פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3התעוררות מוקדמת
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אני אמא לתינוק בן 10 חודשים. בשבוע האחרון בלילה ובמהלך היום בני נרדם במיטה לבד כשאני מחוץ לחדר לעיתים נרדם ישר ולעיתים אני צריכה להיכנס כשבוכה וקורא לי, אני משכבה ויוצאת ישר. במהלך היום ישן 3 פעמים כ40 דקות עד שעה בדר״כ ובערב ב17:30-18:00 כבר מתחיל להראות סימני עייפות ונכנס למיטה ב18:30 (לא ישר נרדם לרוב לוקח לו 20-30 דקות ההירדמות לילה) וישן רצוף 10.5 שעות משמע מתעורר ב5:30. שאלתי הראשונה היא האם יש דרך לדחות את שעת השינה כך שתדחה שעת היקיצה? החזרה לשינה לא בטוח תצליח אם סיים לישון את מכסת השעות הקבועה שלו. שאלתי השניה נוגעת למקרה ספציפי שהיה הבוקר: בני אתמול ישן רק 2 תנומות וזו לדעתי הסיבה למה שקרה הוא התעורר ב4:45 הבוקר כמובן שהתחלתי להחזיר לשינה, אך קודם כל הוא עשה קקי ונאלצתי להוציאו מהמיטה להחליף לו אח״כ הוא החל לשחק ולקשקש ולהעמד ואחרי שעה שאני נכנסת לחדר מחזירה לשכיבה הוא החל לבכות בכי היסטרי שלא ניתן היה להרגיעו גם לא על הידיים, בסופו של דבר נאלצתי להוציא מהמיטה ומהידוק מאחר והייתי צריכה להאכילו ולצאת ללימודים, ואת זה עשיתי אחרי שעה וחצי של נסיונות להחזיר לשינה... שאלתי היא האם יש דרך יותר טובה לנהל סיטואציה כזו? מה עושים כשאין ברירה כי צריך כבר לצאת מהבית? אם השעה הייתה אחרי 5 לא הייתי מנסה בשל לחץ הזמן... אך זה לא היה המצב...
נשמע שהרגלי השינה של בנך חשובים לך, והצלחת להקנות לו הרגלים טובים. זה לא מובן מאליו.
במידה ואת מזהה סימני עייפות של בנך בצורה ברורה ונכונה והוא ישן רצוף 10.5 שעות סביר להניח שכמו שאמרת זוהי מכסת השעות שלו וזה לא יהיה ראלי להחזיר אותו לישון. אך אם תדחי לו את השינה בערב והוא יגיע עייף מדי זה לא ידחה את שעת הבוקר אלא אולי יקדים אותה.
אפשר להמתין שהוא יגדל יותר וידחה בעצמו את שעת השינה בלילה ואז לפעמים זה משנה את יקיצת הבוקר, אך אם לא, הוא ישן פחות ואז תוכלי להחזיר אותו לשינה ולשנות לו את היקיצה בבוקר.
לגבי הבוקר- זה בהחלט יכול להיות תוצאה של העייפות (כמו שציינתי קודם). נשמע שעשית בדיוק מה שהיה צריך לעשות. אם מדובר במשהו חד פעמי ובעקבות מחסור של זמן את לא יכולה לסיים הרדמה אז התחילי את הבוקר כשהוא מתעורר. אם זה יתחיל להתקבע ולהופיע בכל לילה אז חשוב שתסיימי את ניסיון החזרה לשינה- בהצלחה גם אם זה ייקח הרבה מאוד זמן בפעמים הראשונות, כדי להחזיר לו את היקיצה לחמש וחצי.
גם הבוקר בני קם לפני 5 אך כמו שאמרת מאחר ויש לי היום ומחר זמן מוגבל בבוקר לא ניסיתי להחזיר לשינה כדי שלא תהיה אי הצלחה. בעוד יומיים אני מתפנה ואוכל להחזיר לישון כמה זמן שייקח.
שאלתי היא כזו אני מרדימה מבלי להיות בחדר נכנסת רק כאשר הוא קורא לי, בבוקר הוא קם ומקשקש לעצמו מספר דקות אחר כך (תמיד) עושה קקי (שומעים אותו מתאמץ) ואחר כך ממשיך לקשקש ויכול לקחת זמן עד שהוא יקרא לי. כמובן שאני יכנס להחליף חיתול וישכיב השאלה מה אחר כך הרי בשלב זה (הרדמה בלי נוכחותי בחדר) אני לא אמורה להיכנס כשהוא סתם מקשקש לא? או שלהיות יותר אקטיבית ולהיכנס לתת מוצץ ולהשכיב (הוא גם נעמד).
תודה!
1. התעוררות מוקדמת
18/06/2012 7:49
שלום!אני אמא לתינוק בן 10 חודשים. בשבוע האחרון בלילה ובמהלך היום בני נרדם במיטה לבד כשאני מחוץ לחדר לעיתים נרדם ישר ולעיתים אני צריכה להיכנס כשבוכה וקורא לי, אני משכבה ויוצאת ישר. במהלך היום ישן 3 פעמים כ40 דקות עד שעה בדר״כ ובערב ב17:30-18:00 כבר מתחיל להראות סימני עייפות ונכנס למיטה ב18:30 (לא ישר נרדם לרוב לוקח לו 20-30 דקות ההירדמות לילה) וישן רצוף 10.5 שעות משמע מתעורר ב5:30. שאלתי הראשונה היא האם יש דרך לדחות את שעת השינה כך שתדחה שעת היקיצה? החזרה לשינה לא בטוח תצליח אם סיים לישון את מכסת השעות הקבועה שלו. שאלתי השניה נוגעת למקרה ספציפי שהיה הבוקר: בני אתמול ישן רק 2 תנומות וזו לדעתי הסיבה למה שקרה הוא התעורר ב4:45 הבוקר כמובן שהתחלתי להחזיר לשינה, אך קודם כל הוא עשה קקי ונאלצתי להוציאו מהמיטה להחליף לו אח״כ הוא החל לשחק ולקשקש ולהעמד ואחרי שעה שאני נכנסת לחדר מחזירה לשכיבה הוא החל לבכות בכי היסטרי שלא ניתן היה להרגיעו גם לא על הידיים, בסופו של דבר נאלצתי להוציא מהמיטה ומהידוק מאחר והייתי צריכה להאכילו ולצאת ללימודים, ואת זה עשיתי אחרי שעה וחצי של נסיונות להחזיר לשינה... שאלתי היא האם יש דרך יותר טובה לנהל סיטואציה כזו? מה עושים כשאין ברירה כי צריך כבר לצאת מהבית? אם השעה הייתה אחרי 5 לא הייתי מנסה בשל לחץ הזמן... אך זה לא היה המצב...
מאת: אורח/ת
2. התעוררות מוקדמת
18/06/2012 13:39
היי,נשמע שהרגלי השינה של בנך חשובים לך, והצלחת להקנות לו הרגלים טובים. זה לא מובן מאליו.
במידה ואת מזהה סימני עייפות של בנך בצורה ברורה ונכונה והוא ישן רצוף 10.5 שעות סביר להניח שכמו שאמרת זוהי מכסת השעות שלו וזה לא יהיה ראלי להחזיר אותו לישון. אך אם תדחי לו את השינה בערב והוא יגיע עייף מדי זה לא ידחה את שעת הבוקר אלא אולי יקדים אותה.
אפשר להמתין שהוא יגדל יותר וידחה בעצמו את שעת השינה בלילה ואז לפעמים זה משנה את יקיצת הבוקר, אך אם לא, הוא ישן פחות ואז תוכלי להחזיר אותו לשינה ולשנות לו את היקיצה בבוקר.
לגבי הבוקר- זה בהחלט יכול להיות תוצאה של העייפות (כמו שציינתי קודם). נשמע שעשית בדיוק מה שהיה צריך לעשות. אם מדובר במשהו חד פעמי ובעקבות מחסור של זמן את לא יכולה לסיים הרדמה אז התחילי את הבוקר כשהוא מתעורר. אם זה יתחיל להתקבע ולהופיע בכל לילה אז חשוב שתסיימי את ניסיון החזרה לשינה- בהצלחה גם אם זה ייקח הרבה מאוד זמן בפעמים הראשונות, כדי להחזיר לו את היקיצה לחמש וחצי.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. שאלה קטנה
19/06/2012 7:28
עינת תודה על תשובת המהירה.גם הבוקר בני קם לפני 5 אך כמו שאמרת מאחר ויש לי היום ומחר זמן מוגבל בבוקר לא ניסיתי להחזיר לשינה כדי שלא תהיה אי הצלחה. בעוד יומיים אני מתפנה ואוכל להחזיר לישון כמה זמן שייקח.
שאלתי היא כזו אני מרדימה מבלי להיות בחדר נכנסת רק כאשר הוא קורא לי, בבוקר הוא קם ומקשקש לעצמו מספר דקות אחר כך (תמיד) עושה קקי (שומעים אותו מתאמץ) ואחר כך ממשיך לקשקש ויכול לקחת זמן עד שהוא יקרא לי. כמובן שאני יכנס להחליף חיתול וישכיב השאלה מה אחר כך הרי בשלב זה (הרדמה בלי נוכחותי בחדר) אני לא אמורה להיכנס כשהוא סתם מקשקש לא? או שלהיות יותר אקטיבית ולהיכנס לתת מוצץ ולהשכיב (הוא גם נעמד).
תודה!
מאת: אורח/ת
4. תשובה קטנה :-)
19/06/2012 12:37
כל עוד הוא אינו קורא לך אל תיגשי אליו. כשהוא קורה/בוכה, גשי, השכיבי אותו וצאי שוב מהחדר. מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות