תודה לכל תגובה.
ראשית מזל טוב!
בגיל הזה תינוקות עדיין מסתגלים מבחינה רגשית לעולם החדש ובנוסף עדיין אין להם את היכולת הפיסיולוגית להירדמות עצמאית והם זקוקים למגע שלנו ולתנועה. זה ממש בסדר בגיל הזה להרדים על הידיים אם צריך, לקראת גיל 3 חודשים מתחילים להתקבע הרגלים ואז אפשר להתחיל להוריד את ההרדמות הללו.
גם היום, אפשרי כמה שיותר הזדמנויות של הרדמויות במיטה כשזה מתאפשר אבל כאמור, זה בסדר גם אם לא.
בנוגע לגזים, יש דרכים לנסות להקל עליו במהלך היום כדי שיהיה יותר רגוע וכאשר את מזהה שהוא עייף השכיבי לישון (אפשר לעשות עיסוי לפני השינה, עירסול במהלך היום וכו'..).
ככל שהוא יגדל וכאבי הגזים יפחתו הרדימי אותו באותה צורה שעשית עם בנך הגדול- השכיבי במיטה עם מגע רצוף (טפיחות, נדנוד,יד על החזה וכד'..) לאחר כמה לילות הוא יסתגל לזה ומשם תוכלי להוריד גם את המגע.
אני מאמינה שכדאי לתת תמיד מענה לבכי כי כאמור כרגע הוא זקוק לך ואת רוצה ללמד אותו הקשר חיובי עם השינה וגם לתת לו בטחון ואמונה בך שכשהוא צריך אותך את תגיעי אליו. יחד עם זאת, יש גישות שאומרות שצריך לתת לו לבכות- גם שיטות אלא עובדות. אם את מתחברת לגישה כזו חשוב שתלמדי איך עושים אותה ורק אז התחילי בכך.
1. בן חודש וחצי
19/04/2012 10:50
שלום רבבני השני בן חודש וחצי, סובל מאד מגזים לאורך כל היום. מהשבוע הראשון שנולד הדבר היחיד שהרגיע אותו זה תנועה, קפיצה על כדור הליכה בבית. באופן עקרוני אני ממש נגד להרדים בצורה כזו כי מאד מפחדת ליצור תלות ומה גם שבסוף כל יום סובלת מאד מכאבי גב. את בני הראשון מהתחלה הרגלתי לעריסה עם הרגעה בעזרת כף ידי על החזה שלו. אבל בני השני הרבה יותר עקשן. לפעמים כשאני מנסה איתו שיטות אחרות הוא נהיה כל כך עצבני שאפילו הכדור לא עוזר לו.
מה שכן לעיתים, כשרגוע, מספיק השימוש בסמיכת עיטןף והוא נרדם אפילו לבד.
מה ניתן לעשות?
בימים האחרונים התחלתי להרגיל אותו להרדם בידיים שלי ללא תנועה. זה מאד קשה לו ומלווה בבכי חזק של בין 5 ל 10 דקות ובסוף נרדם. אבל גם מכך אני לא מאד מרוצה כי עדיין זה הרגל רק לידיים.
האם זה בסדר בגיל הזה להרגיל אותו לידיים?
איך אחכ משתחררים מהתלות הזו?
האם זה בסדר לתת לו לבכות ולא בכל זאת לנוע איתו ברחבי הבית?
ממש במצוקה...תודה לכל תגובה.
מאת: אורח/ת
2. בן חודש וחצי
21/04/2012 20:53
הי,ראשית מזל טוב!
בגיל הזה תינוקות עדיין מסתגלים מבחינה רגשית לעולם החדש ובנוסף עדיין אין להם את היכולת הפיסיולוגית להירדמות עצמאית והם זקוקים למגע שלנו ולתנועה. זה ממש בסדר בגיל הזה להרדים על הידיים אם צריך, לקראת גיל 3 חודשים מתחילים להתקבע הרגלים ואז אפשר להתחיל להוריד את ההרדמות הללו.
גם היום, אפשרי כמה שיותר הזדמנויות של הרדמויות במיטה כשזה מתאפשר אבל כאמור, זה בסדר גם אם לא.
בנוגע לגזים, יש דרכים לנסות להקל עליו במהלך היום כדי שיהיה יותר רגוע וכאשר את מזהה שהוא עייף השכיבי לישון (אפשר לעשות עיסוי לפני השינה, עירסול במהלך היום וכו'..).
ככל שהוא יגדל וכאבי הגזים יפחתו הרדימי אותו באותה צורה שעשית עם בנך הגדול- השכיבי במיטה עם מגע רצוף (טפיחות, נדנוד,יד על החזה וכד'..) לאחר כמה לילות הוא יסתגל לזה ומשם תוכלי להוריד גם את המגע.
אני מאמינה שכדאי לתת תמיד מענה לבכי כי כאמור כרגע הוא זקוק לך ואת רוצה ללמד אותו הקשר חיובי עם השינה וגם לתת לו בטחון ואמונה בך שכשהוא צריך אותך את תגיעי אליו. יחד עם זאת, יש גישות שאומרות שצריך לתת לו לבכות- גם שיטות אלא עובדות. אם את מתחברת לגישה כזו חשוב שתלמדי איך עושים אותה ורק אז התחילי בכך.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום