יקיצה ב4 בבוקר, בן חצי שנה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. יקיצה ב4 בבוקר, בן חצי שנה
17/06/2012 14:55
שלום,
בני בן חצי שנה. לפני כחודש היה חולה ומאז מתעורר ב4 בבוקר ולא מוכן לחזור לישון. בדרך כלל הוא מתעורר, מדבר לעצמו וכו׳ ובשלב מסוים מתחיל לבכות ואז אנחנו באים אליו, מנסים להחזירו לישון (מרימים עד שנרגע ולמיטה, נותנים מוצץ, וכן הלאה) אך הוא בשלו. דופק עם הרגליים, בוכה, צורח. לא מוכן. אנחנו נותנים לו בהמשך לאכול- הוא לרוב יונק כאילו היה רעב ולא חוזר לישון אחר כך למספר שעות (עייף שוב בסביבות 6-8 בבוקר).

יש לציין כי:
1. הולך לישון לשנת לילה בסביבות שש וחצי. בעבר היה יותר מאוחר אך הוא בסביבות חמש וחצי כבר עייף ואנו מתחילים טקס שינה ועד שש וחצי לרוב ישן. ניסינו לאחר קצת אבל הוא בכל מקרה קם בסביבות 4.
2. במשך היום קשה להשכיבו לישון. יש ימים שלא ישן כמעט ואחרים שישן כשלוש פעמים בין 40-60 דקות בערך.
3. בכל מקרה לא ישן הרבה. גם כשקם יותר מאוחר, לא ישן יותר שעות כלומר, הוא ישן סהכ כ9-10 (לרוב 9) בלילה ועוד כ3 במשך היום. סהכ כ11-13 שעות. מה שכן מלבד התעוררויות למוצץ, לרוב ישן רצוף בין 6:30-6:45 ל4 לערך.
4. הוא ילד פעיל מאוד. יונק ואוכל פורמולה. ללא שיניים עדין.

האם תוכלו לייעץ לנו איך ניתן לאחר את היקיצה המאוד מוקדמת שלו? לפחות ל5-5:30 בבוקר? מה כדאי לעשות? האם כדאי לאחר את שעת השינה? ואם כן, איך לעשות זאת.

וגם, נראה כי הוא לא ישן מספיק שעות במשך היממה אבל אנחנו לא מצליחים לצור מצב שישן יותר. מה דעתכן?
תודה רבה
מאת: אורח/ת
2. יקיצת בוקר
17/06/2012 17:24
שנות הבוקר קשורות מאוד לשינה שלפנות בוקר, אותו קושי שיש לו להירדם בבוקר מופיע גם לפנות בוקר.
מלבד העזרה שהוא מקבל עם המוצץ, חשוב לוודא שהוא נרדם באופן עצמאי.
מה שקורה היום בארבע, זה שיש ניסיונות שונים להרדים אותו ואז הוא מקבל אוכל וזה יותר אצלו ציפייה. אם אתם מחליטים לתת לו אוכל עשו זאת מיד כשאתם נגשים אליו, אם התחלתם להחזיר אותו לישון ללא אוכל אז המשיכו להרדים אותו עד שהוא יירדם בסופו של דבר גם אם זה לוקח הרבה זמן, ללא אוכל.
כדי להאריך לו את שנת הבוקר כדאי לדאוג שהוא יישן טוב יותר במהלך היום. וכשהוא מתעורר בכל שעה שהיא לפני 5:30 אתם מחזירים אותו לישון באותה צורה בה הוא נרדם בתחילת הלילה. העקביות והנחישות הם שם המשחק, בבקרים הראשונים זה יהיה מאוד קשה וארוך אבל אחרי 3-4 בקרים בהם תצליחו להחזיר אותו לישון בהדרגה זה יהיה יותר קל ומהר עד שהיקיצה החדשה תתקבע ל-5:30 ולא לפני כן.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. יקיצה ב4 בבוקר בן חצי שנה המשך
17/06/2012 18:07
תודה עינת
לפני שהוא הולך לישון ללילה הוא אוכל ואז שמים אותו במיטה. אם הוא לא מרדים את עצמו מיד אז כמה פעמים של הרם ההורד ובסופו של דבר לרוב הוא ירדם (לפעמים זה לא עובד ויש עזרה על הידיים). את כל זה ניסינו במשך הרבה זמן. שעה שעתיים כמה ימים. הוא לא נרדם בסוף רק צורח וער עד ששוב עייף ובסוף נעזר בנו להרדם אחרי שעתיים בערך..
ויום אחר כן שוב התעורר ב4. הוא לא הפנים מזה כלום ואנחנו גמורים.
איך אפשר לגרום לו לישון יותר טוב במשך היום?
מה קורה בחמש וחצי או יותר מאוחר? כלומר, למה שיקום בחמש וחצי אם כבר ירדם ולא בארבע וחצי? איך אפשר לבחור שעה?
לא לאחר את שעת ההשכבה?
תודה
4. המשך
17/06/2012 20:37
*כדי שישן טוב יותר במהלך היום צריך לשים לב לסימני העייפות שלו ולהשכיב אותו לישון לפיהם. הרדמה בעיתוי הנכון היא הרדמה קלה יותר ושינה איכותית יותר. בנוסף, מומלץ להרדים אותו בחדר חשוך ולעשות טקסון שינה קצרצר.
*שעת הבוקר צריכה להיות שעה סבירה עבורכם לתחילת יום (ולא לפני חמש) ויחד עם זה שעה ראלית עבור בנכם. כלומר, אם הוא הולך לישון בסביבות 18:30 אני אצפה ממנו להתחיל את היום לאחר בערך 11 שעות.
אחרי ש"בחרתם" שעה ובמשך כמה בקרים אתם מחזירים אותו לישון בצורה נכונה, היקיצה מתקצרת עד שהיא נעלמת.
אני לא יודעת בדיוק מה לא עבד בצורה בה עשיתם את זה קודם, אבל ממה שציינת גם הנושא של העזרה במוצץ עדיין קיים וגם אוכל שהוא קיבל אחרי בכי ממושך וגם לא תמיד הוא חזר לישון ולכן הלמידה שלו לא הייתה עקבית.
*את שעת ההשכבה בערב את יכולה לאחר במידה והוא לא עייף. עייפות יתר גורמת ליקיצות מוקדמות והרבה יקיצות במהלך הלילה, לכן, אם הוא יישן טוב יותר ביום ויגיע ללילה פחות עייף יהיה לו קל יותר לפנות בוקר.
במידה ובשעה 18:30 הוא מראה סימני עייפות אז אל תדחו את ההשכבה, אם הוא לא עייף אז תדחו אותה.

אם את מסתבכת אני מציעה לך לפנות אלינו טלפונית ולהיפגש עם יועצת שינה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. בהמשך ליקיצה מוקדמת
19/06/2012 15:46
תודה עינת.
רק כדי להיות בטוחה, הכוונה בלהרדים בצורה נכונה היא לתת לו להרדם לבד ואם לא הולך להרים על הידיים עד רגיעה ולמיטה ושוב שינסה לבד וכך הלאה?

כמה זמן לנסות להרדים? אם ניסינו והוא לא מוכן לחזור לישון, למשך כמה זמן היית ממליצה לעשות זאת? עד השעה בה קובעים שזהו זמן קימה? ובשעה הזאת לתת כבר לאכול? לדוגמה אם התעורר בארבע, לנסות להרדימו עד חמש וחצי (כשהוא בוכה ולא מוכן לישון כל הזמן הזה) ואז לאפשר תחילת בוקר (אוכל, החלפת חיתול, אור בחדר)?

ואם לא נרדם בכל זאת, להחזירו לישון כשעייף (גם אם זה בשש בבוקר) או כבר למשוך להרדמה הבאה?

אפשר בבקשה דוגמה לטקס שינה קצרצר במשך היום?
תודה רבה
6. היי
20/06/2012 9:45
הירדמות עצמאית היא לתת לו להירדם לבד (ללא נוכחות שלכם בחדר, ללא מוזיקה, אוכל וכו'..) כשהוא בוכה, להיכנס להרגיע (אפשר במגע במיטה ואם לא מספיק אז אפשר להרים על הידיים) וכשהוא רגוע להניח במיטה ולצאת מהחדר.

ככל שיהיה "חלון ערות" ארוך יותר ובסופו הוא יקבל אוכל/תחילת יום וכו'.. החלון הזה יתקבע ויהפוך להיות קשה יותר ויותר. כי הלמידה של בנך יהיה שלאחר בכי ממושך בסוף הוא מקבל את האוכל או יוצא מהמיטה. לכן, כדי שזה יעבוד ויצליח צריך להמשיך עד שהוא נרדם מבלי לוותר באמצע כמה זמן שזה ייקח.

אם לא נרדם בכל זאת, החזירו אותו לישון כשהוא עייף, ותצפו לכך שגם בלילה הקרוב סביר להניח שתהיה יקיצה קשה וממושכת.

טקס שינה של יום- לסגור תריסים לשיר שיר או שניים כשבנך על הידיים שלך (אפשר עם תנועה אם בא לך). כשהוא נינוח להכניס למיטה. משהו בסביבות כ- 2 דקות.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד