פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0יקיצה מוקדמת? האומנם?
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 5 ח'.
בלילה הוא נרדם בין 19:00-20:00 קם כפעמיים בממוצע לאכול (הוא קטן ולכן משלים ארוחות בלילה, כי אוכל מעט במשך היום) וישן עד 5:45, כי לרוב מתעורר בגלל קקי בחיתול.
שאלותיי:
1. האם זמן שינה זו הינו מספיק?
2. האם לאחר החלפת החיתול ניתן ורצוי להחזירו לישון?
שאלה נוספת:
מאיזה גיל צריך/ רצוי להעיר משינת יום? כדי לעזור לבני להיכנס לשגרת יום פחות או יותר קבועה. אם כן אז אחרי כמה זמן להעירו?
תודה רבה!
בגיל זה תינוק זקוק בממצוע ל- 14-15 שעות שינה ביממה. כשמתוכן כ- 11-12 שעות שינה בלילה (ובכל מקרה לא פחות מ-10).
מבחינת השעות בלילה נראה שהוא ישן בסדר גמור.
לגבי האוכל- זה בסדר שהוא יאכל אם הוא זקוק לזה הקפידי שהוא לא ירדם בזמן האוכל ואז לא תתפתח בזה תלות וכשהוא לא יצטרך את האוכל יכול להיות שהוא ידחה את השעות ואולי יוריד ארוחה בעצמו.
החלפת חיתול אכן מעירה ולכן אני ממצליצה להחליף חיתול רק ביום אלא אם מדובר בקקי. אני חושבת שלאחר 11 שעות שינה יהיה לך קשה להחזיר אותו לישון, אם את רוצה לדחות את שעת הבור זה אפשרי אבל דורש עבודה לא פשוטה- את צריכה להחזיר אותו לישון כאילו זה אמצע הלילה. גם אם זה יקח הרבה מאוד זמן. לאחר כ-3-4 בקרים של נחישות והצלחה הוא יתחיל להתעורר מאוחר יותר. (אגב, יכול להיות שאם הוא עייף לפני שבע ותשכיבי אותו לישון לפני כן הוא ישן יותר).
אני לא ממליצה כלל להעיר תינוק שישן. לכל תינוק יש את השעות שלו לפי שעון ביולוגי וכאשר תשימי לב לסימני עייפות שלו ולפיהם תשכיבי אותו לישון תגלי עייף פחות או יותר באותן שעות ולפי זה תוכלי לבנות את השגרה שמתאימה לו.
בכל מקרה, אם החלטת להעירו אז לאחר שעה (שיסיים מחזור שינה).
בני כרגע איתי עדיין בבית אך כל יום משתנה עקב שעת היקיצה שלו.
הוא מתעורר כל פעם בשעה אחרת ולכן סדר היום שלנו הוא קבוע אבל לא עפ"י שעות אלא עפ"י פעילויות.
אחרי שעתיים וחצי בערך של פעילות הוא זקוק שוב לשינה. אם קם ב 6:00 אז הוא עייף ב9:00, אם קם ב 5:30, אז עייף ב8:30.....
אוטוטו הוא נכנס לגן ואני מאוד מוטרדת אם ייקבל את שעות השינה שלו כפי שצריך או שייצטרך "למתוח" את עצמו ולהתאים את עצמו למסגרת........
בדר"כ הם מבקשים דיווח בבוקר מתי הילד קם ומתי הוא אכל.
בכל מקרה, אם מדובר בפער של חצי שעה לכאן או לכאן זה נחשב כמשהו די קבוע ולא בהכרח יהיה מאוד בעייתי.
מצאי מקום כזה שאת סומכת על המטפלות בו ושאלי אותם את השאלות הללו בין היתר.
הסתגלות לגן תקח כמה זמן אבל אין לך ממה לחשוש, אין לי ספק שהוא יצליח להסתגל למסגרת ולשגרה חדשה, גם בהקשר של שעות השינה.
בהצלחה.
1. יקיצה מוקדמת? האומנם?
19/04/2012 11:51
שלום רב,בני בן 5 ח'.
בלילה הוא נרדם בין 19:00-20:00 קם כפעמיים בממוצע לאכול (הוא קטן ולכן משלים ארוחות בלילה, כי אוכל מעט במשך היום) וישן עד 5:45, כי לרוב מתעורר בגלל קקי בחיתול.
שאלותיי:
1. האם זמן שינה זו הינו מספיק?
2. האם לאחר החלפת החיתול ניתן ורצוי להחזירו לישון?
שאלה נוספת:
מאיזה גיל צריך/ רצוי להעיר משינת יום? כדי לעזור לבני להיכנס לשגרת יום פחות או יותר קבועה. אם כן אז אחרי כמה זמן להעירו?
תודה רבה!
מאת: אורח/ת
2. שעות שינה לבן 5 חודשים
21/04/2012 21:03
הי,בגיל זה תינוק זקוק בממצוע ל- 14-15 שעות שינה ביממה. כשמתוכן כ- 11-12 שעות שינה בלילה (ובכל מקרה לא פחות מ-10).
מבחינת השעות בלילה נראה שהוא ישן בסדר גמור.
לגבי האוכל- זה בסדר שהוא יאכל אם הוא זקוק לזה הקפידי שהוא לא ירדם בזמן האוכל ואז לא תתפתח בזה תלות וכשהוא לא יצטרך את האוכל יכול להיות שהוא ידחה את השעות ואולי יוריד ארוחה בעצמו.
החלפת חיתול אכן מעירה ולכן אני ממצליצה להחליף חיתול רק ביום אלא אם מדובר בקקי. אני חושבת שלאחר 11 שעות שינה יהיה לך קשה להחזיר אותו לישון, אם את רוצה לדחות את שעת הבור זה אפשרי אבל דורש עבודה לא פשוטה- את צריכה להחזיר אותו לישון כאילו זה אמצע הלילה. גם אם זה יקח הרבה מאוד זמן. לאחר כ-3-4 בקרים של נחישות והצלחה הוא יתחיל להתעורר מאוחר יותר. (אגב, יכול להיות שאם הוא עייף לפני שבע ותשכיבי אותו לישון לפני כן הוא ישן יותר).
אני לא ממליצה כלל להעיר תינוק שישן. לכל תינוק יש את השעות שלו לפי שעון ביולוגי וכאשר תשימי לב לסימני עייפות שלו ולפיהם תשכיבי אותו לישון תגלי עייף פחות או יותר באותן שעות ולפי זה תוכלי לבנות את השגרה שמתאימה לו.
בכל מקרה, אם החלטת להעירו אז לאחר שעה (שיסיים מחזור שינה).
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תודה! ומה לגבי הגן שהוא נמא בו? (ל"ת)
22/04/2012 17:01
4. באיזה הקשר? שעות שינה?
23/04/2012 20:27
אם הוא נמצא במסגרת שלא גמישה מבחינת שעות השינה ולא יכולה להשכיב אותו לישון בשעות שהוא עייף אז סביר להניח שיהיה להם קשה יותר להרדים אותו. בכל מקרה, אין לנו כ"כ השפעה על מה שקורה שם והוא יסתגל בסופו של דבר לשעות שינה של הגן. כשהוא מגיע הביתה תקלי עליו כמה שאפשר ותרדימי לפי עייפות שלו, אולי תצטרכי לתת לו תנומה קצרה נוספת לאחר הגן לפני שנת הלילה. מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. אבל מה עם אין עקביות עדיין, וכל יום משתנה?
23/04/2012 21:13
בהמשך...בני כרגע איתי עדיין בבית אך כל יום משתנה עקב שעת היקיצה שלו.
הוא מתעורר כל פעם בשעה אחרת ולכן סדר היום שלנו הוא קבוע אבל לא עפ"י שעות אלא עפ"י פעילויות.
אחרי שעתיים וחצי בערך של פעילות הוא זקוק שוב לשינה. אם קם ב 6:00 אז הוא עייף ב9:00, אם קם ב 5:30, אז עייף ב8:30.....
אוטוטו הוא נכנס לגן ואני מאוד מוטרדת אם ייקבל את שעות השינה שלו כפי שצריך או שייצטרך "למתוח" את עצמו ולהתאים את עצמו למסגרת........
6. זה מה שקורה אצל רוב התינוקות
23/04/2012 21:51
בדר"כ במשפחתונים או תינוקיות מבינים את העובדה שכל תינוק עייף בשעות קצת אחרות ולפי זה הם משכיבים לישון כל ילד בנפרד.בדר"כ הם מבקשים דיווח בבוקר מתי הילד קם ומתי הוא אכל.
בכל מקרה, אם מדובר בפער של חצי שעה לכאן או לכאן זה נחשב כמשהו די קבוע ולא בהכרח יהיה מאוד בעייתי.
מצאי מקום כזה שאת סומכת על המטפלות בו ושאלי אותם את השאלות הללו בין היתר.
הסתגלות לגן תקח כמה זמן אבל אין לך ממה לחשוש, אין לי ספק שהוא יצליח להסתגל למסגרת ולשגרה חדשה, גם בהקשר של שעות השינה.
בהצלחה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה