פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0התעוררות ב4 בבוקר
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 9 חודשים בלילה נרדם במיטתו עם מעט עזרה של מגע (תלות שאני עובדת על ניתוקה. מאוד קשה לו בלי) לעיתים מתעורר פעם או פעמיים וחוזר לישון תוך 30 שניות עם מוצץ. עד כה התעורר בחמש בבוקר בדיבורים ובשמחה והחלטתי לא להילחם בזה מאחר וסה״כ ישן 10 שעות וישן טוב (נכנס לישון ב18:30-19:00) ובשעה 8 חוזר לישון שנת בוקר ולרוב ישן צהריים בלי שנת אחר צהריים. בשתי הלילות האחרונים התעורר כמו שעון ב4:20! בלילה הראשון בבכי ובמשך שעה ניסיתי להרדימו חזרה עד שהבכי שיגע אותי ואחרי 5 הוצאתי מהמיטה הוא ינק ונירדם לעוד שעה. היום שוב התעורר באותה שעה בדיבורים ובשמחה ושוב ניסיתי להרדימו הפעם הוא ממש ניסה לישון התהפך מצד לצד ובאמת ניסה עד שהגיע שלב התסכול והבכי ושוב אחרי 5 הוצאתי אותו מהמיטה והוא נרדם בהנקה (לרוב לא נרדם על הציצי גם לא בשנות היום, תמיד במיטה). מה לעשות? אני מרגישה שלהתעקש איתו בסוף מביא אותו לבכי היסטרי ממקום של תסכול ואני אובדת עצות....
התלות שלו בהירדמות במגע היא חלק מעניין היקיצה המוקדמת. המשיכי לשבת לידו אבל מבלי ליזום מגע, כשהוא בוכה הרגיעי (במגע או הרמה על הידיים במידת הצורך) וכשהוא רגוע הפסיקי עם המגע. לאחר כ-3 לילות הבכי יפחת עד שייפסק והוא ילמד להירדם ללא מגע (עדיין עם נוכחות שלך). המשיכי להתקדם עד שתלמדי אותו להירדם בכוחות עצמו גם בתחילת הלילה גם בבוקר וגם ביקיצות במהלך הלילה הרדימי באותה צורה בדיוק. כשהוא יידע להירדם לבד היקיצות יופחתו.
לגבי הבוקר, זה מאוד נכון להחזיר אותו לשינה, בשעות אלה קשה יותר לחזור להירדם בגלל שהורמון השינה (מלטונין) אינו נמצא בגוף ברמות גבוהות ולכן יותר קשה לו. יחד עם זאת, הוא באמת צריך את זה. מה שחשוב זה להמשיך ולהרגיע ולהרדים אותו אפילו שזה ייקח הרבה זמן אחרת היקיצה שלו תתקבע ואף תוקדם יותר. גם כאן- לאחר 3-4 בקרים של עקביות והתמדה והחזרה לשינה הוא יוכל להמשיך לישון לבד. זו משמיה לא פשוטה אך היא עובדת מצוין כשמבצעים אותה נכון.
הקפידי שלא יירדם בכלל על הציצי כדי לא להוסיף תלות באוכל.
בהצלחה.
מחר בערב אני יתחיל להתרחק ממיטתו. שאלתי עכשיו היא פעם בשבוע אמא שלי איתו ביום ופעם חמתי עד כה הרדימו עם מגע, האם גם להנחות אותן איך להרדימו? אני לא רוצה להקשות עליהן... שאר השבוע אני איתו.
אודה על תשובתך
1. התעוררות ב4 בבוקר
06/06/2012 6:43
שלום רבבני בן 9 חודשים בלילה נרדם במיטתו עם מעט עזרה של מגע (תלות שאני עובדת על ניתוקה. מאוד קשה לו בלי) לעיתים מתעורר פעם או פעמיים וחוזר לישון תוך 30 שניות עם מוצץ. עד כה התעורר בחמש בבוקר בדיבורים ובשמחה והחלטתי לא להילחם בזה מאחר וסה״כ ישן 10 שעות וישן טוב (נכנס לישון ב18:30-19:00) ובשעה 8 חוזר לישון שנת בוקר ולרוב ישן צהריים בלי שנת אחר צהריים. בשתי הלילות האחרונים התעורר כמו שעון ב4:20! בלילה הראשון בבכי ובמשך שעה ניסיתי להרדימו חזרה עד שהבכי שיגע אותי ואחרי 5 הוצאתי מהמיטה הוא ינק ונירדם לעוד שעה. היום שוב התעורר באותה שעה בדיבורים ובשמחה ושוב ניסיתי להרדימו הפעם הוא ממש ניסה לישון התהפך מצד לצד ובאמת ניסה עד שהגיע שלב התסכול והבכי ושוב אחרי 5 הוצאתי אותו מהמיטה והוא נרדם בהנקה (לרוב לא נרדם על הציצי גם לא בשנות היום, תמיד במיטה). מה לעשות? אני מרגישה שלהתעקש איתו בסוף מביא אותו לבכי היסטרי ממקום של תסכול ואני אובדת עצות....
מאת: אורח/ת
2. התעוררות ב- 4 בבוקר
06/06/2012 11:10
היי,התלות שלו בהירדמות במגע היא חלק מעניין היקיצה המוקדמת. המשיכי לשבת לידו אבל מבלי ליזום מגע, כשהוא בוכה הרגיעי (במגע או הרמה על הידיים במידת הצורך) וכשהוא רגוע הפסיקי עם המגע. לאחר כ-3 לילות הבכי יפחת עד שייפסק והוא ילמד להירדם ללא מגע (עדיין עם נוכחות שלך). המשיכי להתקדם עד שתלמדי אותו להירדם בכוחות עצמו גם בתחילת הלילה גם בבוקר וגם ביקיצות במהלך הלילה הרדימי באותה צורה בדיוק. כשהוא יידע להירדם לבד היקיצות יופחתו.
לגבי הבוקר, זה מאוד נכון להחזיר אותו לשינה, בשעות אלה קשה יותר לחזור להירדם בגלל שהורמון השינה (מלטונין) אינו נמצא בגוף ברמות גבוהות ולכן יותר קשה לו. יחד עם זאת, הוא באמת צריך את זה. מה שחשוב זה להמשיך ולהרגיע ולהרדים אותו אפילו שזה ייקח הרבה זמן אחרת היקיצה שלו תתקבע ואף תוקדם יותר. גם כאן- לאחר 3-4 בקרים של עקביות והתמדה והחזרה לשינה הוא יוכל להמשיך לישון לבד. זו משמיה לא פשוטה אך היא עובדת מצוין כשמבצעים אותה נכון.
הקפידי שלא יירדם בכלל על הציצי כדי לא להוסיף תלות באוכל.
בהצלחה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תודה! ועוד שאלה קטנה...
09/06/2012 21:16
תודה עינת על תשובתך המהירה. ידעתי שזה מה שאני צריכה לעשות אבל הייתי זקוקה כנראה שממש יציבו לי את זה מול הפנים. התחלתי בעצתך לא ליזום מגע ובאופן מפתיע זה היה פחות נורא וקשה מהחששות שלי, כמובן היתה התרעמות מצידו אבל מעט מאוד בכי שהיה רק ביום הראשון שהתחלתי ומאז לוקח לו זמן להירדם (הערב לקח לו להירדם 45-40 דקות הרבה אבל בלי בכי ובלי מגע שלי בכלל) ומהלילה הראשון התחיל לישון רצוף ואיחר את שנת היקיצה! (אני בעננים).מחר בערב אני יתחיל להתרחק ממיטתו. שאלתי עכשיו היא פעם בשבוע אמא שלי איתו ביום ופעם חמתי עד כה הרדימו עם מגע, האם גם להנחות אותן איך להרדימו? אני לא רוצה להקשות עליהן... שאר השבוע אני איתו.
אודה על תשובתך
מאת: אורח/ת
4. אני שמחה לשמוע על ההתקדמות
10/06/2012 12:04
בנך יעשה הפרדה בין ההרדמות איתך לבין הרדמות עם סבתא, את יכולה להציע להן להרדים אותו אחרת אבל תני להן להחליט איך נוח להן. מה שחשוב זה שהוא יידע להירדם איתך. מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות