נרדם יותר טוב על הבטן, מה עושים????

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. נרדם יותר טוב על הבטן, מה עושים????
07/05/2012 15:53
בני בן 6 חודשים ובלילה לוקח לו המון זמן עד שהוא נרדם, הוא כל פעם כמעט נרדם ואז הרגליים עולות והוא מפיל אותן למזרון ומתעורר מכך, בנוסף ידיו כל הזמן רועדות וזזות והוא לא מצליח להרדם.

לאחרונה אחרי כ1/2 שעה שבה "סובל" כי עייף ולא נרדם אניהופכת אותו על הבטן ואז הוא נרדם במהירות ואח"כ הופכת אותו חזרה על הגב לכשנרדם.

מה המלצותייך? תודה
מאת: אורח/ת
2. האם הוא יודעת להתהפך?
08/05/2012 10:01
היי,
לא הייתי רוצה שיתקבע תלות בזה שאת משנה לו תנוחה. האם הוא יודע להתהפך בזמן ערות?
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. לא הוא לא יודע עדיין.....אתמול היה סיוט בכה כ 3/4 שעה והיה גמור מעייפות
09/05/2012 9:52
הוא כל הזמן מעיר את עצמו כששוכב על הגב...הרגליים לא מפסיקות לזוז והוא מרים אותן לבטן ואז הן נופלות למזרון והוא מתעורר ובוכה בלי הפסקה...הידיים מחפשות כל הזמן מגע, הראש מתנועע כאילו עטשה "לא"- מצד צד במהירות....

איך פותרים זאת?
תודה
4. 2 אפשרויות
09/05/2012 14:50
על עוד הוא אינו יודע להתהפך את יכולה להמשיך לעזור לו כפי שאת עושה*.
את יכולה להשתמש גם בשמיכה ולעטוף אותו באופן כזה שיעזור לו לא לזוז (יש שמיכות מיוחדות לזה אבל אפשר גם עם שמיכה רגילה וללמוד את אופן העיטוף)
מהרגע שבו הוא ידע להתהפך בעצמו אז התחילי להפחית את העזרה שלך ואת השמיכה.

* שינה על הבטן ללא השגחה אינה מומלצת ע"י משרד הבריאות.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. תודה, חזרתי "אחורה" לשלבי ההירדמות הקודמים- טפיחות ולחישות
14/05/2012 20:36
הי,
לא היתה לי ברירה וחזרתי אחורה לטפיחות וללחישות.
הבעיה עכשיו היא שזה לוקח המון זמן עד שהוא נרדם והוא מנסה כל הזמן לאחוז ביד שטופחת על החזה.
ניסיתי לתת לו חיתול בד אך הוא כל הזמן מניח אותו על ראשו ומתנשם ומתנשף וזה התחיל להיות מסוכן ולכן הוא ישן ללא כל אביזר חיצוני (חיתול, שמיכה או בובה).

איך מקצרים את ההשכבה? יש לי עוד בת בבית שגם צריכה אותי ואני גם עייפה כבר מאוד בערב.
תודה
6. התקדמי לשלב הבא
15/05/2012 11:11
זה לוקח הרבה זמן כיון שיכול להיות שהוא פיתח לכך עמידות. במידה וכן, התקדמי הלאה.
אם הוא שוכב רגוע ואינו בוכה אז הפסיקי עם המגע והטפיחות. רק כאשר הוא בוכה השתמשי בזה לצורך הרגעה. המשיכי לשבת לידו אך שההירדמות תהיה בסוף ללא מגע.
אני ממליצה לך לפנות אלינו טלפונית ולקבוע פגישת ייעוץ תוכלי לקבל כך הרבה יותר עזרה ממוקדת ואישית ממה שאפשר לתת בפורום מסוג זה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד