פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בן חצי שנה שלא ישן
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

מגיל 3 וחצי חודשים מרבה להתעורר בלילה וזה רק הולך ומחמיר - בחודש האחרון הוא מתעורר כמעט כל שעה (הולך לישון בסביבות 8) עד להתעוררות הסופית שיכולה להיות בין 6 ל-7.
השינויים שאני יכולה לשים עליהם את האצבע: בגיל שלושה חודשים החל להתהפך והחל מרגע זה לא הצלחתי יותר להשכיב אותו במיטה מכיוון שמתהפך ומתגלגל ולא מרגיע את עצמו- מכאן הדרך להרדמות על הידיים קצרה- זה אגב היה בדיוק אותו דבר אצל הגדול- בשנייה שהם מתחילים לגלות את היכולות המוטוריות שלהם מאד מאד קשה להרגיע אותם.
דבר נוסף- הוציא 2 שיניים בגיל חמישה חודשים וכעת כנראה מוציא עוד מה שגורם לאי שקט גדול
חשדנו גם בריפלוקס סמוי (שקיים) ולכן אחרי האכלה בלילה החזקנו אותו כרבע שעה על הידיים
הוא לא אכלן גדול ביום אבל בלילה יכול לסיים בקבוק וחצי (משהו כמו 300 CC)
כשאנ כותבת את הדברים אני מרגישה שיש עומס של בעיות ושהעייפות שלי רק מגבירה את חוסר היכולת להתמודד
אנחנו זקוקים לעזרה דחופה!
תודה מראש (אגב הגדול שלנו התחיל לישון בלילה רק בגיל שנתיים אחרי שכל השיניים יצאו- אבלל לא היו התעורריות כל שעה- זה נראה לי ממש מוגזם ןעינוי אמיתי)
זה אכן נשמע כמו עינוי..
בדר"כ כשתינוקות לומדים למידה התפתחותית חדשה הם מנסים אותה בכל זמן אפשרי ולפעמים זה מאריך את ההרדמות אך עדיין זה לא צריך לפגוע בלילה.
שיניים זה משהו שיכול לבוא לידי ביטוי ב-2-3 לילות לא מעבר לזה.
אכן יש כאן מספר דברים שכולם קשורים אחד בשני. לבנך יש מספר גורמי תלות, מה שאתם חווים כרגע זה רגרסיה בעקבות עמידות שהוא פיתח לגורמים הללו. על מנת שבנך ידע לישון לילות רצופים ושינה איכותית חשוב ללמד אותו להירדם בצורה עצמאית לחלוטין במיטתו.
תחילה שבו לידו ותנו לו מגע כשהוא שוכב במיטה. בכל פעם שהוא בוכה הרימו על הידיים וכשהוא נרגע החזירו למיטה והמשיכו עם המגע. לאחר מספר לילות הוא יוכל להירדם במיטתו ללא בכי ואז בהדרגה הורידו את המגע ואת הנוכחות שלכם. בגיל זה גם אפשר באופן הדרגתי להוריד לו את כמות האוכל בלילה עד- אם תרצו- לגמרי ללא אוכל.
אם אתם מסתבכים אני ממליצה לך ליצור עמנו קשר טלפוני ולהיפגש עם יועצת שינה שתעזור לכם באופן אישי וספציפי. יש הרבה מה לעשות ואנחנו נעזור לך בשמחה.
אני לגמרי לא נגד לינה משותפת אם זה נכון עבורכם אז עשו זאת, גם בלינה משותפת או במיטה בחדר שלכם הוא יכול לישון לילה עם יקיצה-שתיים, לעתים אפשר גם להגיע ללילות רצופים.
שנת היום והלילה קשורים אחד לשני, אם בנך מקבל עזרה בהרדמות במשך היום הוא יתחיל לצפות לאותה עזרה בהרדמות במשך הלילה, זו הבעיה עם גורמי תלות, הם תמיד מובילים לרגרסיה.
1. בן חצי שנה שלא ישן
04/06/2012 10:16
בן החצי שנה שלנו הוא תינוק נמרץ ופעיל- עד גיל 3 חודשים הוא ישן פחות או יותר כפי שציפינו (ולא היו לנו ציפיות גדולות- אחיו היה תינוק פעיל כזה חמש שנים קודם) בלילה התעורר כל שעתיים וחצי שלוש וביום לא ישן רצוף יותר מ45 דקות כאשר אם היה ישן איתי הייתי מצליחה לסחוב עוד 45 דק' ולנמנם איתו. מגיל 3 וחצי חודשים מרבה להתעורר בלילה וזה רק הולך ומחמיר - בחודש האחרון הוא מתעורר כמעט כל שעה (הולך לישון בסביבות 8) עד להתעוררות הסופית שיכולה להיות בין 6 ל-7.
השינויים שאני יכולה לשים עליהם את האצבע: בגיל שלושה חודשים החל להתהפך והחל מרגע זה לא הצלחתי יותר להשכיב אותו במיטה מכיוון שמתהפך ומתגלגל ולא מרגיע את עצמו- מכאן הדרך להרדמות על הידיים קצרה- זה אגב היה בדיוק אותו דבר אצל הגדול- בשנייה שהם מתחילים לגלות את היכולות המוטוריות שלהם מאד מאד קשה להרגיע אותם.
דבר נוסף- הוציא 2 שיניים בגיל חמישה חודשים וכעת כנראה מוציא עוד מה שגורם לאי שקט גדול
חשדנו גם בריפלוקס סמוי (שקיים) ולכן אחרי האכלה בלילה החזקנו אותו כרבע שעה על הידיים
הוא לא אכלן גדול ביום אבל בלילה יכול לסיים בקבוק וחצי (משהו כמו 300 CC)
כשאנ כותבת את הדברים אני מרגישה שיש עומס של בעיות ושהעייפות שלי רק מגבירה את חוסר היכולת להתמודד
אנחנו זקוקים לעזרה דחופה!
תודה מראש (אגב הגדול שלנו התחיל לישון בלילה רק בגיל שנתיים אחרי שכל השיניים יצאו- אבלל לא היו התעורריות כל שעה- זה נראה לי ממש מוגזם ןעינוי אמיתי)
מאת: אורח/ת
2. בן חצי שנה שלא ישן
04/06/2012 14:14
היי,זה אכן נשמע כמו עינוי..
בדר"כ כשתינוקות לומדים למידה התפתחותית חדשה הם מנסים אותה בכל זמן אפשרי ולפעמים זה מאריך את ההרדמות אך עדיין זה לא צריך לפגוע בלילה.
שיניים זה משהו שיכול לבוא לידי ביטוי ב-2-3 לילות לא מעבר לזה.
אכן יש כאן מספר דברים שכולם קשורים אחד בשני. לבנך יש מספר גורמי תלות, מה שאתם חווים כרגע זה רגרסיה בעקבות עמידות שהוא פיתח לגורמים הללו. על מנת שבנך ידע לישון לילות רצופים ושינה איכותית חשוב ללמד אותו להירדם בצורה עצמאית לחלוטין במיטתו.
תחילה שבו לידו ותנו לו מגע כשהוא שוכב במיטה. בכל פעם שהוא בוכה הרימו על הידיים וכשהוא נרגע החזירו למיטה והמשיכו עם המגע. לאחר מספר לילות הוא יוכל להירדם במיטתו ללא בכי ואז בהדרגה הורידו את המגע ואת הנוכחות שלכם. בגיל זה גם אפשר באופן הדרגתי להוריד לו את כמות האוכל בלילה עד- אם תרצו- לגמרי ללא אוכל.
אם אתם מסתבכים אני ממליצה לך ליצור עמנו קשר טלפוני ולהיפגש עם יועצת שינה שתעזור לכם באופן אישי וספציפי. יש הרבה מה לעשות ואנחנו נעזור לך בשמחה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תודה על התשובה
04/06/2012 15:58
לגבי ההירדמת לבד במיטה- הוא מסוגל להירדם לבד אבל זה ייקח לו המון המון זמן- גם זאת רגרסיה- בגיל 3 חודשים הוא היה נרדם במיטה לבד תוך 10 דק' ועם גילוי היכולות המוטוריות זה הפךלסיוט של 40-50 דקות עד שנשברתי והרדמתי אתו תוך 10 דק' על הידיים כי עם כל הכבוד יש לי מה לעשות (עם הילד השני שלי) בחצי שעה המיותרת הזאת (ומדובר על חודש שלם שבו עבדתי לפי כל הכללים) אין לי בעיה להרדים אותו על הידיים במשך היום השאלה למה זה משפיע על שנת הלילה- למען האמת אין לי גם בעיה שיישן איתי בלילה- אני ממש לא מתנגדת לזה כרגע אני פשוט רוצה לישון.... אבל גם זה לא עוזר ליקיצות המרובות כך שאני לא בטוחה שזהו הפתרון-- יש לי אגב בעיה עם כל הרעיון שילד צריך לישון בחדרו לבד-אני לא אוהבת לישון לבד למה שהוא יאהב? מאת: אורח/ת
4. אין בעד מה
05/06/2012 12:40
בעיני חשוב שילד יקבל את הביטחון והלמידה להירדמות עצמאית כי זה מה שיוביל אותו ללילות הרצופים. גם אנחנו כמבוגרים פיתחנו תלות בהירדמות עם בן הזוג אבל זה לאחר שלמדנו אחרת.אני לגמרי לא נגד לינה משותפת אם זה נכון עבורכם אז עשו זאת, גם בלינה משותפת או במיטה בחדר שלכם הוא יכול לישון לילה עם יקיצה-שתיים, לעתים אפשר גם להגיע ללילות רצופים.
שנת היום והלילה קשורים אחד לשני, אם בנך מקבל עזרה בהרדמות במשך היום הוא יתחיל לצפות לאותה עזרה בהרדמות במשך הלילה, זו הבעיה עם גורמי תלות, הם תמיד מובילים לרגרסיה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום