פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0התעוררות בשעה קבועה בלילה לתינוק בן 8 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 8 חודשים ובלילות האחרונים (שבוע בערך) הוא מתעורר בשעה קבועה (2 בלילה) וער כמעט למשך שעתיים...
אנחנו מנהלים טקס שינה בערב שמתחיל בשעה 7.30 הכולל מקלחת ובקבוק, בדרך כלל הוא נרדם תוך כדי אכילה ומגיע למיטה כבר ישן בסביבות השעה 8.30 (אני מודעת לכך שזו יכולה להיות הסיבה אבל הוא פשוט נרדם עם הבקבוק ומאוד קשה להעיר אותו).
לפני שבועיים העברנו אותו לחדר שלו והמעבר היה מוצלח עד לפני שבוע שבו הוא התחיל להתעורר בבכי בשעה קבועה. כשהוא מתעודד אני ניגשת אליו ונותנת לו מוצץ, בדרך כלל הוא ממשיך לבכות והבכי אפילו מתגבר, אז אני מרימה אותו ומציעה לו מים בלבד. הוא שותה מעט אבל ההיסטריה ממשיכה. אנחנו מנסים להרגיע אותו על הידיים וברגע שהוא נרגע מחזירים אותו למיטה, אבל עדיין נשארים בחדר ומניחים עליו את היד, אבל הוא מיד פורץ שוב בבכי. התהליך הזה נמשך בערך שעתיים בלילה עד שהוא פשוט נרדם על הידיים ואז ממשיך לישון במיטה...
חשוב לי לציין שאנחנו נמצאים בעיצומו של תהליך בקיעת השיניים, כבר ממש רואים את שתי שיניים העליונות שעומדו לבקוע. אנחנו מורחים טי-ג'ל להרגעה ואפילו נותנים קצת משכך כאבים לפני השינה כדי להקל על הכאב.
אני מבינה שיכול מאוד להיות קשר בין ההתעוררות לבין בקיעת השיניים אבל ז נראה לי מוזר שהוא מתעורר כל לילה בדיוק באותה שעה...
ממתינה לתשובה המושיעה :)
יש קשר בין התעוררות לבין בקיעת שיניים אבל זה קורה רק כאשר השיניים יוצאות (חותכות בבשר) וזה לוקח בדר"כ עד כ-3 לילות לא מעבר לזה.
שאר הדברים שציינת עלולים יותר להוביל ליקיצה הזו: ההרדמות בזמן האוכל, המוצץ, המים, הרדמות עם מגע, הירדמות על הידיים.
אם הוא נרדם תמיד על הבקבוק יש לו תלות מאוד באוכל ועכשיו הוא מתחיל לפתח עמידות ולכן מתחילות להיות יקיצות בלילה, אז או שתנתקי אותו לפני כן או שתקדימו את שעת האוכל וטקס השינה.
להחליף מים באוכל זה לא משנה , בעבורו זה אותו דבר.
מוצץ- הוא כבר מסוגל לקחת מוצץ לבד במהלך היום למדו אותו לקחת לבד גם בלילה.
לבנך יש הרבה עזרה בהרדמות ולכן מתחילה להיות רגרסיה.
כדי לעצור את זה עכשיו, למדו אותו להירדם בכוחות עצמו ללא כל גורמי התלות הללו (אני ממליצה על תהליך הדרגתי תוך מתן מענה תמידי לבכי).
1. התעוררות בשעה קבועה בלילה לתינוק בן 8 חודשים
01/05/2012 14:43
שלום,בני בן 8 חודשים ובלילות האחרונים (שבוע בערך) הוא מתעורר בשעה קבועה (2 בלילה) וער כמעט למשך שעתיים...
אנחנו מנהלים טקס שינה בערב שמתחיל בשעה 7.30 הכולל מקלחת ובקבוק, בדרך כלל הוא נרדם תוך כדי אכילה ומגיע למיטה כבר ישן בסביבות השעה 8.30 (אני מודעת לכך שזו יכולה להיות הסיבה אבל הוא פשוט נרדם עם הבקבוק ומאוד קשה להעיר אותו).
לפני שבועיים העברנו אותו לחדר שלו והמעבר היה מוצלח עד לפני שבוע שבו הוא התחיל להתעורר בבכי בשעה קבועה. כשהוא מתעודד אני ניגשת אליו ונותנת לו מוצץ, בדרך כלל הוא ממשיך לבכות והבכי אפילו מתגבר, אז אני מרימה אותו ומציעה לו מים בלבד. הוא שותה מעט אבל ההיסטריה ממשיכה. אנחנו מנסים להרגיע אותו על הידיים וברגע שהוא נרגע מחזירים אותו למיטה, אבל עדיין נשארים בחדר ומניחים עליו את היד, אבל הוא מיד פורץ שוב בבכי. התהליך הזה נמשך בערך שעתיים בלילה עד שהוא פשוט נרדם על הידיים ואז ממשיך לישון במיטה...
חשוב לי לציין שאנחנו נמצאים בעיצומו של תהליך בקיעת השיניים, כבר ממש רואים את שתי שיניים העליונות שעומדו לבקוע. אנחנו מורחים טי-ג'ל להרגעה ואפילו נותנים קצת משכך כאבים לפני השינה כדי להקל על הכאב.
אני מבינה שיכול מאוד להיות קשר בין ההתעוררות לבין בקיעת השיניים אבל ז נראה לי מוזר שהוא מתעורר כל לילה בדיוק באותה שעה...
ממתינה לתשובה המושיעה :)
מאת: מינה
2. עמידות לגורמי תלות
01/05/2012 15:50
היי מינה,יש קשר בין התעוררות לבין בקיעת שיניים אבל זה קורה רק כאשר השיניים יוצאות (חותכות בבשר) וזה לוקח בדר"כ עד כ-3 לילות לא מעבר לזה.
שאר הדברים שציינת עלולים יותר להוביל ליקיצה הזו: ההרדמות בזמן האוכל, המוצץ, המים, הרדמות עם מגע, הירדמות על הידיים.
אם הוא נרדם תמיד על הבקבוק יש לו תלות מאוד באוכל ועכשיו הוא מתחיל לפתח עמידות ולכן מתחילות להיות יקיצות בלילה, אז או שתנתקי אותו לפני כן או שתקדימו את שעת האוכל וטקס השינה.
להחליף מים באוכל זה לא משנה , בעבורו זה אותו דבר.
מוצץ- הוא כבר מסוגל לקחת מוצץ לבד במהלך היום למדו אותו לקחת לבד גם בלילה.
לבנך יש הרבה עזרה בהרדמות ולכן מתחילה להיות רגרסיה.
כדי לעצור את זה עכשיו, למדו אותו להירדם בכוחות עצמו ללא כל גורמי התלות הללו (אני ממליצה על תהליך הדרגתי תוך מתן מענה תמידי לבכי).
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום