פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הרגלי שינה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

הבעיה היחידה היא שהיא לא מוכנה לישון בלי שאני אשב לידה או אדגדג אותה עד שהיא תירדם התהליך הזה כל יום בסביבות שעה עד שהיא נרדמת , וגם היא קמה בלילה כדי לעבור למיטה שלי,
אני צריכה את עזרתכן דחוף אני צריכה ללדת כל רגע והיא תלותית רק בי ,
היא לא מוכנה אפילו שהאבא ישב איתה בחדר,
מה אני עושה?
ככל שאבא יהיה שותף להרדמות כך היא תסתגל להירדם גם אתו. בהתחלה גם אבא צריך לשבת לידה ולתת לה מגע עד שהיא נרדמת ואח"כ שניכם יכולים להפסיק עם המגע.
זה דורש שינוי הרגלים ולכן אפשר לצפות שבתך תגיב בבכי, מה שחשוב זה שאבא ימשיך להיות לידה, ירים אותה על הידיים וירגיע אותה, יסביר לה שהוא יהיה איתה עד שהיא תירדם ושהכול בסדר. ביום-יומיים הראשונים זה יהיה ארוך יותר וקשה יותר ולאחר מכן היא תתחיל להסתגל ולקצר את ההרדמות.
תני לה את מלוא תשומת הלב שלך בשעות אחה"צ כשאתן ערות.
אם אתם מסתבכים אתם מוזמנים לפנות אלינו למרכז ולהיפגש עם יועצת או לשמוע הרצאה. אני בטוחה שנוכל לעזור לכם.
בהצלחה גם בלידה הצפויה.
תודה רבה על התשובה המהירה ,
בקשר להתעוררות שלה בלילה והמעבר למיטה שלנו,
מה לעשות לגבי זה ?
האם שוב לשבת לידה במיטה שלה בלילה? ע"מ שלא תעבור למיטה שלנו?
כי התהליך הזה שאני יושבת לידה עד שהיא נרדמת הוא כבר המון זמן ושאני מנסה להפסיק עם זה היא בוכה וצורחת גם בלילה וגם לפני השינה שאני מנסה ללכת ..
והלידה עוד פחות מחודש בכללי..
כשהיא תלמד להירדם באופן עצמאי לא יהיו יותר התעוררויות בלילה.
היא בוכה מאוד אצלך כי היא פיתחה לזה עמידות ואת צריכה להתקדם הלאה, כשאת מרדימה אותה אני מציעה לך כרגע להפסיק עם המגע. כלומר, לשבת לידה עד שהיא נרדמת אבל מבלי ליזום מגע בכלל (אלא רק כשהיא בוכה אז להרגיע אותה). אחרי כמה ימים היא תסתגל וההרדמות יהיו קצרות יותר ואז תעברי לשבת רחוק יותר ממנה. וכך הלאה עד שתוכלי לצאת מהחדר.
גם בעלך צריך לעשות את אותה הרדמה כמוך.
בממוצע, תהליך לימוד הירדמות עצמאית לוקח כחודש וחצי-חודשיים.
1. הרגלי שינה
19/06/2012 9:51
שלום , יש לי תינוקת בת שנתיים שמאוד תלותית בי בכל משך היום,הבעיה היחידה היא שהיא לא מוכנה לישון בלי שאני אשב לידה או אדגדג אותה עד שהיא תירדם התהליך הזה כל יום בסביבות שעה עד שהיא נרדמת , וגם היא קמה בלילה כדי לעבור למיטה שלי,
אני צריכה את עזרתכן דחוף אני צריכה ללדת כל רגע והיא תלותית רק בי ,
היא לא מוכנה אפילו שהאבא ישב איתה בחדר,
מה אני עושה?
מאת: אורח/ת
2. הרגלי שינה
19/06/2012 13:09
כדאי להתחיל ללמד את בתך (שאגב כבר לא תינוקת :-) להירדם בצורה עצמאית. דווקא בעקבות הלידה הקרבה חשוב יותר שהיא תדע לעשות את זה, אך זה דורש זמן, נחישות ועקביות. אולי כדאי להתחיל את זה לאחר הלידה (אם היא צפויה להיות ממש בקרוב).ככל שאבא יהיה שותף להרדמות כך היא תסתגל להירדם גם אתו. בהתחלה גם אבא צריך לשבת לידה ולתת לה מגע עד שהיא נרדמת ואח"כ שניכם יכולים להפסיק עם המגע.
זה דורש שינוי הרגלים ולכן אפשר לצפות שבתך תגיב בבכי, מה שחשוב זה שאבא ימשיך להיות לידה, ירים אותה על הידיים וירגיע אותה, יסביר לה שהוא יהיה איתה עד שהיא תירדם ושהכול בסדר. ביום-יומיים הראשונים זה יהיה ארוך יותר וקשה יותר ולאחר מכן היא תתחיל להסתגל ולקצר את ההרדמות.
תני לה את מלוא תשומת הלב שלך בשעות אחה"צ כשאתן ערות.
אם אתם מסתבכים אתם מוזמנים לפנות אלינו למרכז ולהיפגש עם יועצת או לשמוע הרצאה. אני בטוחה שנוכל לעזור לכם.
בהצלחה גם בלידה הצפויה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. הרגלי שינה
19/06/2012 15:46
שלום עינת,תודה רבה על התשובה המהירה ,
בקשר להתעוררות שלה בלילה והמעבר למיטה שלנו,
מה לעשות לגבי זה ?
האם שוב לשבת לידה במיטה שלה בלילה? ע"מ שלא תעבור למיטה שלנו?
כי התהליך הזה שאני יושבת לידה עד שהיא נרדמת הוא כבר המון זמן ושאני מנסה להפסיק עם זה היא בוכה וצורחת גם בלילה וגם לפני השינה שאני מנסה ללכת ..
והלידה עוד פחות מחודש בכללי..
מאת: אורח/ת
4. הירדמות עצמאית
20/06/2012 9:54
תמיד גם בהתעוררויות בלילה צריך לעשות את אותו הדבר בדיוק כמו בתחילת הלילה. להחזיר אותה למיטה שלה ולשבת לידה- אם זה מה שאת עושה עכשיו. כשהיא תלמד להירדם באופן עצמאי לא יהיו יותר התעוררויות בלילה.
היא בוכה מאוד אצלך כי היא פיתחה לזה עמידות ואת צריכה להתקדם הלאה, כשאת מרדימה אותה אני מציעה לך כרגע להפסיק עם המגע. כלומר, לשבת לידה עד שהיא נרדמת אבל מבלי ליזום מגע בכלל (אלא רק כשהיא בוכה אז להרגיע אותה). אחרי כמה ימים היא תסתגל וההרדמות יהיו קצרות יותר ואז תעברי לשבת רחוק יותר ממנה. וכך הלאה עד שתוכלי לצאת מהחדר.
גם בעלך צריך לעשות את אותה הרדמה כמוך.
בממוצע, תהליך לימוד הירדמות עצמאית לוקח כחודש וחצי-חודשיים.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום