פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0קושי בהרדמות של תינוק בן 9 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

שגרת ההשכבה כוללת אכילת בקבוק, כניסה לחדרו החשוך אני מושיבה אותו עלי ושרה לו שיר קבוע. ובסוף השיר מכניסה אותו למיטה. הוא היה מברבר קצת ובדר"כ נרדם לפעמים הוא היה בוכה תוך כדי הירדמות כי לא מצא את המוצץ הייתי מחזירה לו את המוצץ והוא היה נרדם.
בשבועות האחרונים בכל פעם שמכניסים אותו למיטה הוא מברבר במיטה מתהפך מצד לצד ובסוף בוכה. כשאני נכנסת לחדר אני מוצאת אותו הרבה פעמים עומד על ארבע וכשאני מנסה להחזיר לו את המוצץ הוא מתהפך על הגב מפרפר ברגליים וצוחק (אני בטוחה שאם הוא היה עומד הוא היה נעמד במיטה ומזה בדיוק אני חוששת). כל פעם שאני הופכת אותו על הבטן הוא מתהפך חזרה וכשאני יוצאת מהחדר הוא בוכה.
ברוב המקרים אני צריכה להוציא אותו מהמיטה לשבת איתו ולשיר לו שוב את שיר הלילה הקבוע, להחזיר אותו למיטה וללטף את גבו עד שנרגע (לא ממשיכה עד שנרדם רק עד שנרגע) ורק אז הוא ממשיך להירדמות.
בשבוע האחרון הוא גם הקדים את שעת היקיצה בהדרגה לחמש וחצי.
הוא ישן ברצף במהלך הלילה ולא מתעורר. בשבועות האחרונים סובל מכאבי שיניים ואוזניים, אך לא נראה לי שבעיית ההירדמות קשורה לעניין
נשמע שלבנך יש בסה"כ הרגלי שינה טובים וכרגע זה זמן בו את צריכה להיות נחושה לשמור עליהם על מנת שלא תתפתח רגרסיה.
שימי לב לסימני העייפות שלו יכול להיות שאולי הוא הולך לישון מאוחר מדי, מנסה להירדם ולא מצליח ולכן הוא בוכה (וזה גם מה שמקדים את היקיצה בבוקר), בדקי האם משהו השתנה בהרגלי השינה שלו ביום.
הימנעי מלשנות לו תנוחות אלא להרגיע באותה תנוחה בה היה קודם כדי שלא יקרא לך בכל פעם שירצה לשנות תנוחה (למרות שהוא יודע לעשות זאת בעצמו).
למדי אותו לקחת מוצץ לבד במהלך הלילה.
ובכל מקרה, ברגע שסיימתם את טקס השינה והוא אמור להירדם אל תוציאי אותו לטקס שינה חדש אלא הרגיעי אותו בליטוף או הרמה על הידיים וכשהוא רגוע חזרה למיטה.
כל הדברים הללו יכולים לשפר שוב את ההרדמות.
כאבי שיניים ואוזניים יכולים להשפיע על מהלך הלילה אבל למשך מספר לילות (2-3 לא מעבר).
1. קושי בהרדמות של תינוק בן 9 חודשים
08/05/2012 12:03
בני בן 9 חודשים עד לפני מספר שבועות נרדם לרוב בכוחות עצמו בכל פעם שהלך לישון. שנת בוקר חצי שעה - שעה שנת צהריים שעתיים - שלוש ושנת לילה המתחילה בשמונה בערב עד שש וחצי בבוקר.שגרת ההשכבה כוללת אכילת בקבוק, כניסה לחדרו החשוך אני מושיבה אותו עלי ושרה לו שיר קבוע. ובסוף השיר מכניסה אותו למיטה. הוא היה מברבר קצת ובדר"כ נרדם לפעמים הוא היה בוכה תוך כדי הירדמות כי לא מצא את המוצץ הייתי מחזירה לו את המוצץ והוא היה נרדם.
בשבועות האחרונים בכל פעם שמכניסים אותו למיטה הוא מברבר במיטה מתהפך מצד לצד ובסוף בוכה. כשאני נכנסת לחדר אני מוצאת אותו הרבה פעמים עומד על ארבע וכשאני מנסה להחזיר לו את המוצץ הוא מתהפך על הגב מפרפר ברגליים וצוחק (אני בטוחה שאם הוא היה עומד הוא היה נעמד במיטה ומזה בדיוק אני חוששת). כל פעם שאני הופכת אותו על הבטן הוא מתהפך חזרה וכשאני יוצאת מהחדר הוא בוכה.
ברוב המקרים אני צריכה להוציא אותו מהמיטה לשבת איתו ולשיר לו שוב את שיר הלילה הקבוע, להחזיר אותו למיטה וללטף את גבו עד שנרגע (לא ממשיכה עד שנרדם רק עד שנרגע) ורק אז הוא ממשיך להירדמות.
בשבוע האחרון הוא גם הקדים את שעת היקיצה בהדרגה לחמש וחצי.
הוא ישן ברצף במהלך הלילה ולא מתעורר. בשבועות האחרונים סובל מכאבי שיניים ואוזניים, אך לא נראה לי שבעיית ההירדמות קשורה לעניין
מאת: אורח/ת
2. קושי בהרדמות
08/05/2012 15:52
היי,נשמע שלבנך יש בסה"כ הרגלי שינה טובים וכרגע זה זמן בו את צריכה להיות נחושה לשמור עליהם על מנת שלא תתפתח רגרסיה.
שימי לב לסימני העייפות שלו יכול להיות שאולי הוא הולך לישון מאוחר מדי, מנסה להירדם ולא מצליח ולכן הוא בוכה (וזה גם מה שמקדים את היקיצה בבוקר), בדקי האם משהו השתנה בהרגלי השינה שלו ביום.
הימנעי מלשנות לו תנוחות אלא להרגיע באותה תנוחה בה היה קודם כדי שלא יקרא לך בכל פעם שירצה לשנות תנוחה (למרות שהוא יודע לעשות זאת בעצמו).
למדי אותו לקחת מוצץ לבד במהלך הלילה.
ובכל מקרה, ברגע שסיימתם את טקס השינה והוא אמור להירדם אל תוציאי אותו לטקס שינה חדש אלא הרגיעי אותו בליטוף או הרמה על הידיים וכשהוא רגוע חזרה למיטה.
כל הדברים הללו יכולים לשפר שוב את ההרדמות.
כאבי שיניים ואוזניים יכולים להשפיע על מהלך הלילה אבל למשך מספר לילות (2-3 לא מעבר).
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום