איך מלמדים תינוק בן 10 חודשים להרדם לבד?

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. איך מלמדים תינוק בן 10 חודשים להרדם לבד?
03/05/2012 15:59
אני רואה הרבה שאתן ממליצות שהתינוק ירדם לבד. אני כבר ממש מיואשת. לבן שלי בן 10 חודשים יש המון קשיים בשינה. במשך היום הוא ישן בבוקר בין 20 -40 דקות, לפעמים הוא ישן פתאם שעה.
בצהריים ישן 45 דקות. בערב הולך לישון ב8 וקם בערך ב6 לפעמים 7, אחרי 3-4 התעוררויות בלילה (בהן הוא יונק, אם כי במשך היום לא נרדם בהנקה)
מה עושים??? עכשיו למשל זה הוא צרח חצי שעה עד שנרדם בידיים, אחרי שהוא ער מ5 בבוקר וישן רק רבע שעה בבוקר. משהו כאן לא בסדר...
איך עושים לו סדר בכל הבלאגן?
(בערב יש טקס ממש קבוע עד שב8 הולך לישון, אני לא הולכת להרבה אירועים כדי להקפיד על הטקס הזה ובכל זאת נראה שזה לא עוזר הרבה)
אשמח לעזרה.
תודה רבה
שיר
מאת: אורח/ת
2. תהליך שינה
03/05/2012 21:50
היי שיר,
נשמע שיש מספר דברים שבנך זקוק להם ואני ממליצה לך ליצור איתנו קשר טלפוני ולעבור תהליך שינה מלא עם ליווי אישי יומיומי.
בנך לא ישן מספיק במהלך היום וזה משפיע לו גם על הלילה. ככל שהוא ישן פחות ביום כך קשה לו יותר להירדם והשינה שלו בלילה תהיה פחות טובה (סביר להניח שלאחר יום כמו היום הוא יתעורר הרבה בלילה).
טקס קבוע זה מאוד מאוד חשוב הייתי מתחילה אותו הרבה יותר מוקדם ומניחה אותו לישון כבר בסביבות שש וחצי (ואולי אפילו לפני בימים שהוא לא ישן בהם בכלל).
גם בבוקר חשוב להשכיב אותו לפי סימני עייפות ולפי זה להתחיל ליצור לו שגרה.
המשיכי לתת לו לאכול אבל לא לאפשר לו להירדם בזמן האוכל כך התלות בבקבוק תתנתק ויהיה לך קל יותר להפסיק עם האוכל.

לפני שאת מתייאשת, יש מה לעשות עם זה ובהחלט אפשר ללמד אותו לישון טוב יותר כך שתוכלי לחזור ולצאת יותר בערבים.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה על ההיענות
05/05/2012 22:17
הי עינת,
תודה על ההיענות ועל המידע בתגובה.
האם שש וחצי זה לא מוקדם מדי בשביל תינוק שרגיל ללכת לישון ב8 כל ערב באופן קבוע? זה שינוי די דרסטי, הוא לא יכול לבלבל את התינוק? האם לעשות את זה בצורה הדרגתית?
אני חוששת כמובן שזה יגרום לו להתעורר עוד יותר מוקדם בבוקר... ולקום יותר פעמים בלילה.
יתכן כי יש תינוקות עירניים יותר שצורכים כמות מועטת יותר של שעות שינה ביממה?
תודה רבה רבה,
שיר.
(אגב, אנחנו כבר כמה ימים בתהליך של ללמד אותו להירדם לבד, שלשום היה בכי במשך שעה, אתמול חצי שעה, והיום נרדם לבד אחרי 5 דקות! מקווה שזה ימשיך וילך כך.. וכן, היום ישן שעתיים וחצי בצהריים, עם התעוררות אחת במהלך השינה)
מאת: אורח/ת
4. שעות שינה ביממה
06/05/2012 10:34
היי שיר,
איזה כיף לשמוע שאתם חווים שיפור אני מאוד מקווה שזה יימשך.

באופן כללי, תינוקות מסוגלים וצריכים לישון בן 10-12 שעות בלילה. יכול להיות שכשהוא יתחיל לישון טוב יותר במהלך היום והלילה אפשר יהיה לדחות לו את שעת ההשכבה בלילה כי הוא כבר יהיה פחות עייף ולא יהיה זקוק לזה. כמובן שזה יקרה גם באופן טבעי עם הגיל.
אפשר לעשות את זה בהדרגה ולהקדים כל ערב בכ- 30 דקות. אבל אם הוא עבר את העייפות שלו אז לא בטוח שזה יקל. חשוב בעיקר לנסות ולהבים איך התינוק שלך מסתגל לזה.

יש תינוקות שאוהבים לישון יותר ויש כאלה שפחות לכן אנחנו מדברים על ממוצע של שעות שינה ביממה. כדי לדעת כמה התינוק שלך צריך שימי לב כיצד הוא מתפקד במהלך היום

בהצלחה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד