פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3שנת לילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

וללטפו,כשבימים שלאחר מכן הייתי יוצאת בהדרגה מהחדר,בני היקר סוף סוף התרגל להירדם לבדו במיטה לאחר טקס השינה הקבוע,ומתעורר בלילה רק למוצץ או למים,ונרדם כעבור כמה דקות לבדו,כשאני לא בחדר.אבל לאחרונה הוא מתעורר ב 3:00 לפנות בוקר,נפשוט מסרב לחזור לישון!הוא קורא לי ״בואי!״ כשאני ניגשת אליו,מחבקת אותן,אומרת שאני אוהבת אותו,ומסבירה לו שהוא צריך לישון,מנסה להשכיבו חזרה לוקח לו כמה דקות להירגע,אך בשניה שאני מסתובבת לצאת הוא נעמד חזרה וצורח.כשניסיתי לצאת מהחדר,להסביר לו שאני ממש לידו והכל בסדר,מה שהיה עוזר בעבר- הוא עדיין מסרב לחזור לישון למרות שהוא עייף.וזה מגיע למצב בו הוא עומד במיטתו ובוכה שעה ויותר עד שאני פשוט לא מסוגלת ומוציאה אותו לסלון, להתחיל את היום.חשוב לי לציין שאני מושכת את שעת השינה שלו עד 21:00 מכיוון שהוא היה מתעורר המון וקם מוקדם.בשבועות ששנתו התייצבה יחסית הוא היה קם בסביבות 6.כשאני מגיעה הביתה אני משתדלת לתת לו את כל תשומת הלב,האם יתכן שזה לא מספיק?ומה יכולה להיות הסיבה שהוא קם דווקא ב 3?האם כדאי למשוך את השינה שלו מעבר ל 21:00 למרות שהוא כבר מאוד עייף בשעות באלה?אשמח אם תוכלי לייעץ.תודה רבה!
ניכר שהרגלי השינה של בנך מאוד חשובים לך.
עשית עבודה מאוד משמעותית בחודש הזה ואני יודעת שזה מאוד קשה ולא מובן מאליו כלל. כל הכבוד!
תתפלאי לדעת שדווקא העובדה שהוא הולך לישון מאוחר יכולה להיות הסיבה ליקיצה הזו ודווקא מכיון שהוא מאוד עייף יכול להיות שהוא לא מצליח להירדם. אני ממליצה לך להקדים את שעת ההשכבה שלו ולעשות אותה כשאת מזהה סימני עייפות שלו. ההמלצה היא לא מאוחר יותר מ- 20:00.
סיבות נוספות ליקיצה הזו היא שישנם עדיין גורמי תלות. כמו המים והמוצץ וייתכן ויש עוד.
למדי אותו לקחת מוצץ בעצמו במהלך הלילה. הוציאי את המים מהלילה.
כשהוא בוכה, גשי אליו והרגיעי במגע (אין צורך לדבר ולעורר אותו) כשהוא רגוע צאי מהחדר ואם הוא בוכה היכנסי אליו שוב להרגיע. נסי לבדוק שאין עוד גורמי תלות ואם יש נטרלי אותם.
כשהוא ילך לישון בזמן וללא שום גורם תלות הוא יוכל לישון לילות רצופים.
בהצלחה.
לגבי גורמי תלות- הוא מבקש יותר מים כדי שתיגשי אליו ולא בגלל שהוא צמא, זה כרגע קורה בעיקר בשלוש כיוון שזו השעה הקשה עבורו (ייתכן והוא יתחיל לעשות את זה גם ביקיצות מוקדמות יותר).
אפשר להשתמש במילים להרגעה אבל לא "בשיחות" אפשר לומר "ששש" אפשר לומר "הכל בסדר" אין צורך להתעלם ממנו, אבל שוב, המינון והעוצמה הם החשובים.
לגבי היציאה מהחדר, אני לא יודעת איך את מרדימה אותו בתחילת הלילה, אם שם את יוצאת מהחדר אז כן.
לגבי הדובי, זה בסדר גמור להשאיר לו אותו אם זה מקל עליו. רק חשוב שהוא ידע לקחת אותו בעצמו ולא שאת תתני לו את זה בכל פעם.
את לא נודניקית :-)
1. שנת לילה
07/06/2012 6:26
היי גנית,שמי שירה,אני אם להראל בן שנה ושבעה חודשים.בני מאז ומתמיד לא ישן שעות מרובות,גם בתור תינוק קטן שעות השינה שלו במהלך היום היו מועטות מאוד,כשבלילה גם כן היה נרדם לרוב על הידיים,היה מועבר לעריסה שהייתה בחדרי,ומתעורר במהלך הלילה לינוק מספר פעמים,כשבשלב כלשהו הייתי משאירה אותו איתי במיטה כי רק כך הוא היה ישן שינה ארוכה יחסית.בגיל 7 חודשים העברתי אותו למיטה בחדרו,אחרי שהיה נרדם לידי כי הוא לא היה מוכן לישון בשום דרך אחרת.השינה שלו הייתה מלווה בהמון יקיצות( פעמים 7-10),וכבסופו שלדבר לפנות בוקר הייתי מעבירה אותו לישון איתי במיטה כי כבר לא היו לי כוחות...ב3 חודשים האחרונים החלטתי לשים לזה סוף- אחרי כמעט חודש ארוך ומתיש במיוחד שלא ויתרתי ולא הוצאתי אותו מהמיטה שלו,כשההצלחה הייתי יושבת לידו שעות אך לא מוציאה אותו,רק מנסה להרגיעווללטפו,כשבימים שלאחר מכן הייתי יוצאת בהדרגה מהחדר,בני היקר סוף סוף התרגל להירדם לבדו במיטה לאחר טקס השינה הקבוע,ומתעורר בלילה רק למוצץ או למים,ונרדם כעבור כמה דקות לבדו,כשאני לא בחדר.אבל לאחרונה הוא מתעורר ב 3:00 לפנות בוקר,נפשוט מסרב לחזור לישון!הוא קורא לי ״בואי!״ כשאני ניגשת אליו,מחבקת אותן,אומרת שאני אוהבת אותו,ומסבירה לו שהוא צריך לישון,מנסה להשכיבו חזרה לוקח לו כמה דקות להירגע,אך בשניה שאני מסתובבת לצאת הוא נעמד חזרה וצורח.כשניסיתי לצאת מהחדר,להסביר לו שאני ממש לידו והכל בסדר,מה שהיה עוזר בעבר- הוא עדיין מסרב לחזור לישון למרות שהוא עייף.וזה מגיע למצב בו הוא עומד במיטתו ובוכה שעה ויותר עד שאני פשוט לא מסוגלת ומוציאה אותו לסלון, להתחיל את היום.חשוב לי לציין שאני מושכת את שעת השינה שלו עד 21:00 מכיוון שהוא היה מתעורר המון וקם מוקדם.בשבועות ששנתו התייצבה יחסית הוא היה קם בסביבות 6.כשאני מגיעה הביתה אני משתדלת לתת לו את כל תשומת הלב,האם יתכן שזה לא מספיק?ומה יכולה להיות הסיבה שהוא קם דווקא ב 3?האם כדאי למשוך את השינה שלו מעבר ל 21:00 למרות שהוא כבר מאוד עייף בשעות באלה?אשמח אם תוכלי לייעץ.תודה רבה!
מאת: שירה לוי
2. שנת לילה
07/06/2012 13:42
היי שירה,ניכר שהרגלי השינה של בנך מאוד חשובים לך.
עשית עבודה מאוד משמעותית בחודש הזה ואני יודעת שזה מאוד קשה ולא מובן מאליו כלל. כל הכבוד!
תתפלאי לדעת שדווקא העובדה שהוא הולך לישון מאוחר יכולה להיות הסיבה ליקיצה הזו ודווקא מכיון שהוא מאוד עייף יכול להיות שהוא לא מצליח להירדם. אני ממליצה לך להקדים את שעת ההשכבה שלו ולעשות אותה כשאת מזהה סימני עייפות שלו. ההמלצה היא לא מאוחר יותר מ- 20:00.
סיבות נוספות ליקיצה הזו היא שישנם עדיין גורמי תלות. כמו המים והמוצץ וייתכן ויש עוד.
למדי אותו לקחת מוצץ בעצמו במהלך הלילה. הוציאי את המים מהלילה.
כשהוא בוכה, גשי אליו והרגיעי במגע (אין צורך לדבר ולעורר אותו) כשהוא רגוע צאי מהחדר ואם הוא בוכה היכנסי אליו שוב להרגיע. נסי לבדוק שאין עוד גורמי תלות ואם יש נטרלי אותם.
כשהוא ילך לישון בזמן וללא שום גורם תלות הוא יוכל לישון לילות רצופים.
בהצלחה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. שנת לילה
08/06/2012 4:10
עינת, תודה רבה לך על תשובתך המהירה!אני בהחלט אנסה להקדים את שעת השינה לאיזור 20:00 בתקווה שזה אכן יעזור.בנוגע למוצץ-הוא ישן עם אחד ואני משאירה לו מוצץ נוסף במיטה על מנת שיהיה לו קל למצוא אותו בלילה גם אם אחד נופל.את הבקבוק אני משאירה לו במיטה ולפני שנרדם אני מראה לו איפה הוא נמצא בדיוק,והרבה פעמים כשהיה מתעורר אחרי ההתרגלות שלו למיטה (לפני היקיצות ב 3 ) הוא היה קורא תחילה ומבקש מים ואחרי מספר שניות מוצא את הבקבוק,שותה בעצמו וחוזר לישון לבד.מאז שהתחיל לקום ב 3 נראה כי הוא משתמש במים ככלי להשאיר אותי איתו ...(פיקח!!!) האם את מציעה שלא להשאיר לו בקבוק במיטה למרות שהוא צמא?ולגבי גורמי תלות האחרים- הוא רוצה שאהיה לידו...אחרי שאני מרגיעה אותו הוא נשכב במיטה ואני לא נוגעת בו הוא רק רוצה שאהיה בקרבתו .וכל זה קורה רק כשהוא מתעורר ב 3 אני מנסה להשכיב אותו חזרה בלי לומר מילה אבל הוא כל כך היסטרי בהתחלה ובגלל זה ניסיתי להרגיע אותו במילים, האם לא כדאי לעשות זאת בכל מקרה?רק ללטף עד שירגע?וכשהוא רגוע לצאת מהחדר ולא להשאר לידו?בשניה שאני מסתובבת לכיוון הדלת הוא כבר צורח ונעמד במיטה.ישנו גם דובי שהתחיל לישון איתו ברגע שהתחלתי את כל התהליך,מכיוון שהבנתי שזהו חפץ מעבר שיכול להקל עליו בנושא,ואכן זה עזר לו מאוד כתחליף לניתוק ממני בלילות..זה גם גורם תלות כי קשה לו מאוד לישון בלעדיו והוא ממש מחפש אותו,האם עשיתי טעות ולא הייתי צריכה לתת לו דובי? אני מתנצלת על זה שאני נודניקית אני פשוט רוצה להבין את הדברים לעומקם,מכיוון שאני באמת מותשת...אני ממש מודה לך על ההיענות והסבלנות . מאת: שירה לוי
4. שנת לילה
10/06/2012 11:30
באופן כללי אני לא ממליצה להשאיר בקבוק במיטה, לא רק בגלל גורמי תלות אלא מבחינה בטיחותית- זה יכול להוביל לחנק, ובריאותית- שתייה בשכיבה עלולה לגרום לדלקות אוזניים בתדירות גבוהה.לגבי גורמי תלות- הוא מבקש יותר מים כדי שתיגשי אליו ולא בגלל שהוא צמא, זה כרגע קורה בעיקר בשלוש כיוון שזו השעה הקשה עבורו (ייתכן והוא יתחיל לעשות את זה גם ביקיצות מוקדמות יותר).
אפשר להשתמש במילים להרגעה אבל לא "בשיחות" אפשר לומר "ששש" אפשר לומר "הכל בסדר" אין צורך להתעלם ממנו, אבל שוב, המינון והעוצמה הם החשובים.
לגבי היציאה מהחדר, אני לא יודעת איך את מרדימה אותו בתחילת הלילה, אם שם את יוצאת מהחדר אז כן.
לגבי הדובי, זה בסדר גמור להשאיר לו אותו אם זה מקל עליו. רק חשוב שהוא ידע לקחת אותו בעצמו ולא שאת תתני לו את זה בכל פעם.
את לא נודניקית :-)
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה