פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0יקיצות מרובות בלילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני, בן 3 חודשים, בשעה 8 בערב, אחרי מקלחת, אני מניחה אותו במיטה כשהוא מתחיל להרדם,לאחר כמה דקות נרדם לבד, ללא צורך בהתערבות או בתיווך שלי.הוא ישן רצוף עד השעה 2 לפנות בבוקר. קבוע בשעה זאת הוא מתעורר, הוא עם עיניים עצומות , לא בוכה, רק עושה קולות ומחפש את המוצץ עם הפה(מזיז את ראשו לצדדים ופותח את הפה).ברב המקרים אני מחזירה לו את המוצץ והוא נרדם. ואז אחרי שעה עוד פעם, ואז אני כבר מאכילה אותו (תמ"ל-לא יונק).הוא ממשיך לישון עד 6 -אוכל , ער קצת וחוזר לישון.
לאחרונה, באמצע הלילה (החל מהשעה 2) גם אחרי אוכל, הוא מקיץ המום פעמים, לעיתים יכול להיות פעם בשעה, פעם בחצי שעה,אני נותנת לו מוצץ והוא חוזר לישון. אך זה יכול להמשך עד עשר בבוקר.
הוא ישן על הבטן מגיל חודש, זקוק למוצץ להרדם,אינו זקוק שינדנדו אותו או שיחזיקו אותו על הידיים על מנת להירדם,הוא ישן איתנו בחדר, במיטה שלו,.עלי לציין שביום-הוא ישן שינות קצרות-30-40 דק, כאשר קם, אני מלטפת אותו קצת כדי שימשיך לישון והוא מושך עוד 20 דק ואז הוא ערני עם עיניים פקוחות, כי אחרי החצי שעה הוא מתעורר אבל נראה שזה למוצץ.
סליחה על הסיפור הארוך, אני מבינה שלעיתים יש שינויים בשינה והתפתחות דל התינוק, גם עכשיו יותר חם ואולי זה קשור,שאלתי היא האם יש משהו לעשות עם זה, כי נראה לי שהוא לא ישן טוב מכל היקיצות האלו וחוץ מ6 שעות רצופות בין 8 ל2 ,לאחר מכן אין לו רצף כל כך.
תודה.
ממה שאת מתארת נראה שבנך מגיע ללילה מאוד עייף. עייפות יתר גורמת להרדמות קשות יותר ולשינה לא איכותית (כלומר- הרבה יקיצות), אני ממליצה לכם להקדים את שנת הלילה לסביבות 18:30, שימו לב לסימני עייפות שלו והשכיבו אותו לישון לפיהם גם בשנות היום וייתכן והם יתארכו בעקבות זה. עשו לו טקס שינה קצר ביום ויותר ארוך בלילה גם זה יכול להוביל לשינה טובה יותר.
היקיצות לפנות בוקר קשורות מאוד לשנות היום, ככל שהוא יישן טוב יותר בלילה הוא יישן טוב יותר גם ביום וההפך. כרגע גם יש לפעמים עזרה בשנות הבוקר (ליטוף) ויכול להיות שהוא מצפה לזה גם בלילה.
בנוגע למוצץ- כל עוד הוא אינו יודע לקחת מוצץ בעצמו הוא ימשיך להתעורר לזה. כשהוא יגדל (בעוד כחודשיים) תוכלי להתחיל ללמד אותו לקחת מוצץ בעצמו וגם בהדרגה להוריד את הארוחה מהלילה.
בני בן 8 חודשים. סדר היום שלו עד לאחרונה היה:
מתעורר בסביבות 07:30 - 08:00.
שנת בוקר בסביבות 09:30 - 10:00, כשעה. בסביבות 14:00 שנת צהריים, כשעתיים.
טקס שינה בסביבות 19:30 - 20:00 (מקלחת, בקבוק ולישון). עד השבוע האחרון היה נרדם לבד במיטה.
בלילה מתעורר כל שלוש שעות ולקראת הבוקר כל שעה וחצי שעתיים (כלומר: 23:00, 02:00, 05:00, 06:30, 08:00) . לפעמים לפעמים מדלג על היקיצה של 23:00 ומתעורר בסביבות 01:30 ואז בדר"כ שוב ב 05:00.
ב - 20:00 וב - 23:00 מקבל בקבוק מטרנה עם דייסה (שותה בין 120 ל - 150 מ"ל). בכל השאר - הנקה. ניסינו בלילה לתת מוצץ, אבל הוא בוכה ויורק את המוצץ או בכלל לא מאפשר לנו להכניס לו אותו לפה.
בשבוע האחרון חל שינוי. הוא מתקשה להירדם במיטה שלו (בכל שעות היום אבל בעיקר בלילה).
הוא בוכה ונרגע רק על הידיים או עם ציצי. מתעורר כל שעה וחצי - שעתיים.
מה הסיבה לקושי להירדם?
איך מדלגים על היקיצות בלילה (לפחות על חלקן)?
אם נחוצים פרטים נוספים, אשמח לתת.
תודה רבה,
שייני
לבנך ככל הנראה יש קשר מאוד חזק בין האוכל לשינה (האם הוא נרדם בזמן האוכל?)
זה נפלא שהוא נרדם באופן עצמאי בתחילת הלילה אך חשוב שהוא ידע לעשות את זה גם במהלך הלילה.
כרגע בנך פיתח עמידות לאוכל ולכן הוא מתעורר יותר וההרדמות קשות יותר.
מומלץ לתת לו לאכול בפערים של כל 3 שעות כאשר להקפיד שהוא אינו נרדם כלל במהלך האוכל אלא נכנס למיטה ער ושם הוא נרדם.
לאחר שהוא יסגל לזה והקשר עם האוכל יתחיל להתנתק תוכלו להגדיל את הפערים של האוכל בשעה אחת בכל כמה לילות .
בעיקרון, תינוקות בגיל 8 חודשים אינם זקוקים לאוכל בלילה, אלא אם יש הנחייה רפואית. יחד עם זאת, יש תינוקות שזקוקים לארוחה אחת עד גיל שנה אבל לא מעבר לזה.
ניסיתי לתת לו מים במקום אבל זה לא עוזר הוא מתעקש על חלב.
איך גורמים לו להמשיך לישון בלי ארוחה אחת לפחות בלילה?
הבן הגדול שלנו מגיל חודש היה ישן 10-12 שעות בלילה והקטן אין מצב.
הוא לא ישן הרבה במהלך היום וגם מתקשה להרדם בלי עזרה בלילה אז אני לפעמים מנענעת את המיטה או טופחת על הגב או הטוסיק עד שנרדם.
מה עושים??????
כן אפשר להתחיל להפריד בין האוכל והשינה ולנסות לוודא ש/הוא לא נרדם בזמן האוכל ואז להרדים אותו עם עזרה. כך הוא יתחיל לפתוח פער גדול יותר כשלא יהיה רעב.
גם הירדמות עם עזרה היא בסדר גמור. מחקרים מראים שהחל מגיל 5 חודשים יש יכולת הירדמות עצמאית. יש כמובן תינוקות שיכולים לפני כן אבל כאמור לא כולם. המשיכי להרדים עם המגע ובשלב הבא הפסיקי את המגע- המשיכי לשבת לידו אבל ללא מגע. אם הוא בוכה חזרי לטפיחות וכשהוא נרגע הפסיקי. כך בסוף הוא ילמד להירדם ללא מגע.
לגבי שנות היום- כשהוא יישן שם טוב יותר זה גם יעזור ללילה ולכן כדאי להתחיל לעקוב אחר סמני עייפות, להרדים אותו עם טקס שינה קצר בחדר חשוך ללא גירויים ולבנות סדר יום קבוע.
1. יקיצות מרובות בלילה
01/06/2012 19:07
שלום.בני, בן 3 חודשים, בשעה 8 בערב, אחרי מקלחת, אני מניחה אותו במיטה כשהוא מתחיל להרדם,לאחר כמה דקות נרדם לבד, ללא צורך בהתערבות או בתיווך שלי.הוא ישן רצוף עד השעה 2 לפנות בבוקר. קבוע בשעה זאת הוא מתעורר, הוא עם עיניים עצומות , לא בוכה, רק עושה קולות ומחפש את המוצץ עם הפה(מזיז את ראשו לצדדים ופותח את הפה).ברב המקרים אני מחזירה לו את המוצץ והוא נרדם. ואז אחרי שעה עוד פעם, ואז אני כבר מאכילה אותו (תמ"ל-לא יונק).הוא ממשיך לישון עד 6 -אוכל , ער קצת וחוזר לישון.
לאחרונה, באמצע הלילה (החל מהשעה 2) גם אחרי אוכל, הוא מקיץ המום פעמים, לעיתים יכול להיות פעם בשעה, פעם בחצי שעה,אני נותנת לו מוצץ והוא חוזר לישון. אך זה יכול להמשך עד עשר בבוקר.
הוא ישן על הבטן מגיל חודש, זקוק למוצץ להרדם,אינו זקוק שינדנדו אותו או שיחזיקו אותו על הידיים על מנת להירדם,הוא ישן איתנו בחדר, במיטה שלו,.עלי לציין שביום-הוא ישן שינות קצרות-30-40 דק, כאשר קם, אני מלטפת אותו קצת כדי שימשיך לישון והוא מושך עוד 20 דק ואז הוא ערני עם עיניים פקוחות, כי אחרי החצי שעה הוא מתעורר אבל נראה שזה למוצץ.
סליחה על הסיפור הארוך, אני מבינה שלעיתים יש שינויים בשינה והתפתחות דל התינוק, גם עכשיו יותר חם ואולי זה קשור,שאלתי היא האם יש משהו לעשות עם זה, כי נראה לי שהוא לא ישן טוב מכל היקיצות האלו וחוץ מ6 שעות רצופות בין 8 ל2 ,לאחר מכן אין לו רצף כל כך.
תודה.
מאת: אורח/ת
2. יקיצות מרובות
02/06/2012 21:44
היי,ממה שאת מתארת נראה שבנך מגיע ללילה מאוד עייף. עייפות יתר גורמת להרדמות קשות יותר ולשינה לא איכותית (כלומר- הרבה יקיצות), אני ממליצה לכם להקדים את שנת הלילה לסביבות 18:30, שימו לב לסימני עייפות שלו והשכיבו אותו לישון לפיהם גם בשנות היום וייתכן והם יתארכו בעקבות זה. עשו לו טקס שינה קצר ביום ויותר ארוך בלילה גם זה יכול להוביל לשינה טובה יותר.
היקיצות לפנות בוקר קשורות מאוד לשנות היום, ככל שהוא יישן טוב יותר בלילה הוא יישן טוב יותר גם ביום וההפך. כרגע גם יש לפעמים עזרה בשנות הבוקר (ליטוף) ויכול להיות שהוא מצפה לזה גם בלילה.
בנוגע למוצץ- כל עוד הוא אינו יודע לקחת מוצץ בעצמו הוא ימשיך להתעורר לזה. כשהוא יגדל (בעוד כחודשיים) תוכלי להתחיל ללמד אותו לקחת מוצץ בעצמו וגם בהדרגה להוריד את הארוחה מהלילה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תינוק בן 8 חודשים - יקיצות מרובות בלילה
04/06/2012 23:32
שלום,בני בן 8 חודשים. סדר היום שלו עד לאחרונה היה:
מתעורר בסביבות 07:30 - 08:00.
שנת בוקר בסביבות 09:30 - 10:00, כשעה. בסביבות 14:00 שנת צהריים, כשעתיים.
טקס שינה בסביבות 19:30 - 20:00 (מקלחת, בקבוק ולישון). עד השבוע האחרון היה נרדם לבד במיטה.
בלילה מתעורר כל שלוש שעות ולקראת הבוקר כל שעה וחצי שעתיים (כלומר: 23:00, 02:00, 05:00, 06:30, 08:00) . לפעמים לפעמים מדלג על היקיצה של 23:00 ומתעורר בסביבות 01:30 ואז בדר"כ שוב ב 05:00.
ב - 20:00 וב - 23:00 מקבל בקבוק מטרנה עם דייסה (שותה בין 120 ל - 150 מ"ל). בכל השאר - הנקה. ניסינו בלילה לתת מוצץ, אבל הוא בוכה ויורק את המוצץ או בכלל לא מאפשר לנו להכניס לו אותו לפה.
בשבוע האחרון חל שינוי. הוא מתקשה להירדם במיטה שלו (בכל שעות היום אבל בעיקר בלילה).
הוא בוכה ונרגע רק על הידיים או עם ציצי. מתעורר כל שעה וחצי - שעתיים.
מה הסיבה לקושי להירדם?
איך מדלגים על היקיצות בלילה (לפחות על חלקן)?
אם נחוצים פרטים נוספים, אשמח לתת.
תודה רבה,
שייני
מאת: שייני
4. אוכל ושינה
05/06/2012 12:12
היי שייני,לבנך ככל הנראה יש קשר מאוד חזק בין האוכל לשינה (האם הוא נרדם בזמן האוכל?)
זה נפלא שהוא נרדם באופן עצמאי בתחילת הלילה אך חשוב שהוא ידע לעשות את זה גם במהלך הלילה.
כרגע בנך פיתח עמידות לאוכל ולכן הוא מתעורר יותר וההרדמות קשות יותר.
מומלץ לתת לו לאכול בפערים של כל 3 שעות כאשר להקפיד שהוא אינו נרדם כלל במהלך האוכל אלא נכנס למיטה ער ושם הוא נרדם.
לאחר שהוא יסגל לזה והקשר עם האוכל יתחיל להתנתק תוכלו להגדיל את הפערים של האוכל בשעה אחת בכל כמה לילות .
בעיקרון, תינוקות בגיל 8 חודשים אינם זקוקים לאוכל בלילה, אלא אם יש הנחייה רפואית. יחד עם זאת, יש תינוקות שזקוקים לארוחה אחת עד גיל שנה אבל לא מעבר לזה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. בן חודשיים וחצי וקם כל 4-5 שעות לאכול בקבוק בלילה
18/10/2013 10:02
הבן שלי בן חודשיים וחצי קם כל 4-5 שעות לאכול בקבוק בלילה , ואם אני מנסה להרדים אותו בחזרה הוא מתחיל לצרוח ולא מוכן לוותר.ניסיתי לתת לו מים במקום אבל זה לא עוזר הוא מתעקש על חלב.
איך גורמים לו להמשיך לישון בלי ארוחה אחת לפחות בלילה?
הבן הגדול שלנו מגיל חודש היה ישן 10-12 שעות בלילה והקטן אין מצב.
הוא לא ישן הרבה במהלך היום וגם מתקשה להרדם בלי עזרה בלילה אז אני לפעמים מנענעת את המיטה או טופחת על הגב או הטוסיק עד שנרדם.
מה עושים??????
מאת: אורח/ת
6. בן חודשיים וחצי וקם כל 4-5 שעות לאכול בקבוק בלילה
18/10/2013 13:23
בגיל הזה, זה בסדר גמור שהוא יאכל כל 4-5 שעות. לא כל התינוקות מסוגלים לפתוח פערים גדולים מכך ואנחנו ממליצים לתת אוכל לפי דרישה. אנחנו מתחילים להוריד ארוחות באופן יזום רק בגיל 5 חודשים.כן אפשר להתחיל להפריד בין האוכל והשינה ולנסות לוודא ש/הוא לא נרדם בזמן האוכל ואז להרדים אותו עם עזרה. כך הוא יתחיל לפתוח פער גדול יותר כשלא יהיה רעב.
גם הירדמות עם עזרה היא בסדר גמור. מחקרים מראים שהחל מגיל 5 חודשים יש יכולת הירדמות עצמאית. יש כמובן תינוקות שיכולים לפני כן אבל כאמור לא כולם. המשיכי להרדים עם המגע ובשלב הבא הפסיקי את המגע- המשיכי לשבת לידו אבל ללא מגע. אם הוא בוכה חזרי לטפיחות וכשהוא נרגע הפסיקי. כך בסוף הוא ילמד להירדם ללא מגע.
לגבי שנות היום- כשהוא יישן שם טוב יותר זה גם יעזור ללילה ולכן כדאי להתחיל לעקוב אחר סמני עייפות, להרדים אותו עם טקס שינה קצר בחדר חשוך ללא גירויים ולבנות סדר יום קבוע.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום