פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3מיטת מעבר וקשיים בהרדמות
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

קוראים לי אורנה יש לי תינוק בין שנה ו 11 חודשים ותינוק בין שלושה חודשים. עד עכשיו הילד ה"גדול" הלך לישון לבד ללא בעיות לאחר טקס שינה קבוע.
בשבוע האחרון הוא התחיל לעשות בעיות להירדם בלילה, לאחר שאני שמה אותו במיטה ויוצאת מהחדר הוא נעמד בלול מנסה לצאת ובוכה - רוצה לצאת להגיד עוד פעם לילה טוב, רוצה בקבוק, מים וכו. נראה כאילו אם הייתי נשארת ליידו הוא היה נרדם ללא בעיות.
אני רוצה להעביר אותו למיטת מעבר אבל חוששת קצת שהמעבר יחמיר את הבעיה.
כיצד עלי לעשות את המעבר כך שיעבור חלק כמה שיותר? איך לעזור לו להירדם לאחר המעבר?
הייתי ממתינה קצת עם מיטת המעבר עד שהוא יחזור לישון לבד (אלא אם מדובר בעניין בטיחותי).
כדאי לבדוק מה קרה בשבוע האחרון שגורם לו לא להירדם מהר, במידה וכל ההרדמות הם תמיד לבד ללא שום גורם חיצוני (מים, מוזיקה וכו'..) אז הייתי בודקת כיצד הוא ישן בגן והאם משהו השתנה שם? האם הוא מגיע ללילה בשבוע האחרון עייף יותר או פחות עייף?
יכול להיות שבגלל הולדת האח (למרות שזה היה לפני 3 חודשים) הוא מרגיש שהוא זקוק לך יותר, אז הייתי מאריכה את טקס השינה ונשארת אתו קצת יותר לפני היציאה מהחדר.
בקשר לבקשות, בהנחה שהרגלי השינה שלו טובים, הוא כרגע בודק גבולות. היו מאוד ברורים ונחושים בכך שזה הזמן ללכת לישון. חיבוק נוסף ונשיקה תני לו לפני שאת יוצאת או הגבילי את זה לעוד פעם נוספת וזהו. מים, אוכל ובקשות אחרות, הסבירי לו שכרגע לילה והולכים לישון ושהוא יקבל הכל בבוקר. לאחר כמה לילות הוא יבין את המסר ויפסיק את הבקשות הללו.
1. מיטת מעבר וקשיים בהרדמות
12/06/2012 11:41
שלום קוראים לי אורנה יש לי תינוק בין שנה ו 11 חודשים ותינוק בין שלושה חודשים. עד עכשיו הילד ה"גדול" הלך לישון לבד ללא בעיות לאחר טקס שינה קבוע.
בשבוע האחרון הוא התחיל לעשות בעיות להירדם בלילה, לאחר שאני שמה אותו במיטה ויוצאת מהחדר הוא נעמד בלול מנסה לצאת ובוכה - רוצה לצאת להגיד עוד פעם לילה טוב, רוצה בקבוק, מים וכו. נראה כאילו אם הייתי נשארת ליידו הוא היה נרדם ללא בעיות.
אני רוצה להעביר אותו למיטת מעבר אבל חוששת קצת שהמעבר יחמיר את הבעיה.
כיצד עלי לעשות את המעבר כך שיעבור חלק כמה שיותר? איך לעזור לו להירדם לאחר המעבר?
מאת: or30
2. הירדמות בלילה.
12/06/2012 14:14
היי אורנה,הייתי ממתינה קצת עם מיטת המעבר עד שהוא יחזור לישון לבד (אלא אם מדובר בעניין בטיחותי).
כדאי לבדוק מה קרה בשבוע האחרון שגורם לו לא להירדם מהר, במידה וכל ההרדמות הם תמיד לבד ללא שום גורם חיצוני (מים, מוזיקה וכו'..) אז הייתי בודקת כיצד הוא ישן בגן והאם משהו השתנה שם? האם הוא מגיע ללילה בשבוע האחרון עייף יותר או פחות עייף?
יכול להיות שבגלל הולדת האח (למרות שזה היה לפני 3 חודשים) הוא מרגיש שהוא זקוק לך יותר, אז הייתי מאריכה את טקס השינה ונשארת אתו קצת יותר לפני היציאה מהחדר.
בקשר לבקשות, בהנחה שהרגלי השינה שלו טובים, הוא כרגע בודק גבולות. היו מאוד ברורים ונחושים בכך שזה הזמן ללכת לישון. חיבוק נוסף ונשיקה תני לו לפני שאת יוצאת או הגבילי את זה לעוד פעם נוספת וזהו. מים, אוכל ובקשות אחרות, הסבירי לו שכרגע לילה והולכים לישון ושהוא יקבל הכל בבוקר. לאחר כמה לילות הוא יבין את המסר ויפסיק את הבקשות הללו.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום