פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0פחד הנטישה ושינוי בהתנהגות
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בזמן האחרון בני כנראה התחיל עם סימני חרדת הנטישה.
חלק מהעניין מתבטא בשינוי בהרגלי השינה כשהוא לא מוכן ללכת לישון וכששמים אותו במיטה הוא פשוט בוכה המון זמן כי הוא רוצה על הידיים.
כבר מזמן (כמעט מההתחלה) הרגלנו אותו להרדם במיטה ואף פעם לא היו בעיות מלבד בתקופה האחרונה.
עכשיו הוא שם עלינו את הראש וכשאנחנו מניחים אותו במיטה הוא בוכה.
(גם אם אנחנו נשארים איתו בחדר).
איך מתמודדים? אני לא רוצה שיתרגל להרדם על הידיים אבל מצד שני כנראה עובר עליו משהו שונה וחדש.
תודה
פחד נטישה הוא תופעה התפתחותית נורמלית וכמובן אינה משפיעה רק על הלילה אלא לאורך כל היום.
אני תמיד מאמינה במתן מענה מידי לכל בכי כך שזה לא שונה גם ובעיקר בנושא הזה. כדי שבנך לא יתרגל לשינה והירדמות על הידיים המשיכי להגיע אליו בכל בכי אך נסי להרגיע אותו במיטה, במידה וזה לא עוזר רק אז הרימי על הידיים וכשהוא רגוע החזירי למיטה. אם הוא צריך כרגע שתמשיכי לתת לו מגע במיטה אז עשי זאת גם כשהוא רגוע. לאחר שהוא יבין שאת נמצאת פה תמיד כשהוא צריך אותך הבכי יפחת.
דווקא במצב שמשהו עובר עליו במהלך היום חשוב לו להיות עם שגרה ויציבות לכן, מומלץ להמשיך לתת לו את אותה יציבות ושגרה שיש לו תמיד בלילה (כמובן תוך מענה לבכי).
1. פחד הנטישה ושינוי בהתנהגות
17/05/2012 22:01
שלום, בזמן האחרון בני כנראה התחיל עם סימני חרדת הנטישה.
חלק מהעניין מתבטא בשינוי בהרגלי השינה כשהוא לא מוכן ללכת לישון וכששמים אותו במיטה הוא פשוט בוכה המון זמן כי הוא רוצה על הידיים.
כבר מזמן (כמעט מההתחלה) הרגלנו אותו להרדם במיטה ואף פעם לא היו בעיות מלבד בתקופה האחרונה.
עכשיו הוא שם עלינו את הראש וכשאנחנו מניחים אותו במיטה הוא בוכה.
(גם אם אנחנו נשארים איתו בחדר).
איך מתמודדים? אני לא רוצה שיתרגל להרדם על הידיים אבל מצד שני כנראה עובר עליו משהו שונה וחדש.
תודה
מאת: אורח/ת
2. שכחתי לצין שהוא בן 11 חודשים (ל"ת)
17/05/2012 22:06
מאת: אורח/ת
3. פחד נטישה
20/05/2012 11:00
היי,פחד נטישה הוא תופעה התפתחותית נורמלית וכמובן אינה משפיעה רק על הלילה אלא לאורך כל היום.
אני תמיד מאמינה במתן מענה מידי לכל בכי כך שזה לא שונה גם ובעיקר בנושא הזה. כדי שבנך לא יתרגל לשינה והירדמות על הידיים המשיכי להגיע אליו בכל בכי אך נסי להרגיע אותו במיטה, במידה וזה לא עוזר רק אז הרימי על הידיים וכשהוא רגוע החזירי למיטה. אם הוא צריך כרגע שתמשיכי לתת לו מגע במיטה אז עשי זאת גם כשהוא רגוע. לאחר שהוא יבין שאת נמצאת פה תמיד כשהוא צריך אותך הבכי יפחת.
דווקא במצב שמשהו עובר עליו במהלך היום חשוב לו להיות עם שגרה ויציבות לכן, מומלץ להמשיך לתת לו את אותה יציבות ושגרה שיש לו תמיד בלילה (כמובן תוך מענה לבכי).
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום