בת חודשיים מתעוררת המון ומתקשה להרדם

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת חודשיים מתעוררת המון ומתקשה להרדם
31/05/2012 13:56
שלום רב,
ביתי בת חודשיים
מגיל 3 שבועות ישנה טוב סה"כ. שנת לילה מתחילה בשבע וחצי אחרי מקלחת וארוחה והייתה ישנה כשבע שעות. לאחר שהייתה קמה לאכול הייתה מתעוררת שוב אחרי שלוש שעות כל פעם. שינה הייתה מסתיימת בשבע בבוקר בערך. נרגעת על הידיים מניחים במיטה וטופחים עד להירדמות סופית.
בבקרים גם כן היתה ישנה טוב, נרדמה על הידיים או בעגלה/עריסה עם ליטופים אם לא עייפה מדיי.
בשבוע האחרון מתקשה לישון ביום ובלילה. בוכה מאוד גם שהיא על היידים, כבר רדומה ומתחילה להתנגד ולקפל רגליים ומוצצת את המוצף חזק מאוד
(לא רעבה) גם בלילה אחרי שנרדמה מתעוררת כל שעתיים כל פעם ששמים לה את המוצץ נרגעת לשניה וחוזרת להתקפל נרדמת שוב רק על הידיים לאחר קפיצות קלות. לא רעבה כי נרגעת גם בלי אוכל....
לפני כשבועיים הפסקנו הנקה ועברנו למטרנה, האם יש קשר? (בתחילת המעבר ישנה עדיין טוב)
מה ניתן לעשות כדי שתישן טוב יותר למשך זמן?
היא עייפה מאוד עצבנית ובוכה הרבה...
(כשנמצאת עלי ישנה זמן ממושך כי כל פעם שמתעוררת אני מרדימה אותה בהצמדות אלי)
תודה.
מאת: אורח/ת
2. יקיצות מרובות
02/06/2012 19:45
היי,

לגבי קיפולי הרגליים הייתי מציעה לכם לשלול כל בעיה רפואית (יכול להיות שאלה כאבים מגזים, אולי גם בעקבות המעבר למטרנה ).
בנוגע להירדמויות הארוכות והיקיצות בלילה, ממה שאת מתארת בתך נרדמת ע"י עזרה שלכם שמתבטאת בתלות בהרדמה על הידיים. תינוקות וילדים מתפתחים עמידות לגורמי תלות וזה אומר שמה שעבד אתמול מצוין היום כבר לא כ"כ משפיע ולכן ההרדמות ארוכות יותר, העמידות מתבטאת ביותר ויותר יקיצות במהלך הלילה ולפעמים יש גם חלונות ערות.
הייתי מתחילה קודם ליידד את בתך עם המיטה וללמד אותה להירדם בה. תחילה היא עדיין זקוקה למגע שלך ולכן שבי לידה ותני לה מגע/ליטוף/טפיחות/נדנוד וכו'.. כשהיא בוכה הרימי על הידיים להרגיע אך כשהיא רגועה (וערה) החזירי למיטה והמשיכי עם המגע. לאחר כמה לילות ההרדמות יתחילו להתקצר ויהיה פחות בכי ופחות צורך להרים על הידיים. לאחר שהיא תלמד להירדם במיטה תוכלו בהדרגה להוריד את המגע שלכם. כשהיא תדע לישון ללא עזרה והירדמות תהיה עצמאית היא תוכל לישון לילות רצופים.
סביבות גיל 5-6 חודשים תוכלי גם ללמד אותה לקחת מוצץ בעצמה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד