פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שינה קצרה ביום
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן חודשיים וחצי, מתקשה לישון שינות ארוכות במהלך היום. אני ממש משתדלת לעשות סדר יום קבוע, יש שגרה של הנקה בערך כל 3 שעות, והנקה מגיעה בדרך כלל כשמתעורר ולא לפני השינה.
אני מתחילה טקס השכבת לילה בסביבות 7, הוא מגיע למיטה בסביבות 8, נרדם ומתעורר נרדם ומתעורר ונרדם סופית רק בסביבות 9 בערב. (ניסיתי להתחיל טקס השכבה מוקדם יותר בסביבות 6, אבל זה קשה גם כי יש אח גדול בן 3 שמאד פעיל בשעות האלו וגם לא ראיתי שזה עוזר, עדיין נרדם סופית רק ב9). בכל אופן מתעורר בלילה לאכול פעם או פעמיים וישן עד 9 בבוקר.
הבעייה היא ביום, אחרי שהתעורר ב9, מחזיק ער לא יותר מ3/4 או שעה, וכשנרדם מתעורר, אחרי חצי שעה, לפעמים אחרי 20 דקות ולפעמים אחרי 45 דקות. אני מנסה להחזיר אותו לישון אבל לא תמיד מצליחה. בשנת הצהריים אותו סיפור, אני מחזירה אותו לישון וישן בערך שעתיים, אבל עם התערבות שלי לפחות פעמיים או שלוש באמצע, בהן מתעורר לגמרי וחוזר לישון. אחהצ ישן עוד פעם או פעמיים במשך כ בערך 40 דקות.
מה ניתן לעשות? האם זה יעיל שאני מחזירה אותו לישון למרות שהתעורר לגמרי ובוכה? ניסיתי לגשת 5 דקות לפני שהוא מתעורר ולהניח יד כדי להקל את מעברי השינה, אבל זה לא ממש עבד וגם לא תמיד אני יודעת אם הוא מתעורר אחרי חצי שעה או 3/4 שעה...כך שאיני יודעת מתי לגשת, רק כשהוא כבר ממש מתעורר.
תודה על העזרה....
לא תמיד הארכות יזומות הן הפתרון המתאים, לשינה קצרה ביום יש הרבה סיבות.
עקבי אחרי סימני עייפות שלו, עשי טקס שינה מרגיע גם ביום, עשי הפרדה גדולה יותר בין שעת האוכל לשינה. אם כל אלה לא עוזרים אז היכנסי אליו עם המגע נסי להקדים את הכניסה שלך (כדי שלא תפספסי אותה).
1. שינה קצרה ביום
20/05/2012 16:10
שלום רבבני בן חודשיים וחצי, מתקשה לישון שינות ארוכות במהלך היום. אני ממש משתדלת לעשות סדר יום קבוע, יש שגרה של הנקה בערך כל 3 שעות, והנקה מגיעה בדרך כלל כשמתעורר ולא לפני השינה.
אני מתחילה טקס השכבת לילה בסביבות 7, הוא מגיע למיטה בסביבות 8, נרדם ומתעורר נרדם ומתעורר ונרדם סופית רק בסביבות 9 בערב. (ניסיתי להתחיל טקס השכבה מוקדם יותר בסביבות 6, אבל זה קשה גם כי יש אח גדול בן 3 שמאד פעיל בשעות האלו וגם לא ראיתי שזה עוזר, עדיין נרדם סופית רק ב9). בכל אופן מתעורר בלילה לאכול פעם או פעמיים וישן עד 9 בבוקר.
הבעייה היא ביום, אחרי שהתעורר ב9, מחזיק ער לא יותר מ3/4 או שעה, וכשנרדם מתעורר, אחרי חצי שעה, לפעמים אחרי 20 דקות ולפעמים אחרי 45 דקות. אני מנסה להחזיר אותו לישון אבל לא תמיד מצליחה. בשנת הצהריים אותו סיפור, אני מחזירה אותו לישון וישן בערך שעתיים, אבל עם התערבות שלי לפחות פעמיים או שלוש באמצע, בהן מתעורר לגמרי וחוזר לישון. אחהצ ישן עוד פעם או פעמיים במשך כ בערך 40 דקות.
מה ניתן לעשות? האם זה יעיל שאני מחזירה אותו לישון למרות שהתעורר לגמרי ובוכה? ניסיתי לגשת 5 דקות לפני שהוא מתעורר ולהניח יד כדי להקל את מעברי השינה, אבל זה לא ממש עבד וגם לא תמיד אני יודעת אם הוא מתעורר אחרי חצי שעה או 3/4 שעה...כך שאיני יודעת מתי לגשת, רק כשהוא כבר ממש מתעורר.
תודה על העזרה....
מאת: אורח/ת
2. שינה קצרה ביום
21/05/2012 16:02
לפעמים ההחזרה לשינה לאחר התעוררות דווקא מקבעת את התופעה ולא עוזרת לו.לא תמיד הארכות יזומות הן הפתרון המתאים, לשינה קצרה ביום יש הרבה סיבות.
עקבי אחרי סימני עייפות שלו, עשי טקס שינה מרגיע גם ביום, עשי הפרדה גדולה יותר בין שעת האוכל לשינה. אם כל אלה לא עוזרים אז היכנסי אליו עם המגע נסי להקדים את הכניסה שלך (כדי שלא תפספסי אותה).
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום