חלון ערות ארוך באמצע הלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. חלון ערות ארוך באמצע הלילה
21/05/2012 13:34
שלום
בני בן 5.5 חודשים, ישן בחדר משלו, מההתחלה לא היה תינוק שישן הרבה שעות ביממה - סהכ כיום 11-9,12 שעות בימים הטובים. לרוב נרדם לבד בלילה ולאחרונה החל לישון 6-8 שעות ברצף בלילה (מסביבות 7 6:30-ואילך). עד כה היה מתעורר פעם אחת ואו שהיינו מצליחים להחזירו לישון או שהיה רעב, יונק וחוזר לישון, כשפעמים רבות היה נשאר ער במיטה ומדבר לעצמו כחצי שעה ואחכ נרדם לבד.
לאחרונה החל לפתוח חלון ערות של שעה וחצי שעתיים פלוס כל לילה. הוא מתעורר בסביבות 3-4 בבוקר ומדבר לעצמו, משחק עם המוצץ וכו׳ עד שנרדם/לא מצליח להרדם ובוכה ואנו מרדימים אותו או נותנים לו לאכול. אחכ ישן עוד כשעה גג ויקום לבוקר.
איך ניתן לבטל/ לקצר את חלון הערות הזה? אני לא מצליחה לישון תוך כדי המלמולים שלו ומוצאת עצמי ערה כשהוא ער..ומותשת תמידית...
אציין עוד כי הוא לא ישן הרבה במשך היום. אני מנסה לצור לו שגרה ולהרדים כשהוא עייף אבל או שישן 40 דקות גג או שמצליח למשוך יותר. אחרי תקופה שישן כבר טוב במשך היום היה חולה ושוב חזרנו לנקודת האפס ואני מנסה להרגילו לשגרת שינה שוב

מה ניתן לעשות? האם כדאי לבוא לחדרו ישר כשמתעורר ולנסות להאכיל/ להרדים?
האם יש דרך לגרום לו לוותר על החלון הכל כך ארוך בלילה?
תודה
מאת: אורח/ת
2. חלון ערות
21/05/2012 20:00
היי,
חלונות ערות נובעים מצפייה למשהו, בדקי למה בנך מצפה והאם יש גורם תלות אתו הוא נרדם ולמדי אותו להירדם בלעדיו.
נשמע גם שבנך לא ישן מספיק והוא מגיע עייף ללילה. עייפות יתר גורמת לשינה פחות איכותית והרבה יקיצות ולהירדמויות לעתים קשות. השכיבי אותו לישון לפי סימני עייפות גם ביום וגם בלילה, תראי האם אפשר להוסיף לו תנומות ביום וזה יקל על הלילה.
כשאת שומעת שהוא רק מדבר לעצמו אין צורך לגשת אליו (ואת גם יכולה לחזור לישון). סמכי עליו שאם משהו יסתבך לו הוא יקרא לך ואם לא הוא יחזור לישון בעצמו ואז גם חלון הערות ייסגר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. לעינת בהמשך לתשובתך
22/05/2012 12:48
תודה על התגובה המהירה
איך אפשר לבדוק למה בני מצפה? הוא נרדם לרוב לבדו עם מוצץ או עם עזרה שלנו בהדהודים על הידיים עד לנמנום פלוס מוצץ וממשיך להרדם לבד במיטה. אני מפזרת לו מוצצים במיטה ולאט לאט פוחתות ההתעוררויות למטרה זו
אם אנחנו לא באים אליו בכלל במהלך חלון הערות גם אם הוא נמשך שעתיים, למה הוא יכול לצפות? לא יודעת איך לבדוק...

מאוד קשה לישון בידיעה שבחדר השני הוא לא ישן מרבית מהחצי השני של הלילה.
הלילה הוא ישן מ7:30-2:30
היה ער מ2:30 עד כ-3:30
ושוב ער מ4-בערך 5..
הוא היה שקט בחדר. זז במיטה ומנסה להרדם לפרקים ללא הצלחה
אז מצד אחד הוא לא בכה- אין סיבה לבוא
מצד שני הוא לא ישן...
את טוענת שהחלונות פשוט יסגרו מעצמם.. אז עלי פשוט לחכות בסבלנות?
ישנם ימים שהוא שקט פחות ומתלונן יותר.. גם אז לא לגשת עד לבכי רציני?

אני מנסה להרדים במשך היום ולפעמים זה עובד ולפעמים לא. הוא עייף, רוצה לישון וגם נלחם בשינה לפעמים באותה מידה.
מצד אחד אתם מייעצים לא לייצר גורמי תלות ולהרדים במיטה אך מצד שני, אי אפשר להיות כל הזמן בבית מה גם שהוא לא מוכן הרבה פעמים לישון. ואז נשאר רק לצאת לטייל ולקוות שירדם לקצת בעגלה.
לא יודעת איך לייצר לו עוד שינה במשך היום. ברור לי שהוא ישן מעט מדי. אני מרגישה שאני מנסה ומנסה ובגדול הוא יחד שמח, פעיל ובימים מסוימים מאוד עייף.

האם יש לך טיפים עבורי?
תודה רבה
מאת: אורח/ת
4. חלונות ערות
22/05/2012 13:21
חלון ערות ייסגר מעצמו רק במידה והסיבה היא שאתם נגשים אליו כשהוא רגוע ויכול להסתדר מעצמו. כל סיבה אחרת החלון לא ייסגר אלא אם תטפלו ישירות בסיבה.
יש המון המון סיבות למה הוא יכול לצפות ואין לי דרך לדעת את זה רק ע"י לפחות שבוע של ליווי ומעקב אחר הלילות.
אם הוא מתלונן ובוכה אז כמובן שצריך לגשת אליו.
לא לייצר גורמי תלות לא אומר שכל היום צריך להיות בבית ולהתעסק בהרדמות, בהחלט אפשר לצאת לטייל ואם מדי פעם יש הירדמות בעגלה זה גם בסדר. אפשר לקיים את שני הדברים האלה ביחד.
פגישה אישית וממוקדת עם יועצת שינה שלנו תוכל לעזור לך גם עם שנות היום וגם עם חלון הערות.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד