שנת לילה - בת 10 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שנת לילה - בת 10 חודשים
30/11/2009 12:35
שלום גנית,
אני אם לתינוקת בת 10 חודשים. עד גיל 4 חודשים ישנה בעריסה בחדר השינה שלנו, ואז היתה קמה פעם-פעמיים בלילה, יונקת וחוזרת לישון (בלילה של 12 שעות). בגיל 4 חודשים העברנו אותה לישון בחדר שלה במיטה ומאז החלה הדרדרות בשינה שלה והיא החלה לקום פעמים רבות בלילה, כאשר היא מסכימה לחזור לישון רק אחרי הנקה, וכן נרדמת רק על הידיים.
לאחר 3 חודשים של עבודה קשה בנושא שלי ושל בעלי וכן קריאת ספרים בנושא... הצלחנו ללמדה להרדם לבד במיטתה, גם במהלך היום (ישנה 2 תנומות יום של שעה וחצי בערך, כל אחת) וגם בערב. אחרי הנקה, כשהיא עדיין ערה, אני מניחה אותה במיטה והיא נרדמת בכוחות עצמה, לפעמים תוך דקה שתיים ולפעמים זה לוקח עשרים דקות. אנחנו מקפידים בכל ערב על שגרה קבועה של ארוחת ערב אמבטיה והנקה, והיא יודעת שאחרי פעולות אלה היא הולכת לישון והיא עושה זאת בשמחה. אבל עדיין מתעוררת בממוצע 4 פעמים בלילה, יונקת וחוזרת לישון. (הלילה שלה מתחיל ב-19:30 ומסתיים ב-6:00, פחות או יותר.)
אני מאוד רוצה לגמול אותה מההנקות הליליות האלה ומההתעוררויות התכופות, אינני חושבת שהיא צריכה לאכול בלילות ולא נראה לי שהיא רעבה. היא בריאה, אוכלת לא רע במהלך היום ופעילה. אני מבינה שהיא צריכה ללמוד להרדים את עצמה, אך אני מקבלת את הרושם שהיא יודעת לעשות זאת, והעובדה היא שאני פשוט מניחה אותה במיטה כשהיא מראה סימני עייפות והיא נרדמת לבדה.
מה צריך להיות השלב הבא? האם אפשר בבית אחת לגמול אותה מ-4 הנקות ליליות? מה עוד צריך ללמד אותה לעשות על מנת שתוותר על ההרגל שלה לדרוש הנקה בכל שעתיים שלוש בלילה?
מאת: אורח/ת
2. שנת לילה - בת 10 חודשים
30/11/2009 22:15
הי,
ראשית חשוב לי לציין שני דברים, אחד מה זו הירדמות עצמאית? וזו הירדמות שאתם נותנים לה נשיקת לילה טוב ומשכיבים במיטה ערה ויוצאים מהחדר והיא נרדמת לבדה אחרי שמוצאת לעצמה את התנוחה המתאימה. בדקו האם כך היא נרדמת, דבר שני ישנם מקרים בהם ילד יודע להירדם לבד בתחילת הלילה אבל במהלך הלילה הוא תלוי בגורם חיצוני כדי לחזור לישון, ברור לחלוטין שתינוקת בגילה לא צריכה לינוק 4 פעמים בלילה ובוודאי לא הייתי ממליצה לך לגמול אותה בבת אחת, אלא קודם יש ללמדה לחזור לישון ללא תלות, כלומר דאגי שלא תירדם בהנקה, נתקי אותה ברגע שאת מרגישה שהיניקות נחלשות והחזירי אותה למיטה כדי שתירדם כמו בתחילת הלילה (בהנחה שבאמת נרדמת לבד), לאט לאט רווחו לה את הנקת הלילה בעוד שעה עד שתגיעו להורדת לגמרי, כל זאת בעבודה במקביל על הירדמות עצמאית,
בהצלחה,
גנית
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
3. תודה על תשובתך
01/12/2009 7:24
בהתחלה באמת הייתי מנתקת אותה מהשד לפני שהיא נרדמת, כיום היא כבר מתנתקת בעצמה. כשאני שמה אותה במיטה היא ערה (אך ישנונית). לפעמים היא מתהפכת מצד לצד עוד כמה דקות ומדברת לעצמה עד שהיא נרדמת.
אנו מנסים לרווח לה את ההנקות בלילה אך לצערנו אנחנו מתקשים להתמודד עם הבכי שלה אם היא לא יונקת כפי שהיא רגילה.

נמשיך לעבוד על זה, תודה
4. ניתוק הקשר ציצי-שינה
01/12/2009 12:36
הי שוב,
אני מבינה את מה שאת אומרת, העניין הוא שהיום היא מנתקת לבד כי זה כבר לא עובד עליה, אבל עדיין זה מנמנם אותה, זה עוזר לה להיכנס לשינה, ובכלל זה מתקשר אצלה עם שינה, יש ילדים שבכלל לא נרדמים או מתנמנמים על הציצי אבל צריכים את ההנקה כל פעם כדי לחזור לישון כי זה מה שמבשר להם שחוזרים לישון, כמובן שהריווח של ההנקות צריך לבוא ביחד עם מתן כלים להירדמות כי אם רק תקחי לה את ההנקה אבל לא תתני לה שום דבר במקום שיעזור לה זה יהיה קשה מאוד.
בהצלחה,
גנית
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
5. תודה על התגובה
02/12/2009 8:01
מה לפי דעתך אפשר לתת במקום ציצי לפני השינה, בהתחשב בעובדה שהיא לא לוקחת מוצץ? בקבוק מים היא לא מסכימה לקחת, האם הכוון צריך להיות בסגנון חפץ מעבר או משהו אחר שלא חשבתי עליו?

יום טוב
עדי
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB