הרבה התעוררויות בלילה, אולי מרעב?

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הרבה התעוררויות בלילה, אולי מרעב?
28/04/2012 16:26
שלום, בני בן 6.5 חודשים, מתעורר המון פעמים בלילה.
עד לפני חודש וחצי הנקתי בכל יקיצה, והתחלנו לגמול מכך.
הבעיה שהוא ממשיך להתעורר בלי הפסקה, ואני לא יודעת אם הוא רעב או לא. ביקיצה הראשונה, בין שעה לשעתיים אחרי שנרדם אנחנו מרדימים שוב על הידיים, ומנסים כך גם בפעמים אחרות, אך לפעמים הבכי כל כך חזק וקורע לב שאני נשברת ומניקה.
הוא אוכל די מסודר במשך היום, אבל אולי החלב לא מספיק?
אולי האוכל המוצק מפריע? - התחלתי להגדיל כמויות. אציין גם שמאז שהתחלתי בטעימות הוא עושה קקי פעם ביומיים שלושה (לפני כן כל יום) ויש לו הרבה גזים. יכול להיות שזה קשור?

המון תודה על ההתייחסות!!
מאת: אורח/ת
2. גמילה הדרגתית מאוכל בלילה
29/04/2012 10:51
היי,
בגיל 6.5 חודשים זה נכון להעביר את מרב צריכת הקלוריות ליום במקום בלילה. ככל שהוא יאכל פחות בלילה הוא יאכל טוב יותר ביום וזה כמובן יהיה מוצקים, כך שהוא יגיע יותר שבע גם ללילה.
במידה והוא אוכל טוב במהלך היום ומתפתח טוב אין סיבה שהוא יקום כל שעתיים לאכול, רוב הסיכויים שהוא ממשיך להתעורר מתוך הרגל ובעיקר, הלמידה שלו היא שאם הוא בוכה הרבה זמן בסוף הוא מקבל אוכל ולכן הוא ממשיך לעשות את זה ואף יותר זמן.
הורידי את הארוחות בצורה הדרגתית. ראשית, אל תאפשרי לו להירדם בזמן האוכל ולאחר שהוא אכל החזירי למיטה והרדימי אותו כשהוא ער. לאחר כ-2 לילות התחילי בכל מספר לילות לדחות את שעת האוכל בשעה עד שלא יהיו ארוחות בלילה. בשאר היקיצות הרדימי ללא אוכל (ועדיף גם לא על הידיים).

בדר"כ מעבר למוצקים גורם ליציאות להשתנות והגוף צריך להסתגל לזה. יציאה כל 2-3 ימים זה בסדר גמור (זה עוד ישתנה).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד