השכבה לישון בלילה לבת3 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. השכבה לישון בלילה לבת3 חודשים
17/05/2012 8:09
שלום רב!
החלטתי שבכל יום שעת המקלחת לביתי תהיה ב7 בערב ולאחריה היא תלך לישון.
לאחר שביתי מתעוררת אני מאכילה אותה ואז כעבור שעה לוקחת אותה על הידיים, מרדימה אותה ומעבירה למיטה. לפי הסדר הזה אני אמורה להאכיל אותה את הארוחה האחרונה בשעה 6.
אבל- שעות הארוחות שלה לא תמיד קבועות, איך אפשר לפי זה לקבוע שעת הרדמה קבועה?
לדוגמא יום אחד היא יכולה לאכול ב6, אחד ב7 ואחד ב8. כשיום אחד היא אכלה ב5 ואח"כ קילחנו אותה, היא לא עשתה את ההפסקה הקבועה שלה של 6 שעות עד הארוחה הבאה, אלא אכלה כל 3 שעות למשך כל הלילה. מאז החלטתי שהארוחה האחרונה לא תהיה יותר מוקדם מ6 למרות שאני יודעת שזו השעה שאתן ממליצות כבר לקלח.
אז מה לעשות? אם אוכלת ב5, להאכיל שוב ב8 ואז לקלח?

ושאלה נוספת, אני נותנת לביתי מוצץ. ואיתו היא הולכת לישון. באמצע שינה ארוכה כמו בלילה היא לא מתעוררת אם הוא נופל. לפעמים בהרדמות במהלך היום כשהמוצץ נופל היא מתעוררת. האם זה עניין בעייתי? האם כדאי להפסיק לתת לה מוצץ לשינה? מאיזה גיל היא תחזיר אותו לפה בעצמה?

תודה רבה רבה!
מאת: אורח/ת
2. השכבה לישון
17/05/2012 10:52
היי,
בתך עדיין צעירה והרגלי השינה שלה עדיין לא לגמרי קבועים. יחד עם זאת, אפשר בהחלט להתחיל להרגיל אותה לשינה בזמן קבוע לאחר טקס שינה ולאחר אוכל.
כשאנחנו ממליצים בשעה 6 לעשות מקלחת זה מאוד כללי הכי נכון לדעת מתי בתך זקוקה לזה היא לשים לב לסימני עייפות שלה. אם היא עייפה וצריכה ללכת לישון בשעה 7 אז אפשר לעשות את המקלחת סמוך יותר לשעה הזו. אני מציעה לך להתבונן ולראות מתי השעה שבה היא צריכה ללכת לישון.
אפשר לתת לה לאכול ממש לפני המקלחת גם היא אכלה ארוחה קודמת לפני שעתיים כדי שתהי שלמה עם זה שהיא לא רעבה.
בדר"כ לשעת השינה אין קשר למידת הרעב שלה בלילה.
בסביבות גיל 5-6 חודשים היא תוכל לקחת את המוצץ בעצמה. החל מגיל 4 חודשים כשהיא שולחת ידיים לחפצים אפשר להתחיל לעבוד איתה על זה. כרגע, כל עוד היא אינה יודעת לעשות את זה בעצמה המשיכי לעזור לה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד