שנת לילה שהתקלקלה?

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שנת לילה שהתקלקלה?
12/06/2012 8:44
שלום, יש לי תינוק מקסים בן חודשיים וחצי. אנחנו מתחילים איתו את טקס השינה בערך ברבע לשבע ובד״כ בשבע וחצי, גג שמונה הוא כבר ישן במיטה.. נרדם עם מוצץ וקצת עזרה מאיתנו כשצריך. הבעיה היא שבשבוע האחרון פרקי הזמן של שנת הלילה שלו התקצרו וגם יש לו יותר יקיצות שמצריכות הרדמה במהלך הלילה. עד לאחרונה היקיצה הראשונה לינוק היתה בין 1:30-2:30, ואחריה היה מתעורר כל 3 שעות בערך. לאחרונה מתעורר כבר ב23:30 ואחרי זה שוב כל 3 שעות, כולל לפעמים התעוררויות קטנות לא בשביל לאכול.. אני לא יודעת מה עשיתי שגרם לשינוי, אולי המוצץ? למרות שאחרי שנרדם הוא מוציא את המוצץ וממשיך לישון. לא נראה לי פרץ גדילה שעושה אותו רעב יותר כי זה כבר שבוע..לנסות להרדים אותו חזרה בהתעוררות הראשונה בלי להניק? אני פשוט לא יודעת אם רעב או סתם מתעורר ועכשיו התרגל לעוד ארוחה בשעה הזו..במהלך היום יש ימים שישן יפה 3 פעמים ביום במיטה, וכשמשנים לו שגרה לפעמים קצת יותר קשה לו לישון, אבל בסה״כ תינוק רגוע וסקרן..
אשמח לעזרה!
מאת: אורח/ת
2. שינויים בהרגלי השינה
12/06/2012 11:33
בגילאים האלה הרגלי השינה משתנים לעתים קרובות בגלל שינויים פיזיולוגיים. הוא מתחיל להיות ער יותר בבוקר ויכול להיות שעכשיו שעת השינה שלו מאוחרת לו מדי (וזה גם מוביל ליקיצות).
אפשר להמשיך להניק אותו אבל במקביל להתחיל לנתק את הקשר בין האוכל לשינה ע"י כך שלא תאפשרי לו להירדם תוך כדי אוכל.
במקביל ייתכן והעזרה שאתם נותנים לו לפעמים הפכה להיות גורם תלות שאליה הוא מתחיל לפתח עמידות, נסו להפחית את העזרה הזו ובהדרגה ללמד אותו להירדם בלעדיה.
לגבי המוצץ- אין בעיה שהוא ישתמש בו, הבעיה היא שהוא זקוק לך שתביאי לו את המוצץ. כרגע, הוא אינו מסוגל לעשות זאת בעצמו ולכן יש צורך להמשיך לתת לו את זה לפה, כשהוא יגיע לגיל 4-5 חודשים תתחילי ללמד אותו לקחת מוצץ בעצמו, קודם במהלך היום ואח"כ גם בלילה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד