תינוק בן 4 חודשים וקצת

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוק בן 4 חודשים וקצת
30/04/2012 13:23
שלום, אשמח לייעוץ.
התינוק שלי בן 4 חודשים ושבוע. סבל הרבה מגזים וריפלוקס ולכן בילה המון על הידיים והתרגל להירדם עם כדור פיזיו או עם ציצי.
הגזים נעלמו (תודה לאל...), הריפלוקס לא לגמרי. עדיין מראה לפעמים חוסר נוחות.
הבנתי שאתן ממליצות להתחיל ללמד הרדמות במיטה עם מגע מלא ומענה לבכי, אני פשוט לא יודעת איך לעשות את זה....
אתמול בלילה הוא פשוט התעורר כל שעה ואני מוטשת... אם אני לא אתן ציצי אני חוששת שהוא יתעורר לגמרי ולא יפסיק לבכות.
ניסיתי פעם אחת להרגיע אותו על הכדור בלי לתת ציצי וזה הגיע לבכי נוראי עד כמעט הקאה ובשבלב הזה שנאתי את עצמי על מה שאני עושה לו ונתתי לו ציצי...
איך להתחיל את התהליך??? איך לנתק את הציצי מההרדמה ומהצורך שלו בו כל שעה בלילות?
ולגבי המיטה - כשהוא שוכב על הגב הוא לא מפסיק להשתולל עם הידיים והרגליים. אמהות אחרות אמרו לי שזה כניראה הריפלוקס ושזה יעבור עם הזמן, העניין הוא שממש אי אפשר לנסות ללמד אותו להירדם ככה.... ועל הבטן ברגע שהוא מתחיל לבכות אני לא מצליחה להרגיע, ואם נגיד אני ארים אותו וארגיע ואוריד שוב אין מצב שזה יעבור בשלום....
בקיצור - אני מרגישה שזה חסר סיכוי ולא יודעת איך לגשת לזה ואיך להתמודד עם כל סוגי התגובות שלו....
אשמח לייעוץ
מאת: אורח/ת
2. בן 4 חודשים וקצת
30/04/2012 14:25
היי,
את מצליחה ממש להעביר את תחושת התסכול שלך ואני יודעת שזה אכן מאוד מתסכל ומתיש.
ניתוק הקשר בין האוכל לשינה: בנך עושה הקשר מאוד ברור שבשביל להירדם צריך ציצי. יכול להיות שזה קשר שמתבטא גם במהלך היום לצורך הרגעה. אם כן, אפשר גם ביום לתת לו לינוק רק לצורכי הזנה. בלילה, התחילי בכך שתשימי לב לקצב היניקות שלו וכשהוא נחלש ומשתמש בציצי כהרדמה זה הזמן לנתק אותו. כך הוא יאכל ויגיע למיטה כשהוא ער.
הרדמה במיטה: אנחנו מתחילים תהליך לימוד הרדמות עצמאית החל מגיל 5 חודשים, אבל אני אענה לך כי את קרובה לשם ויכולה להתחיל.. כשהוא רגוע הניחי אותו במיטה, שבי לידו ותני לו מגע (ליטוף, טפיחות, נדנוד המיטה,שיר וכו'..) עד שהוא נרדם. כשהוא בוכה הרימי על הידיים וכשהוא נרגע הניחי חזרה והמשיכי עם המגע. אל תאפשרי לו להירדם על הידיים.
חשוב להבין ששינוי הרגל הוא לא דבר פשוט שדורש נחישות שלך ובעיקר התמדה. לאחר כמה לילות בהם תתמידי ותצליחי להרדים אותו במיטה הבכי יפחת בהדרגה עד שלא יהיה כלל.
בנוגע לתזוזות הגפיים, זה שלב התפתחותי שלא קשור לריפלוקס. זה יעלם בהדרגה ככל שהוא יגדל וישלוט בתנועות שלו (כשתהיה שליחת ידיים מדויקת ורצונית לחפצים).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. המשך שאלות
01/05/2012 16:08
ברגע שנתחיל את התהליך של לעזור לו להרדם במיטה כמה ימים להערכתך זה יקח?
מה עושים עם העייפות שמן הסתם תיפול עליו בגלל יותר זמן הרדמה עד לשינה מלאה? הרי תמיד אומרים שתינוק עייף מידי יתעורר יותר פעמים ולא ישן טוב...
איך להתחלק בהרדמות עם בעלי? עד היום רק אני הרדמתי אותו....
האם בסדר לתת ציצי כהרגעה אם יבכה בלי לתת לו להרדם? כי מהכרות איתו יש הרבה סיכוי שידיים בלבד לא יעזרו כשהעייפות תגבר.....
ושוב לגבי ההישתוללות של הידיים והרגליים - את עדיין ממליצה להרדים על הגב או שעדיף בטן כדי למנוע את ההישתוללות? על הצד כשהוא ער הוא לא נשאר.....
4. תשובות
02/05/2012 15:12
המעבר בין הירדמות על הידיים או במיטה תלוי מאוד בנחישות שלכם ובדיוק של הדברים וכמובן באיך בנך מסתגל לדברים חדשים. בממוצע זה יכול לקחת בין 3-5 לילות.
זה מאוד נכון שתינוק עייף יותר ישן פחות טוב. כשאתם מזהים סמני עייפות התחילו בהרדמה בצורה החדשה וזה יקל עליו יכול להיות שאם תקדימו את ההרדמה יהיה לו טוב יותר. לאחר כמה לילות זה מסתדר והוא יירדם טוב יותר וישן טוב יותר.
בהרדמות עם בעלך, עשי מה שנראה לכם נכון. אין שום בעיה שהוא יעשה גם חלק מההרדמות.
אם תתני לו ציצי כהרגעה בנך ילמד שלאחר בכי ממושך הוא יקבל אוכל והוא יתחיל לעשות את זה גם בלילה (להיות ער להרבה זמן של בכי כדי לקבל אוכל), בטווח הרחוק זה רק ירע את הלילות.
כרגע את נמצאת לידו עם מגע רצוף אז את יכולה להחזיק אותו כדי למנוע את ההשתוללות. הוראות משרד הבריאות לא ממליצות לישון על הבטן כשאתם לא לידו ולכן אני לא אמליץ אחרת :-)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. המשך.....
05/05/2012 16:32
אני מקווה שזה בסדר שאני ממשיכה לשאול....
אני יושבת וכותבת עם עניים אדומות מבכי... ניסיתי להתחיל בתהליך הבוקר. במשך שעה אני והקטן בכינו. הוא בלי באמת להבין למה אמא החליטה לשנות את מה שהוא רגיל ואוהב, ואני מהבכי והצרחות שלו... הוא בכה ובכה ובכה ולא נרגע וכשנרגע כמו שכתבת הנחתי והרגעתי ושוב בכה והרמתי והרגעתי... זה היה נוראי - הבכי שלו, וכשהוא נרדם כעבור שעה של בכי זה היה כי הוא היה מותש, לא באמת כי הוא למד משהו....
אין לי מושג אם יש לי כוחות להמשיך....
מה ההשלכות של תהליך כזה על התינוק??? יש לך איזה שהיא תשובה מלומדת שנובעת ממחקר או פסיכולוגיית תינוקות או משהו כזה? אין מצב שזה לא משאיר בו משהו.... בי בכל אופן זה השאיר הרגשת שינאה כלפי עצמי על מה שאני עושה לו......
6. זה בסדר גמור שאת שואלת
06/05/2012 10:29
אני מאוד מבינה את הקושי שלך זה בהחלט לא קל לשמוע את הילד שלנו בוכה.
כפי שציינתי בהתחלה אנחנו מתחילים תהליך בגיל 5 חודשים. אם את חושבת שבנך עדיין לא מוכן לזה, זה בסדר גמור.
שנית, התחילי את אופן הרדמה החדש בערב ובלילה לפני הבוקר זה יכול להקל.
בנוגע להשלכות- אני יודעת מניסיוננו של 5 שנים ועבודה עם למעלה מ- 2000 משפחות שכאשר זה נעשה נכון הילד לומד לאהוב ללכת לישון ועושה את זה בכיף. העובדה שאת נמצאת לידו ומחבקת חזק ומכילה את הבכי והתסכול שלו היא שעוזרת לו להתמודד עם זה ובעיקר מלמדת אותו לסמוך עליך שתמיד תהי שם. לכן, השיטה שלנו מבוססת בהחלט על מחקרים פסיכולוגים שכולם נותנים מענה לבכי (בניגוד להשארת התינוק בוכה במיטה).
אם את חוששת שאת עושה משהו לא נכון, אני מציעה שתצרי איתנו קשר טלפוני ותפגשי עם יועצת.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד