מטרנה בלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. מטרנה בלילה
25/05/2012 10:19
שלום, שמי שמרית, אמא לליאב בן 3.5 ולאלין בת 1.9.
יש לנו מחלוקת בבית בעניין האכלה בלילה ורציתי לקבל את עצתך המקצועית לעניין:
אלין אוכלת ארוחת ערב בסביבות 18:00 ולפני השינה אוכלת 240 מ"ל מטרנה בבקבוק (דייסת גם וגם).
מזה זמן רב שהיא מעוררת לאכול בלילה, לפעמים היא מסתפקת בחצי בקבוק ולפעמים מסיימת בקבוק מלא.
אני חושבת שהיא גדולה מידי והקימה היא מפינוק בלבד. בעלי סבור שהיא גדלה והגוף דורש זאת ולכן עליי לתת לה לאכול.
השבוע התחלתי להפסיק לה את הדייסה בלילה והיא בוכה בטירוף, לוקח הרבה זמן להרגיע אותה. אני עומדת ליד מיטתה ומסבירה לה שעכשיו כולם ישנים ואמא עייפה וגם הולכת לישון והיא באופיה העקשני זורקת כל פעם את המוצץ במחאה וצורחת.
האם עליי להמשיך כך?? האם אני מזיקה לה בכך שאני לא נותנת לה דייסה בלילה? האם זה מתוך רעב??
אשמח לקבל ייעוץ על מנת להמשיך לטפל בה בדרך הנכונה.
הלילות הלבנים האלה מתישים ומעייפים...

תודה רבה,
שמרית
מאת: אורח/ת
2. אוכל בלילה
28/05/2012 13:17
היי שמרית,
בגיל זה אין צורך לאכול במהלך הלילה, בתך אכן גדלה וזקוקה לאוכל אך חשוב שהיא תקבל את הארוחות האלה במהלך היום ולא בלילה.
בהנחה שאין הנחייה רפואית והיא מתפתח יפה אפשר להוריד לה את הארוחות בלילה.
במידה והיא רגילה להירדם בזמן שהיא אוכלת קודם הייתי מנתקת את הקשר בין האוכל לבקבוק- כלומר, נותנת לה לאכול אבל לא להירדם בזמן האוכל. רק לאחר כמה לילות כאלה אפשר לדחות בהדרגה את שעת האוכל, כל כמה לילות לדחות בשעה.
סביר להניח שבתך תגיב בלילות הראשונים בבכי כיון שהיא רגילה למשהו במשך שנתיים ועכשיו את רוצה לעשות שינוי, אך כשזה יתבצע נכון ועם התמדה שלך זה יהיה אפילו קל יותר משאת חושבת.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד