פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בעית הירדמות עצמית והתעוררויות מרובות בלילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני יהיה בן חצי שנה בעוד שבוע. הוא ניזון מהנקה ותוספת תמ"ל (עולה מצויין במשקל).
קודם כל ישנה בעיה מסויימת עם הירדמות עצמית.. הוא הינו מצליח להירדם בעצמו. חשוב לי להגיד כי למעט מקרים חריגים הוא לא נרדם על הידיים או בהנקה. הוא כן יודע להרדם במיטתו, אך בנוכחות מישהו לידו, כשמניחים עלין את היד או טפיחות קלות בטוסיק או בגב.
יש לנו טקס שינה מאז שהוא בן חודש-חודשיים - הרגעה, שיר ערש ולמיטה. בדרך כלל הוא לא בוכה כשאני מניחה אותו במיטה (רק אם הוא מואד עייף או עצבני ואז בדרך כלל אני צריכה להסיח את דעתו או להרגיע מחוץ למיטה). אני משאירה אותו במיטה אומרת לו לילה טוב ויוצאת מהחדר או נשארת כך שהוא לא רואה אותי. הוא יכול למלמל עם עצמו ולהסתובב בתוך המיטה קרוב לשעה..... כמובן, שכעבור שעה הוא כבר עייף מדי ועצבני ואז הוא חייב עזרה בלהרדם.
בעיה נוספת היא מוצץ. הוא אינו מחזיק טוב את המוצץ (במהלך היום הוא לא לוקח בכלל), אבל כשהוא נרדם אני נותנת לו כי זה מרגיע אותו. כשהוא מנסה להירדם והמוצץ נופל לו, לרוב אני צריכה לגשת אליו ולתת לו אותו. בלילה כשהוא מתעורר הוא חייב מוצץ כדי להירדם בחזרה... וזו הבעיה הנוספת.
הוא לא אוכל בלילה בערך מגיל 4 חודשים. הוא פשוט לאט - לאט הפסיק בעצמו. הוא אוכל בסביבות 7 לאחר אמבטיה ונרדם בסביבות 8. ב-11 אני מאכילה אותו שוב ואז פעם הבאה היא בין 6 ל-7 בבוקר. העניין הוא שהוא כן ישן כבר לילות שלמים ללא התעוררויות בכלל או פעם-פעמיים שהייתי נגשת אליו נותנת לו מוצץ והיה חוזר לישון תוך שתי דקות וישן פרקי זמן ארוכים. לאחרונה הוא מתעורר כמעט כל שעה ולפעמים לוקח זמן להחזיר אותו לישון.
במהלך היום הוא ישן בדרך כלל פעמיים -שלוש - בבוקר כ-40 דקות או שעה ובצהריים הוא מתעורר אחרי 40 דקות ולרוב אני מצליחה להחזיר אותו לישון לעוד כ40 דקות, ואחר הצהריים לפעמים תופס תנומה של חצי שעה בעגלה.
אני מניחה שאם היה יודע טוב יותר להירדם לבד בעית ההתעוררויות המרובות בלילה הייתה נפתרת לפחות חלקית.... איך ניתן ללמד אותו להירדם לבד? מה אני עושה עם בעית המוצץ וההתעוררויות הרבות?
כיון שהוא צריך עזרה בהירדמות אז בכל פעם שהוא מתעורר הוא זקוק שוב לאותה עזרה. מה שאתם חווים כרגע הוא שבנך פיתח "עמידות" לעזרה בהרדמה וזה גורם להרדמות ארוכות וליותר ויותר יקיצות בלילה.
בנוגע למוצץ, התחילי ללמד אותו לקחת בעצמו את המוצץ גם בלילה, במקום להכניס לו את המוצץ לפה הראי לו היכן המוצץ כדי שיקח לבד.
אם הוא נרדם תמיד כשאתם מלטפים אותו המשיכו לשבת לידו אבל ללא הליטוף אלא רק כשהוא בוכה. לאחר שהוא יסתגל לזה התרחקו ממנו בהדרגה עד שהוא יקבל בטחון ותוכלו להניח אותו במיטה ולצאת מהחדר שירדם לבד.
יש קשר ליקיצות ולזמן ההרדמה בערב גם לעייפות שלו ולשנות היום. אם הוא ישן יותר לאורך היום ויגיע פחות עייף יהיה לו קל יותר להירדם. טקס השינה הוא חשוב המשיכו לעשות את זה אבל שימו לב לסימני עייפות ולפי זה הניחו אותו לישון.
אני ממליצה להתחיל את ההרדמה כשאת לידו כי ככל הנראה השעה הזו גורמת לו להירדם מאוחר מדי וכאמור, העייפות גורמת ליותר יקיצות.
אם זה מתחיל להסתבך לך את תמיד מוזמנת ליצור איתנו קשר טלפוני ולהיפגש עם יועצת.
אם אני מבינה אותך נכון אנחנו צריכים להאריך את השינות במהלך היום בכדי שיהיה פחות עייף לקראת שינת לילה וירדם מהר יותר. אם קורה והוא לא ישן טוב במהלך היום, האם כדאי להשכיב אותו לישון מוקדם יותר מהרגיל בכדי שיהי פחות עייף? ( הרי את אומרת שעייפות הזו גורמת ליקיצות רבות יותר...) האם השכבה מוקדמת יותר לא תגרום להתעוררות מוקדמת יותר בסופו של דבר?
את אומרת כי בשלב זה עדיף שאשב לידו כשהוא נרדם כדי שזה יקרה מהר יותר. הוא לא יפתח תלות גם בי בנוסף למוצץ?
ממה שאני הבנתי גם היום את עדיין נותנת עזרה לאחר שעה ומשום מה חשבתי שהעזרה היא שאת מרדימה אותו. אם לא ואת רק מביאה לו מוצץ ויוצאת מהחדרהאז אין צורך לשבת לידו אלא רק ללמד אותו לקחת מוצץ לבד.
1. בעית הירדמות עצמית והתעוררויות מרובות בלילה
09/05/2012 13:50
שלום רב, אני ממש זקוקה לעזרה......בני יהיה בן חצי שנה בעוד שבוע. הוא ניזון מהנקה ותוספת תמ"ל (עולה מצויין במשקל).
קודם כל ישנה בעיה מסויימת עם הירדמות עצמית.. הוא הינו מצליח להירדם בעצמו. חשוב לי להגיד כי למעט מקרים חריגים הוא לא נרדם על הידיים או בהנקה. הוא כן יודע להרדם במיטתו, אך בנוכחות מישהו לידו, כשמניחים עלין את היד או טפיחות קלות בטוסיק או בגב.
יש לנו טקס שינה מאז שהוא בן חודש-חודשיים - הרגעה, שיר ערש ולמיטה. בדרך כלל הוא לא בוכה כשאני מניחה אותו במיטה (רק אם הוא מואד עייף או עצבני ואז בדרך כלל אני צריכה להסיח את דעתו או להרגיע מחוץ למיטה). אני משאירה אותו במיטה אומרת לו לילה טוב ויוצאת מהחדר או נשארת כך שהוא לא רואה אותי. הוא יכול למלמל עם עצמו ולהסתובב בתוך המיטה קרוב לשעה..... כמובן, שכעבור שעה הוא כבר עייף מדי ועצבני ואז הוא חייב עזרה בלהרדם.
בעיה נוספת היא מוצץ. הוא אינו מחזיק טוב את המוצץ (במהלך היום הוא לא לוקח בכלל), אבל כשהוא נרדם אני נותנת לו כי זה מרגיע אותו. כשהוא מנסה להירדם והמוצץ נופל לו, לרוב אני צריכה לגשת אליו ולתת לו אותו. בלילה כשהוא מתעורר הוא חייב מוצץ כדי להירדם בחזרה... וזו הבעיה הנוספת.
הוא לא אוכל בלילה בערך מגיל 4 חודשים. הוא פשוט לאט - לאט הפסיק בעצמו. הוא אוכל בסביבות 7 לאחר אמבטיה ונרדם בסביבות 8. ב-11 אני מאכילה אותו שוב ואז פעם הבאה היא בין 6 ל-7 בבוקר. העניין הוא שהוא כן ישן כבר לילות שלמים ללא התעוררויות בכלל או פעם-פעמיים שהייתי נגשת אליו נותנת לו מוצץ והיה חוזר לישון תוך שתי דקות וישן פרקי זמן ארוכים. לאחרונה הוא מתעורר כמעט כל שעה ולפעמים לוקח זמן להחזיר אותו לישון.
במהלך היום הוא ישן בדרך כלל פעמיים -שלוש - בבוקר כ-40 דקות או שעה ובצהריים הוא מתעורר אחרי 40 דקות ולרוב אני מצליחה להחזיר אותו לישון לעוד כ40 דקות, ואחר הצהריים לפעמים תופס תנומה של חצי שעה בעגלה.
אני מניחה שאם היה יודע טוב יותר להירדם לבד בעית ההתעוררויות המרובות בלילה הייתה נפתרת לפחות חלקית.... איך ניתן ללמד אותו להירדם לבד? מה אני עושה עם בעית המוצץ וההתעוררויות הרבות?
מאת: אורח/ת
2. אני ממש אשמח לתגובה..... (ל"ת)
10/05/2012 9:08
3. הירדמות עצמאית
10/05/2012 16:16
ההתעוררויות הרבות קשורות לאופן ההירדמות שלו.כיון שהוא צריך עזרה בהירדמות אז בכל פעם שהוא מתעורר הוא זקוק שוב לאותה עזרה. מה שאתם חווים כרגע הוא שבנך פיתח "עמידות" לעזרה בהרדמה וזה גורם להרדמות ארוכות וליותר ויותר יקיצות בלילה.
בנוגע למוצץ, התחילי ללמד אותו לקחת בעצמו את המוצץ גם בלילה, במקום להכניס לו את המוצץ לפה הראי לו היכן המוצץ כדי שיקח לבד.
אם הוא נרדם תמיד כשאתם מלטפים אותו המשיכו לשבת לידו אבל ללא הליטוף אלא רק כשהוא בוכה. לאחר שהוא יסתגל לזה התרחקו ממנו בהדרגה עד שהוא יקבל בטחון ותוכלו להניח אותו במיטה ולצאת מהחדר שירדם לבד.
יש קשר ליקיצות ולזמן ההרדמה בערב גם לעייפות שלו ולשנות היום. אם הוא ישן יותר לאורך היום ויגיע פחות עייף יהיה לו קל יותר להירדם. טקס השינה הוא חשוב המשיכו לעשות את זה אבל שימו לב לסימני עייפות ולפי זה הניחו אותו לישון.
אני ממליצה להתחיל את ההרדמה כשאת לידו כי ככל הנראה השעה הזו גורמת לו להירדם מאוחר מדי וכאמור, העייפות גורמת ליותר יקיצות.
אם זה מתחיל להסתבך לך את תמיד מוזמנת ליצור איתנו קשר טלפוני ולהיפגש עם יועצת.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

4. עינת, תודה רבה על תגובתך!!
10/05/2012 20:58
עינת, המון תודה על תגובתך!!!אם אני מבינה אותך נכון אנחנו צריכים להאריך את השינות במהלך היום בכדי שיהיה פחות עייף לקראת שינת לילה וירדם מהר יותר. אם קורה והוא לא ישן טוב במהלך היום, האם כדאי להשכיב אותו לישון מוקדם יותר מהרגיל בכדי שיהי פחות עייף? ( הרי את אומרת שעייפות הזו גורמת ליקיצות רבות יותר...) האם השכבה מוקדמת יותר לא תגרום להתעוררות מוקדמת יותר בסופו של דבר?
את אומרת כי בשלב זה עדיף שאשב לידו כשהוא נרדם כדי שזה יקרה מהר יותר. הוא לא יפתח תלות גם בי בנוסף למוצץ?
5. אין בעד מה
11/05/2012 14:42
היי. הבנת נכון מאוד לגבי העייפות ובהחלט ביום שהוא לא ישן טוב ביום כדאי להקדים את שעת השינה.אם תלכי לפי סימני העייפות שלו בהנחה שזו שעת ערב טובה זה לא יקדים את שעת הבוקר (אלא אם יעברו 12 שעות..כלומר אם הוא יתחיל את הלילה בחמש אז לא היתי מצפה ממנו שיקום אחרי חמש בבוקר. לכן לא כל שעה היא תחילת לילה).ממה שאני הבנתי גם היום את עדיין נותנת עזרה לאחר שעה ומשום מה חשבתי שהעזרה היא שאת מרדימה אותו. אם לא ואת רק מביאה לו מוצץ ויוצאת מהחדרהאז אין צורך לשבת לידו אלא רק ללמד אותו לקחת מוצץ לבד.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום