בעיות שינה אצל פעוט בן שנה ותשע

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בעיות שינה אצל פעוט בן שנה ותשע
02/05/2012 11:49
שלום,

אני אימא לפעוט בן שנה ותשעה חודשים. מאז שחזרנו מנסיעה לחו"ל (לפני 5 חודשים), אנו לא מצליחים להשכיב אותו לישון ללא התנגדות.
נושא השינה אצלנו תמיד היה סיפור לא פשוט. כשהיה תינוק, וכדי לגמול אותו מללכת לישון עם בקבוק, הלכנו על השיטה של לתת לו לבכות עד שיירדם וזה הצליח רק בלילה, לא הצהריים.
עד שנסענו לחו"ל לפני כחמישה חודשים, הוא היה הולך לישון יפה בלילות, לא מתעורר באמצע הלילה ובצהריים הייתי לפעמים מרדימה אותו עם בקבוק מול הטלויזיה או כל דבר אחר שהיה מצליח.
בחו"ל הייתי צריכה ללכת לקראתו עם השינה כדי לא להפריע לאחרים אז היה נרדם עם בקבוק ובלילה כשהיה מתעורר הייתי מעבירה אותו למיטה שלי.
מאז אנו לא מצליחים להחזיר את המצב לקדמותו ואילו נעשה גרוע מיום ליום.
הוא התרגל שאנחנו צריכים להיות לידו עד שיירדם בלילה וכנ"ל בכל פעם שהוא מתעורר שבד"כ זה בשעות קבועות 1:00, 3:00 ו- 5:00 בבוקר. בלילה הוא הולך לישון ב- 20:00 והוא מתעורר סופית ב- 6:00.
הוא נכנס לפני 3 שבועות לגן כאשר שבוע מתוכם היה בבית חולה.
מה עלי לעשות??? איך ללמד אותו שוב לישון לבד? האם זה נכון להשתמש בשיטה של לתת לו לבכות? האם זה מוקדם מדי לעשות משהו בגלל כניסתו לגן?

תודה רבה!
מאת: אורח/ת
2. פעוט בן שנה ותשע
02/05/2012 15:28
היי,
אני ממליצה ללמד הרגלי שינה כשבועיים לאחר כניסה לגן, לכן זה בסדר להתחיל עכשיו בעיקר אם נראה לך שהוא הסתגל כבר לגן.
ראשית, יכול להיות שכדאי להשכיב אותו לישון לפני שמונה. יש ילדים שזה מאוחר להם מדי וזה מפריע לאיכות השינה בלילה.
אם אתם יושבים לידו עד שהוא נרדם התחילו להתרחק ממנו (הישארו עדיין בחדר אבל יותר רחוקים ממנו.) ולאחר כמה לילות כשהוא יסתגל להרדמות האלה תוכלו לצאת מהחדר.
אני מאמינה שילד שבוכה צריך לתת לו מענה לבכי שלו ולגשת להרגיע אותו כדי שילמד לסמוך עלינו ויקבל בטחון. כמובן, שגם שיטת ה-5 דקות עובדת ולכן, עשי בעיקר מה שאת מתחברת אליו יותר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. אפשר גם אחרת
03/05/2012 14:39
נכון שצריך להקנות לפעוט הצעיר הרגלי שינה ולנסות שיטות שנוסו על ידי יועצות או אימהות אחרות.
יחד עם זאת, את מתארת מצב שבו הוא לא נרדם בקלות מגיל צעיר.

שאלה : האם מיטתו ממוקמת באותו מקום מלידתו (למעט תקופת ההסתגלות לאחר הלידה) ?

יתכן שמיקום המיטה לא 'תומך' בו באופן האופטימלי וארגון מחדש של החדר יעשה שינוי קל ומהיר שיאפשר תוך זמן קצר לכולכם לישון לילה מלא.

מצרפת לך קישור למידע נוסף ממוקד בנושא.
http://www.dalit-fengshui.co.il/sales_rtl.html?v=37867113

בברכה, דלית שעיה - יועצת פנג שואי
מאת: אורח/ת
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה