פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בת שנה וחמישה חודשים נרדמת רק עם בקבוק
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בתי בת שנה וחמישה חודשים ונרדמת רק עם בקבוק סימילאק (מאד מדולל) במיטה. רוב הפעמים היא לא נרדמת תוך כדי האכילה אלא מסיימת אותו ואז היא קוראת לי, אני חוזרת לחדר ויושבת לידה בשקט עד שהיא נרדמת (זה לא לוקח הרבה זמן). במהלך הלילה היא מתעוררת בין 1-3 פעמים (וכשהיא לא מרגישה טוב אפילו יותר), מקבלת בקבוק מים (ואני הולכת, לא נשארת לידה) וחוזרת לישון. היא אף פעם לא לקחה מוצץ והבקבוק הוא ממש כמו המוצץ שלה להרגעות כך שגם במשך היום היא שותה הרבה מים מהבקבוק. לעיתים אפילו נראה לי שבקבוק המים הוא כמו חפץ המעבר שלה: היא מבקשת אותו כשאני עוזבת את הגן, מבקשת כשאני באה לקחת אותה, מבקשת אותו בזמן נסיעות והרבה פעמים נרדמת איתו מחובקת במיטה. אני לא חושבת שזה הזמן לגמול אותה בכלל מבקבוק ואני גם לא בטוחה שאני מסוגלת או רוצה להתחיל תהליך גמילה שכרוך בבכי וצרחות ממושכות כי זה נראה לי כמו להכריח ילד כל כך קטן להיגמל ממוצץ לפני שזה בכלל מצופה ממנו. יש לציין שבגן היא גם נוהגת להרדם עם בקבוק המים (אם כי לא באופן קבוע). מה לדעתכן הדרך בה עליי לנהוג? דבר נוסף שקשה לי עוד יותר- ביום שישי/בסופ"ש כשאין גן, כדי שהיא תרדם אני חייבת לצאת איתה לטיול בעגלה. זה מתחיל בזה שהיא מראה ממש סימני עייפות, היא מבקשת בקבוק סימילאק (לא מוכנה מים!) ומכיוון שאני לא רוצה לתת לה בקבוק סימילאק במשך היום אני יוצאת איתה לטיול בעגלה וכך היא נרדמת (פעם בשעות הבוקר המאוחרות ופעם אחת בשעות הצהריים המאוחרות). היא לא מוסגלת להרדם לבד בכוחות עצמה וגם לא במיטה עם בקבוק מים. מעבר לזה, בגלל שהיא רגילה במשך השבוע שכשהיא קמה בבוקר היא שותה בקבוק סימילאק אז גם כשהיא מתעוררת מהשניה במשך היום היא מבקשת את זה וממש לא מצליחה להתאפס עד שהיא מקבלת (אפילו כמות מעטה). איך אפשר לצאת מזה?
בתך מאוד קשורה לבקבוק כנראה גם בפן הרגשי אבל היא גם מאוד מקשרת אותו לשינה.
הבעייתיות עם הרגל של מים היא שיש נטייה לתינוקות להגדיל מאוד את כמויות השתייה במהלך הלילה וזה יכול להגיע לכמויות בעייתיות מבחינה בריאותית.
באופן כללי, אני לא ממליצה להשאיר אותה עם בקבוק (מים או סימילאק) לבד כי זה עלול לגרום לחנק.
אפשר לתת לה מים כשהיא יושבת עליך וכשהיא מסיימת לשתות להכניס אותה למיטה ללא המים כך הקשר בין המים לשינה ינותק ויהיה יותר קל להוריד לה את המים מהלילה בצורה הדרגתית. כל עוד גם במהלך היום היא נרגעת עם מים סביר להניח שהיא תצטרך את זה גם בלילה, כשתרגישי שזה זמן נכון תוכלי גם במהלך היום להוריד את הבקבוק כמשהו מרגיע ולהשאיר אותו רק לשתייה.
זה מאוד מתקשר גם לעובדה שהיא לא נרדמת עצמאית גם בלילה וזה מתבטא יותר חזק בשנות היום כי בדר"כ בבוקר קשה יותר.
שבי לידה בבוקר באותה צורה שאת עושה בלילה ואם היא צריכה אז גם לטפי אותה עד שהיא נרדמת, בהתחלה זה אולי יהיה ארוך יותר אבל לאחר מספר פעמים היא תסתגל ויהיה קל יותר. לאחר מכן תוכלי להפסיק עם המגע ובהדרגה לצאת מהחדר, עד שלבסוף היא תרדם בלי שתהי נוכחת.
1. בת שנה וחמישה חודשים נרדמת רק עם בקבוק
09/05/2012 11:00
שלום,בתי בת שנה וחמישה חודשים ונרדמת רק עם בקבוק סימילאק (מאד מדולל) במיטה. רוב הפעמים היא לא נרדמת תוך כדי האכילה אלא מסיימת אותו ואז היא קוראת לי, אני חוזרת לחדר ויושבת לידה בשקט עד שהיא נרדמת (זה לא לוקח הרבה זמן). במהלך הלילה היא מתעוררת בין 1-3 פעמים (וכשהיא לא מרגישה טוב אפילו יותר), מקבלת בקבוק מים (ואני הולכת, לא נשארת לידה) וחוזרת לישון. היא אף פעם לא לקחה מוצץ והבקבוק הוא ממש כמו המוצץ שלה להרגעות כך שגם במשך היום היא שותה הרבה מים מהבקבוק. לעיתים אפילו נראה לי שבקבוק המים הוא כמו חפץ המעבר שלה: היא מבקשת אותו כשאני עוזבת את הגן, מבקשת כשאני באה לקחת אותה, מבקשת אותו בזמן נסיעות והרבה פעמים נרדמת איתו מחובקת במיטה. אני לא חושבת שזה הזמן לגמול אותה בכלל מבקבוק ואני גם לא בטוחה שאני מסוגלת או רוצה להתחיל תהליך גמילה שכרוך בבכי וצרחות ממושכות כי זה נראה לי כמו להכריח ילד כל כך קטן להיגמל ממוצץ לפני שזה בכלל מצופה ממנו. יש לציין שבגן היא גם נוהגת להרדם עם בקבוק המים (אם כי לא באופן קבוע). מה לדעתכן הדרך בה עליי לנהוג? דבר נוסף שקשה לי עוד יותר- ביום שישי/בסופ"ש כשאין גן, כדי שהיא תרדם אני חייבת לצאת איתה לטיול בעגלה. זה מתחיל בזה שהיא מראה ממש סימני עייפות, היא מבקשת בקבוק סימילאק (לא מוכנה מים!) ומכיוון שאני לא רוצה לתת לה בקבוק סימילאק במשך היום אני יוצאת איתה לטיול בעגלה וכך היא נרדמת (פעם בשעות הבוקר המאוחרות ופעם אחת בשעות הצהריים המאוחרות). היא לא מוסגלת להרדם לבד בכוחות עצמה וגם לא במיטה עם בקבוק מים. מעבר לזה, בגלל שהיא רגילה במשך השבוע שכשהיא קמה בבוקר היא שותה בקבוק סימילאק אז גם כשהיא מתעוררת מהשניה במשך היום היא מבקשת את זה וממש לא מצליחה להתאפס עד שהיא מקבלת (אפילו כמות מעטה). איך אפשר לצאת מזה?
מאת: אורח/ת
2. תהליך הדרגתי
10/05/2012 15:57
היי,בתך מאוד קשורה לבקבוק כנראה גם בפן הרגשי אבל היא גם מאוד מקשרת אותו לשינה.
הבעייתיות עם הרגל של מים היא שיש נטייה לתינוקות להגדיל מאוד את כמויות השתייה במהלך הלילה וזה יכול להגיע לכמויות בעייתיות מבחינה בריאותית.
באופן כללי, אני לא ממליצה להשאיר אותה עם בקבוק (מים או סימילאק) לבד כי זה עלול לגרום לחנק.
אפשר לתת לה מים כשהיא יושבת עליך וכשהיא מסיימת לשתות להכניס אותה למיטה ללא המים כך הקשר בין המים לשינה ינותק ויהיה יותר קל להוריד לה את המים מהלילה בצורה הדרגתית. כל עוד גם במהלך היום היא נרגעת עם מים סביר להניח שהיא תצטרך את זה גם בלילה, כשתרגישי שזה זמן נכון תוכלי גם במהלך היום להוריד את הבקבוק כמשהו מרגיע ולהשאיר אותו רק לשתייה.
זה מאוד מתקשר גם לעובדה שהיא לא נרדמת עצמאית גם בלילה וזה מתבטא יותר חזק בשנות היום כי בדר"כ בבוקר קשה יותר.
שבי לידה בבוקר באותה צורה שאת עושה בלילה ואם היא צריכה אז גם לטפי אותה עד שהיא נרדמת, בהתחלה זה אולי יהיה ארוך יותר אבל לאחר מספר פעמים היא תסתגל ויהיה קל יותר. לאחר מכן תוכלי להפסיק עם המגע ובהדרגה לצאת מהחדר, עד שלבסוף היא תרדם בלי שתהי נוכחת.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום