פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הרדמת תינוקת בת 10 חודשים ומעבר לחדר משלה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

התינוקת שלי בת 10חודשים. מאז שנולדה, היא יודעת להרדם רק על הציצי (או לפעמים על הידים של אבא- לא תמיד) גם במהלך היום וגם בשנת הלילה.
היא קמה המון בלילה (בסביבות -3-5 פעמים) .גם בבוקר ובצהריים בד"כ אחרי שעה ואז אני מניקה אותה והיא חוזרת לישון עוד שעה.
חוץ מזה היא ילדה מקסימה וחייכנית ולא בוכה בכלל..
אנחנו עוברים דירה בקרוב ויהיה לה חדר משלה. שאלותי הן:
1. איך נפטרים מההרגל הרע הזה ומלמדים אותה להרדם בכוחות עצמה (ואם להפסיק בבת אחת להניק אותה בלילה)?
2. האם כדאי להעביר אותה מייד לחדר שלה, או לתת לה זמן להתגל לבית החדש?
3. מה עושים עם השנת בוקר וצהריים?
תודה רבה,
אור.
שכחתי לכתוב, שהיא לא לוקחת מוצץ או חפץ מעבר אחר,
ואם אני מנתקת אותה לפני שהיא נרדמת היא בוכה, ושעל הידיים היא תמיד נרגעת אבל לא תמיד נרדמת.
תודה,
אור
1. מה שצריך זה להתחיל בהדרגה לתת לה כלים להירדמות עצמאית ובמקביל להוריד בהדרגה את ההנקות בלילה ולא בבת אחת כיוון שמניסיוני עם הורים שמגיעים אלי אחרי שהורידו הנקות ולא נתנו כלים להירדמות, היה שיפור לשניים-שלושה לילות והדפוס של התעוררויות חזר. השלב הראשון שאתם צריכים לעשות זה קודם כל ללמד אותה להירדם במיטתה ולא מחוצה לה כדי שכשתתעורר לא תיבהל ותתעורר בבכי כי זה לא המקום בו היא נרדמה, עזרו לה במיטה עם מגע, תוך שאתם נענים לבכי שלה תמיד, אל תשאירו אותה במיטה בוכה וכך תצרו עבורה חוויה והקשרים חיוביים עם המיטה בהקשר של שינה.
2. הייתי מחכה משהו כמו שבוע-שבועיים ואז מתחילה את התהליך היחד עם העברתה לחדר נפרד.
3. אותו דבר כמו בלילה במידה והתנומות הן איתכם.
בהצלחה,
גנית
אין חשש, הורים רבים במצבך חוששים בדיוק מאותו עניין, אז לגבי מוצץ זה לא נורא, יכול להיות שזה היה עוזר לה להתנתק מהציצי (כי היום הציצי משמש עבורה מוצץ) אבל הורים לתינוקות שתלויים במוצצים מתמודדים בנוסף לתהליך עצמו גם עם תהליך נפרד של לימוד הילד לקחת מוצץ בעצמו גם במהלך הלילה, כך שאת פטורה מזה :-)
לגבי חפץ מעבר, אפשר לנסות להרגיל אותה למרות שזה לא הכרחי, רוב התינוקות שאני מלווה לא משתמשים בחפץ מעבר וזה בסדר, אם תרצי ללמד אותה קחי איזשהו חפת בטיחותי והצמידי אותו אליה ולא בהקשר של שינה בשלב הראשון עד שתגלה בו עניין ורק לאחר מכן כשתגלה עניין העבירי אותו אליה בהקשרים של שינה כי אם היא לא יודעת להירדם לבד אז סביר שההקשר שלה עם שינה הוא שלילי ואם תכניסי לשם חפץ מעבר הסיכוי שהיא תתחבר אליו הוא אפסי,
גנית
1. מה הכלים להרדמות עצמית?
2. כשאניח אותה במיטה והיא תתחיל לבכות- להרים אותה או להניח עליה יד
ולהסביר שהולכים לישון?
ניסיתי להניח עליה יד והיא ממש כועסת, בועטת ורוצה על הידיים. אם אני מרימה אותה היא נרגעת, אבל לא מוכנה לחזור למיטה ולכן עד עכשיו חיכיתי שתרדם עליי ואז הנחתי.. קשה לי מאוד לשמוע אותה בוכה או מתלוננת, כנראה שבגלל זה אנחנו במצב הזה היום..
תודה שוב על העזרה, התשובות מאוד חשובות לי
1. להירדמות עצמאית ישנם המון המון דברים שיש לעשות אך זה כמובן תלוי בכל מקרה לגופו, אין משהו אחד שנכון לכולם, נכון שיש 4 שלבים בשיטה שלי אך מעבר לזה ישנה התייחסות לכל דבר ועניינו, למשל ילד שנרדם רק עם מוצץ ולא יודע לקחת לבד, אני עובדת איתו בהדרגה על לימוד עצמאי לקחת מוצץ. ילד שנרדם על הציצי, אני עובדת עם ההורים על הפרדת ההקשר שבין ציצי ושינה וכן הלאה, ישנם המון גורמי תלות שילדים זקוקים להם ואין זה חכמה לטפל רק באחד מהם, כמו שהורים רבים גומלים מהנקה כיוון שהתינוק תלוי בה כדי להירדם אך ברגע שלא נותנים לילד כלים להירדמות עצמאית הרגלי השינה נותרים בעייתיים
2. אני מעדיפה שתמיד תוציאי מהמיטה כשהיא בוכה כיוון שהמטרה היא ליצור חוויה חיובית עם השינה והמיטה, אבל אם מתאים לך יותר רק לגעת במיטה זו בחירתך.
3. כאשר היא נרגעת על הידיים (ולא מתנמנמת) העבירי אותה למיטתה וגם אם היא מתחילה לבכות שוב בדרך למיטה, עדיין השכיבי אותה ולטפי ואם עדיין לא עוזר הרימי שוב וחוזר חלילה, אחרי שהיא תחווה הירדמות במיטה פעמיים-שלוש היא תבין שזה לא כזה מפחיד והיא תתיידד עם המיטה בהקשר של שינה.
כמובן אחרי כן אסור לך להישאר במקום אלא להתקדם הלאה כיוון שאם היא תישאר תלויה בליטופים במיטה זה כבר לא יעבוד עליה בשלב מסויים ולכן את חייבת להתקדם ולגמול מהמגע לאט לאט ואז להתרחק בהדרגה,
בהצלחה,
גנית
1. הרדמת תינוקת בת 10 חודשים ומעבר לחדר משלה
03/12/2009 23:36
שלחום גנית,התינוקת שלי בת 10חודשים. מאז שנולדה, היא יודעת להרדם רק על הציצי (או לפעמים על הידים של אבא- לא תמיד) גם במהלך היום וגם בשנת הלילה.
היא קמה המון בלילה (בסביבות -3-5 פעמים) .גם בבוקר ובצהריים בד"כ אחרי שעה ואז אני מניקה אותה והיא חוזרת לישון עוד שעה.
חוץ מזה היא ילדה מקסימה וחייכנית ולא בוכה בכלל..
אנחנו עוברים דירה בקרוב ויהיה לה חדר משלה. שאלותי הן:
1. איך נפטרים מההרגל הרע הזה ומלמדים אותה להרדם בכוחות עצמה (ואם להפסיק בבת אחת להניק אותה בלילה)?
2. האם כדאי להעביר אותה מייד לחדר שלה, או לתת לה זמן להתגל לבית החדש?
3. מה עושים עם השנת בוקר וצהריים?
תודה רבה,
אור.
מאת: אורח/ת
2. שכחתי לכתוב
03/12/2009 23:49
היי גנית,שכחתי לכתוב, שהיא לא לוקחת מוצץ או חפץ מעבר אחר,
ואם אני מנתקת אותה לפני שהיא נרדמת היא בוכה, ושעל הידיים היא תמיד נרגעת אבל לא תמיד נרדמת.
תודה,
אור
3. מעבר חדר ולימוד הירדמות עצמאית
04/12/2009 5:59
הי,1. מה שצריך זה להתחיל בהדרגה לתת לה כלים להירדמות עצמאית ובמקביל להוריד בהדרגה את ההנקות בלילה ולא בבת אחת כיוון שמניסיוני עם הורים שמגיעים אלי אחרי שהורידו הנקות ולא נתנו כלים להירדמות, היה שיפור לשניים-שלושה לילות והדפוס של התעוררויות חזר. השלב הראשון שאתם צריכים לעשות זה קודם כל ללמד אותה להירדם במיטתה ולא מחוצה לה כדי שכשתתעורר לא תיבהל ותתעורר בבכי כי זה לא המקום בו היא נרדמה, עזרו לה במיטה עם מגע, תוך שאתם נענים לבכי שלה תמיד, אל תשאירו אותה במיטה בוכה וכך תצרו עבורה חוויה והקשרים חיוביים עם המיטה בהקשר של שינה.
2. הייתי מחכה משהו כמו שבוע-שבועיים ואז מתחילה את התהליך היחד עם העברתה לחדר נפרד.
3. אותו דבר כמו בלילה במידה והתנומות הן איתכם.
בהצלחה,
גנית
מאת: גנית פרג
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
09-7422611 \ 050-2422611
4. לא לוקחת מוצץ או חפץ מעבר
04/12/2009 6:03
הי שוב,אין חשש, הורים רבים במצבך חוששים בדיוק מאותו עניין, אז לגבי מוצץ זה לא נורא, יכול להיות שזה היה עוזר לה להתנתק מהציצי (כי היום הציצי משמש עבורה מוצץ) אבל הורים לתינוקות שתלויים במוצצים מתמודדים בנוסף לתהליך עצמו גם עם תהליך נפרד של לימוד הילד לקחת מוצץ בעצמו גם במהלך הלילה, כך שאת פטורה מזה :-)
לגבי חפץ מעבר, אפשר לנסות להרגיל אותה למרות שזה לא הכרחי, רוב התינוקות שאני מלווה לא משתמשים בחפץ מעבר וזה בסדר, אם תרצי ללמד אותה קחי איזשהו חפת בטיחותי והצמידי אותו אליה ולא בהקשר של שינה בשלב הראשון עד שתגלה בו עניין ורק לאחר מכן כשתגלה עניין העבירי אותו אליה בהקשרים של שינה כי אם היא לא יודעת להירדם לבד אז סביר שההקשר שלה עם שינה הוא שלילי ואם תכניסי לשם חפץ מעבר הסיכוי שהיא תתחבר אליו הוא אפסי,
גנית
09-7422611 \ 050-2422611
09-7422611 \ 050-2422611
5. מהם הכלים?
04/12/2009 13:42
תודה רבה על התשובות המהירות.1. מה הכלים להרדמות עצמית?
2. כשאניח אותה במיטה והיא תתחיל לבכות- להרים אותה או להניח עליה יד
ולהסביר שהולכים לישון?
ניסיתי להניח עליה יד והיא ממש כועסת, בועטת ורוצה על הידיים. אם אני מרימה אותה היא נרגעת, אבל לא מוכנה לחזור למיטה ולכן עד עכשיו חיכיתי שתרדם עליי ואז הנחתי.. קשה לי מאוד לשמוע אותה בוכה או מתלוננת, כנראה שבגלל זה אנחנו במצב הזה היום..
תודה שוב על העזרה, התשובות מאוד חשובות לי
6. המלצה חמה
06/12/2009 19:59
בספר "הלוחשת לתינוקות" של טרייסי הוג יש שיטה ללימוד שינה עצמאית בגילאים 4-12 חודשים. זאת לא שיטת קסם אלא עבודה קשה של כמה לילות אבל לנו זה הצליח בגדול. בכלליות הספר מאד מומלץ ומהנה לקריאה! מאת: אורח/ת
7. מה הם הכלים להירדמות עצמאית
07/12/2009 20:13
הי שוב,1. להירדמות עצמאית ישנם המון המון דברים שיש לעשות אך זה כמובן תלוי בכל מקרה לגופו, אין משהו אחד שנכון לכולם, נכון שיש 4 שלבים בשיטה שלי אך מעבר לזה ישנה התייחסות לכל דבר ועניינו, למשל ילד שנרדם רק עם מוצץ ולא יודע לקחת לבד, אני עובדת איתו בהדרגה על לימוד עצמאי לקחת מוצץ. ילד שנרדם על הציצי, אני עובדת עם ההורים על הפרדת ההקשר שבין ציצי ושינה וכן הלאה, ישנם המון גורמי תלות שילדים זקוקים להם ואין זה חכמה לטפל רק באחד מהם, כמו שהורים רבים גומלים מהנקה כיוון שהתינוק תלוי בה כדי להירדם אך ברגע שלא נותנים לילד כלים להירדמות עצמאית הרגלי השינה נותרים בעייתיים
2. אני מעדיפה שתמיד תוציאי מהמיטה כשהיא בוכה כיוון שהמטרה היא ליצור חוויה חיובית עם השינה והמיטה, אבל אם מתאים לך יותר רק לגעת במיטה זו בחירתך.
3. כאשר היא נרגעת על הידיים (ולא מתנמנמת) העבירי אותה למיטתה וגם אם היא מתחילה לבכות שוב בדרך למיטה, עדיין השכיבי אותה ולטפי ואם עדיין לא עוזר הרימי שוב וחוזר חלילה, אחרי שהיא תחווה הירדמות במיטה פעמיים-שלוש היא תבין שזה לא כזה מפחיד והיא תתיידד עם המיטה בהקשר של שינה.
כמובן אחרי כן אסור לך להישאר במקום אלא להתקדם הלאה כיוון שאם היא תישאר תלויה בליטופים במיטה זה כבר לא יעבוד עליה בשלב מסויים ולכן את חייבת להתקדם ולגמול מהמגע לאט לאט ואז להתרחק בהדרגה,
בהצלחה,
גנית
09-7422611 \ 050-2422611
09-7422611 \ 050-2422611
8. תודה רבה על התגובה המפורטת (ל"ת)
08/12/2009 14:38