פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3הירדמות קשה ביום ובערב
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 3 חודשים. מאד קשה לו להרדם. בדרך כלל אני מחזיקה אותו מעורסל בידיים עם מוצץ וכשמתחיל לנמנם מניחה במיטה והוא נרדם לבד. אבל עד שמגיעים לשלב הנמנום כמעט תמיד יש בכי של כמה דקות, וזאת למרות שאני שמה לב לסימני עייפות ולא מתחילה את ההרדמה כשהוא עייף מידי.
זה כאילו שהוא חייב לבכות קצת כדי להתעייף ולהרדם. האם זה סביר?
חוץ מיזה בתנומות יום מתעורר לעיתים קרובות אחרי חצי שעה ואני מחזירה אותו לישון. בדרך כלל עם המוצץ ואם מאד בוכה אז שוב בידיים עד שלב נמנום. הוא ישן על הבטן והבעייה היא שכשאינו מצליח להרדם מזיז את הראש כל הזמן מצד לצד ואז המוצץ נופל, והוא מאד מתעצבן כשאני מנסה להחזיר לו את המוצץ, אבל מצד שני חייב אותו בשביל להירגע.
האם כדאי ואפשר לגמול אותו מהמוצץ?
בלילה אגב לא זקוק למוצץ, מתעורר ב4 להנקב וב7 וחוזר לישון במיטה לבד בלי להרדם על הציצי ובלי מוצץ.
מצוין שאת מקפידה לשים לב לסימני עייפות זה חשוב ומקל על ההרדמות. השתדלי להרדים אותו גם בבוקר בחדר חשוך ועם טקס שינה קצרצר.
בכל מקרה, הירדמות לא קוראת מיד, תמיד לוקח כמה דקות עד שנכנסים לשינה ויש תינוקות שעושים את זה ע"י זמזום שנשמע כמו קיטור.
אני ממליצה לך להתחיל להרגיל אותו לעשות את כל תהליך ההתנמנמות החשוב הזה כבר במיטה ולא על הידיים. את יכולה לעזור לו ע"י ליטוף וטפיחות וכו'.. אבל במיטה.
אגב, זה לא הירדמות עצמאית כיון שתהליך ההירדמות (שהוא החלק המהותי) נעשה על הידיים שלך.
גמילה ממוצץ היא החלטה לגמרי שלך. אם את חושבת שהוא לא זקוק לזה אפשר פשוט לא להציע לו את המוצץ, הרבה תינוקות לא משתמשים בזה ואפשר גם להירדם ולהירגע למוצץ. יחד עם זאת, אם זה מרגיע ועוזר לו אז זה בסדר גמור לתת לו את המוצץ. כשהוא יגיע לגיל 4-5 חודשים התחילי לתרגל אתו לקיחת מוצץ לבד במהלך היום וכשהוא ישלוט בזה למדי אותו לעשות את זה גם בלילה.
וחוץ מיזה אני גם תוהה אם שכשהוא בידיים שלי מאד מתקשה להירגע ולהרדם, אז איך בכלל אצליח לעשות זאת מלכתחילה במיטה?
ביומיים האחרונים הסרתי את המוצץ, ההשכבות ביום היו בסדר, אבל בערב היה לו ממש קשה, ולקח לו שעה פלוס של בכי עד שנרדם. האם כדאי להמשיך ככה או שזה הזנחה? כמובן שהכל עם ידיים ומגע והכלה שלי...
תודה על התמיכה...
בעיני, כל עוד את אתו, מחבקת מרגיעה והוא על הידיים שלך, זה לא יכול להיות הזנחה. את כל כולך אתו! זה ההפך הגמור מהזנחה.
אם את עדיין חוששת את מוזמנת לפנות אלינו טלפונית ואולי להירשם להרצאה בנושא, תקבלי שם מענה לשאלות וטיפים חשובים.
1. הירדמות קשה ביום ובערב
06/06/2012 21:32
שלום רבבני בן 3 חודשים. מאד קשה לו להרדם. בדרך כלל אני מחזיקה אותו מעורסל בידיים עם מוצץ וכשמתחיל לנמנם מניחה במיטה והוא נרדם לבד. אבל עד שמגיעים לשלב הנמנום כמעט תמיד יש בכי של כמה דקות, וזאת למרות שאני שמה לב לסימני עייפות ולא מתחילה את ההרדמה כשהוא עייף מידי.
זה כאילו שהוא חייב לבכות קצת כדי להתעייף ולהרדם. האם זה סביר?
חוץ מיזה בתנומות יום מתעורר לעיתים קרובות אחרי חצי שעה ואני מחזירה אותו לישון. בדרך כלל עם המוצץ ואם מאד בוכה אז שוב בידיים עד שלב נמנום. הוא ישן על הבטן והבעייה היא שכשאינו מצליח להרדם מזיז את הראש כל הזמן מצד לצד ואז המוצץ נופל, והוא מאד מתעצבן כשאני מנסה להחזיר לו את המוצץ, אבל מצד שני חייב אותו בשביל להירגע.
האם כדאי ואפשר לגמול אותו מהמוצץ?
בלילה אגב לא זקוק למוצץ, מתעורר ב4 להנקב וב7 וחוזר לישון במיטה לבד בלי להרדם על הציצי ובלי מוצץ.
מאת: אורח/ת
2. הירדמות קשה
07/06/2012 10:30
היי,מצוין שאת מקפידה לשים לב לסימני עייפות זה חשוב ומקל על ההרדמות. השתדלי להרדים אותו גם בבוקר בחדר חשוך ועם טקס שינה קצרצר.
בכל מקרה, הירדמות לא קוראת מיד, תמיד לוקח כמה דקות עד שנכנסים לשינה ויש תינוקות שעושים את זה ע"י זמזום שנשמע כמו קיטור.
אני ממליצה לך להתחיל להרגיל אותו לעשות את כל תהליך ההתנמנמות החשוב הזה כבר במיטה ולא על הידיים. את יכולה לעזור לו ע"י ליטוף וטפיחות וכו'.. אבל במיטה.
אגב, זה לא הירדמות עצמאית כיון שתהליך ההירדמות (שהוא החלק המהותי) נעשה על הידיים שלך.
גמילה ממוצץ היא החלטה לגמרי שלך. אם את חושבת שהוא לא זקוק לזה אפשר פשוט לא להציע לו את המוצץ, הרבה תינוקות לא משתמשים בזה ואפשר גם להירדם ולהירגע למוצץ. יחד עם זאת, אם זה מרגיע ועוזר לו אז זה בסדר גמור לתת לו את המוצץ. כשהוא יגיע לגיל 4-5 חודשים התחילי לתרגל אתו לקיחת מוצץ לבד במהלך היום וכשהוא ישלוט בזה למדי אותו לעשות את זה גם בלילה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. המשך
09/06/2012 21:40
תודה על התשובה. אני יודעת שזה סביר שלוקח עשרים דקות להירדמות אבל הבעייה שאצלנו זה תמיד בבכי ממש רם ולא סתם קיטור קטן. ואגב זה ממש לא משנה מה אני עושה, כן בידיים, לא בידיים, כן מוצץ, כן קופצת על הכדור, יושבת איתו מעורסל, הוא חייב לבכות ממש ואז פתאום מתעייף נרגע ונרדם. וזה שוב למרות שאני שמה לב לסימני עייפות וגם מחשיכה חדר ביום. רציתי לדעת אם זה בסדר והאם יש עוד תינוקות כאלו, כי זה עושה לי להרגיש ממש רע...וחוץ מיזה אני גם תוהה אם שכשהוא בידיים שלי מאד מתקשה להירגע ולהרדם, אז איך בכלל אצליח לעשות זאת מלכתחילה במיטה?
ביומיים האחרונים הסרתי את המוצץ, ההשכבות ביום היו בסדר, אבל בערב היה לו ממש קשה, ולקח לו שעה פלוס של בכי עד שנרדם. האם כדאי להמשיך ככה או שזה הזנחה? כמובן שהכל עם ידיים ומגע והכלה שלי...
תודה על התמיכה...
מאת: אורח/ת
4. היי
10/06/2012 12:14
אני לא ממש מכירה את כל הפרטים המדויקים אבל ממה שאת מתארת זה נשמע לי עדיין משהו שתלוי בשעת השינה. בעיקר אם זה השתנה ביום וממשיך בלילה. הייתי מנסה לבדוק להקדים לו את השינה גם אם את לא מזהה סימני עייפות ולראות את ההשפעה של זה- שווה לנסות.בעיני, כל עוד את אתו, מחבקת מרגיעה והוא על הידיים שלך, זה לא יכול להיות הזנחה. את כל כולך אתו! זה ההפך הגמור מהזנחה.
אם את עדיין חוששת את מוזמנת לפנות אלינו טלפונית ואולי להירשם להרצאה בנושא, תקבלי שם מענה לשאלות וטיפים חשובים.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום