בקבוק ב5:00 לפנות בוקר

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בקבוק ב5:00 לפנות בוקר
02/05/2012 10:31
שלום
ביתי בת שנה ו5 חודשים
לפעמים מתעוררת מעט במהלך הלילה ואז או שנרדמת חזרה לבד, לפעמים רוצה קצת מים, או מוצץ ומיד חוזרת לישון
כשמתעוררת שוב סביב 5:00 כבר רוצה רק בקבוק תמ"ל, לא מוכנה מים או כל דבר אחר.
רוב הפעמים שותה את הבקבוק וחוזרת לישון עוד קצת (כשעה). אך יש ימים ולאחרונה הם מתרבים שלאחר הבקבוק לא נרדמת חזרה וכך ערה מ5:00/5:30 בבוקר.

גם בלי ההתעוררות המוקדמת הזו חשבתי שכדאי להפסיק עם הבקבוק לפנות בוקר, אך אני מתלבטת.
קודם כל מכיוון שבהתעוררויות בלילה היא אינה מבקשת בקבוק כניראה שב5:00 באמת מרגישה רעב.. החשש שלי הוא שאם אפסיק את הבקבוק היא תתרגל תמיד לקום סופית סביב 5:00. מצד שני אולי ההתעוררות לבקבוק גורמת ליקיצה המוקדמת הזו...??
מה נכון לדעתכן לעשות?
ואם נכון להפסיק את הבקבוק באיזו דרך?
תודה
מאת: אורח/ת
2. בקבוק ב5:00 לפנות בוקר
02/05/2012 15:19
היי, בתך בגיל בו אין צורך לאכול בלילה והיא מסוגלת לישון לילה שלם (10-12 שעות) ללא אוכל. זה בהנחה שהיא אוכלת טוב ביום ומתפתחת יפה ואין הנחיה רפואית שאומרת אחרת.
בתך ממשיכה להתעורר בבוקר בגלל הרגל של הבקבוק והיא כנראה תלויה בבקבוק כי גם מים במהלך הלילה זה כמו אוכל.. בשעה כזו שזה כמעט בוקר יש 2 אפשרויות: או שתוציאי לגמרי את האוכל מהלילה ותחזירי לשינה, יהיו 3-4 בקרים קשים אבל אז תהיה הקלה והיא תלמד להמשיך לישון. או להתחיל את הבוקר בשעה חמש.
לדעתי, חמש זו שעה מוקדמת מדי. אני ממליצה להוציא לה בהדרגה את המים מהלילה ולהפסיק עם הבקבוק בחמש ולהחזיר אותה לישון.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד