תנומות יום קצרות

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תנומות יום קצרות
26/05/2012 21:10
שלום,
אם תינוק בן 3 וחצי חוד' מתעורר מתנומות היום כעבור חצי שעה-שעה האם עלי לנסות להרדים שוב או פשוט להוציא מהחדר ולשחק? עד עכשיו עשינו את שיטת אכילה-פעילות-שינה, אבל אם הוא לא ישן עד זמן הארוחה הבאה זה אומר שהסדר יהיה אכילה-פעילות-שינה-פעילות.
זה קורה גם בבוקר כשמתעורר כשעה וחצי אחרי האוכל להתחיל את היום ואז לוקח זמן עד הארוחה הבאה.
לאחר האכילה באופן קבוע הולך לישון כעבור שעה וזה משאיר בעצם לפחות שעתיים עד הארוחה הבאה.
תודה
מאת: אורח/ת
2. סדר יום
28/05/2012 13:52
הרגלי השינה בגילאים הללו משתנים לעתים תכופות. בעיקר כיון שבגיל הזה (3 חודשים) מתחילים לראות יותר זמני ערות של התינוק ורוב השינה מתחילה להיות בלילה.
לאחר שינה של חצי שעה-שעה, אפשר להוציא את הילד לשחק ואז לראות מתי הוא עייף שוב, יכול להיות שהשינה הבאה תהיה בזמן קרוב יותר במידה והוא לא התעורר רווי שינה.
יכול להיות שהוא יוכל להתחיל למשוך גם פערים באוכל ואז לנסות לסדר שוב את שגרת היום. כרגע התאימי את השינה שלו לסימניי עייפות שלו.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. חזרתי לאחר ניסיונות
08/06/2012 7:12
תודה רבה על תשובתך.
בעצתך ניסיתי להוציא מהחדר כל פעם אחרי שהתעורר (עכשיו קבוע כמעט כל תנומה ביום נמשכת חצי שעה). אבל- לפעמים נראה עדיין עייף וכשהוצאתי מהחדר היה לא מרוצה, מצוברך ורוצה רק על הידיים. לכן התחלתי עכשיו להרדים שוב אלא אם הוא מתעורר והעיניים פקוחות מאוד ונראה עירני. ככה יוצא שישן חצי שעה, מתעורר, אני מרדימה שוב (לוקח 20 דקות להרדם, ורק על הידיים) וישן עוד כחצי שעה.
זה התחיל לקרות גם בהתחלת השינה בלילה שאז בשעה 7 בערך הולך לישון, מתעורר כעבור חצי שעה, מרדימה שוב (לפעמים יותר מפעם אחת) וישן עד 2 בלי להתעורר. חאר כך נרדם וישן רצוף עד 6 ואז אני מוציאה מהחדר.
האם אני עושה טעות בכך שאני לוקחת על הידיים ומרדימה שוב? אני מפחדת שאני מעודדת אותו כך לא להרדם לבד, אבל בעצם בוכה במיטה ועם זאת עדיין עייף.
ויש לי עוד כמה שאלות:
האם זה בסדר שאני מוציאה מהחדר ב-6 בבוקר? אולי כדאי לנסות להרדים שוב.

שמתי לב שהוא עייף כשעה אחרי האוכל ואז אני לוקחת על הידיים להרדמה. אבל עכשיו כששעות השינה משתנות אני לא בטוחה אם זה אמור להיות שעה אחרי האוכל או שעה מהפעם האחרונה שהתעורר. כי אם זה מההתעוררות, יכול להיות מצב שיאכל וישר ילך לישון? הוא רגיל לפעילות לאחר האוכל.

אני פשוט לא בטוחה שאני יודעת לקרוא את סימני העייפות טוב כל כך.

ושאלה אחרונה, אני יודעת שכל אחת עושה מה שהיא מאמינה, אבל כשמתעורר במיטה ועושה קולות, אני לא יודעת באיזה שלב לגשת ולהרים, מצד אחד אולי לא כדאי ישר להרים כי אלה קולות של דיבור כזה או משהו, ומצד שני אם זה כן תלונות אז זה בטח לא טוב שהוא צריך להגיע למצב של בכי ושרק אז ארים.
אני אמא חדשה ואני מרגישה שאני לא יודעת לקרוא ולהבין את הסימנים והקולות טוב כל כך..
תודה רבה
מאת: אורח/ת
4. היי
10/06/2012 11:44
-הירדמות על הידיים לא מומלצת כי זה אכן אינה הרדמות עצמאית. זה בסדר להרגיע אותו על הידיים אבל כשהוא רגוע וער החזירי למיטה.
- אם הוא ישן 11 שעות רצוף זה בסדר להוציא אותו ב6 בבוקר מהמיטה. בכלל, זו שעה ראלית לתחילת היום.
- תנסי ללמוד על זמני העייפות שלו בתגובה לשינה (מתי הוא בוכה יותר או פחות) ובאורך השינה. בהרדמה רגועה ונעימה עם שינה יחסית ארוכה ממנה הוא מתעורר במצב רוח טוב- זו שינה שהצלחת להשכיב אותו בזמן. ממנה תלמדי מתי להתחיל לספור את השעה.
- תיגשי אליו תמיד כשאת מזהה בכי. אני מאמינה שצריך לתת לתינוק/ילד את הזמן להתמודד בעצמו עם למידה כלשהי וכך גם עם ההרדמה כדי שיהיה עצמאי ובטוח בעצמו כי למד איך לעשות את זה. סמכי עליו שכאשר משהו יסתבך לו הוא יבכה ויקרא לך ואז את ניגשת ועוזרת לו.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד