בת שנה שבעה חודשים- יקיצות מרובות למים ולמוצץ

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת שנה שבעה חודשים- יקיצות מרובות למים ולמוצץ
21/05/2012 12:22
שלום,

בתי בת שנה ושבעה חודשים. מאז שהיתה תינוקת בת שלושה שבועות היא ישנה לילה שלם. מה שמוזר הוא שעד גיל חצי שנה היא היתה ישנה 12 שעות בלילה מבלי לקום אפילו לשניה. מאז גיל חצי שנה בעקבות שינוי בתרכובת המזון בשל בעיית ריפלוקס היא התחילה להתעורר למוצץ (עד פעמיים בלילה) ולפני מספר חודשים כשהיתה חולה היא התעוררה עם חום ונתנו לה מים ומאז ועד היום מתעוררת כל לילה - בין שלוש ל- שש פעמים כאשר בשעות שקרובות לשעת ההרדמות היא רוצה רק שנכניס לה את המוצץ (למרות שהוא מחובר בשרשרת בטיחות לפיג'מה שלה) ובשעות של אמצע הלילה היא רוצה מים ולא מוכנה לוותר (בכי,זריקת המוצץ) עד שהיא מקבלת מים.
כמובן שהעניין מתיש אותנו שכן שנינו אנשים עובדים והשינה נקטעת וקשה לחזור כל כך הרבה פעמים לשינה עמוקה ומה גם שקראתי שלא בריא גם לילד להתעורר המון בלילה והדבר אף יכול לגרום לבעיות קשב וריכוז ולפגיעה בתפקוד המוח. אני נורא מפחדת ולא יודעת מה לעשות. אשמח לעצתכן.
מאת: אורח/ת
2. יקיצות למים ומוצץ
21/05/2012 19:53
למדי את בתך לקחת בעצמה את המוצץ במהלך הלילה, כשהיא תדע לעשות זאת היא תתעורר פחות כי תוכל למשש מתוך שינה ולהכניס אותו לפה וגם התלות שלה בכם תרד כך שהיא תתעורר עוד פחות.
בנוגע למים, מומלץ להוריד לה את כמויות המים בהדרגה או להפסיק בבת אחת, סביר להניח שזה יוביל לבכי אבל תנו לה תמיד מענה והיו איתה והרגיעו אותה, לאחר כמה לילות היא תתחיל לנתק את הקשר בין המים ללילה ויהיה פחות בכי עד שהיא לא תדרוש מים בלילה.
זה קשה אבל עם נחישות והתמדה זה יצליח.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד