פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בת 3 חודשים - הרגלי שינה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ביתי בת 3 חודשים, עד היום נרדמה על הידיים וכשהיא מנומנמת העברתי למיטה,בעיקר בבוקר, בלילה לרוב נרדמה במיטה עם עזרה שלי.
בשבוע האחרון צריכה שאקפצץ כדי להירגע ולהרדם ולא מספיק שעל הידיים שלי, בעיקר בשלב ההרדמות עצנו שהעיניים כבר עצומות ואז היא זזה עם כל הגוף ובוכה (גם במיטה זה קורה לה) בנוסף היא ישנה ממש מעט כשהיא במיטה (בערך 40 דק) שעלי יכולה לישון קרוב לשעתיים. ואם זה לא מספיק אז גם בלילה עכשיו זקוקה שארים אותה, מה שפחות קרה בעבר.
הבנתי שניתן ללמד הירדמות עצמאית רק בגיל חמישה חודשים....
אבל, האם עד אז אני יכולה ללמד אותה לישון במיטה ולא על הידיים? האם יש לה פיזית את היכולת הזאת? כיצד הייתן מציעות לי לעשות זאת?
אשמח לעזרתכן.
אחד הדברים זה להרדים אותה בכמה שיותר הזדמנויות במיטה שלה. התחילי לאחר טקס שינה כשהיא רגועה ונינוחה. הניחי אותה במיטה שלה (כשהיא ערה לחלוטין) ותני לה מגע (ליטוף, נידנוד, טפיחות, קול: "ששש" או שיר וכו.. מה שתמצאי שנוח ומתאים לשתיכן). אם היא ממשיכה לבכות, הרימי על הידיים וכשהיא נרגעת החזירי למיטה והמשיכי לתת לה מגע. כך עד שהיא תירדם. ייתכן ופעמים הראשונות זה ייקח יותר זמן ויותר בכי אבל לאחר כ- 2-4 פעמים היא תסתגל להירדמות הזו וזה יהיה הרבה יותר מהר וללא בכי.
מה שאת חווה כרגע נקרא "עמידות". כלומר, מה שעזר קודם עכשיו כבר לא עובד וזה הופך את ההרדמות לקשות וארוכות יותר, ויותר יקיצות בלילה בהם היא מבקשת את אותה עזרה כמו שנתת לה במהלך היום. היום- והלילה מאוד קשורים אחד לשני ולכן בפעמים שאת מרדימה אותה במיטה עשי זאת באותה צורה תמיד.
1. בת 3 חודשים - הרגלי שינה
19/06/2012 14:14
שלום,ביתי בת 3 חודשים, עד היום נרדמה על הידיים וכשהיא מנומנמת העברתי למיטה,בעיקר בבוקר, בלילה לרוב נרדמה במיטה עם עזרה שלי.
בשבוע האחרון צריכה שאקפצץ כדי להירגע ולהרדם ולא מספיק שעל הידיים שלי, בעיקר בשלב ההרדמות עצנו שהעיניים כבר עצומות ואז היא זזה עם כל הגוף ובוכה (גם במיטה זה קורה לה) בנוסף היא ישנה ממש מעט כשהיא במיטה (בערך 40 דק) שעלי יכולה לישון קרוב לשעתיים. ואם זה לא מספיק אז גם בלילה עכשיו זקוקה שארים אותה, מה שפחות קרה בעבר.
הבנתי שניתן ללמד הירדמות עצמאית רק בגיל חמישה חודשים....
אבל, האם עד אז אני יכולה ללמד אותה לישון במיטה ולא על הידיים? האם יש לה פיזית את היכולת הזאת? כיצד הייתן מציעות לי לעשות זאת?
אשמח לעזרתכן.
מאת: אורח/ת
2. הרגלי שינה- בת 3 חודשים
20/06/2012 10:16
זה נכון שהירדמות עצמאית היא יכולה החל מגיל 5 חודשים מבחינה פיזיולוגית יחד עם זאת, יש כלים שאת יכולה להתחיל כבר עכשיו להקנות לה כדי להגיע להרגלי שינה טובים. כמו, טקס שינה, זיהוי סימני עייפות וכו'..אחד הדברים זה להרדים אותה בכמה שיותר הזדמנויות במיטה שלה. התחילי לאחר טקס שינה כשהיא רגועה ונינוחה. הניחי אותה במיטה שלה (כשהיא ערה לחלוטין) ותני לה מגע (ליטוף, נידנוד, טפיחות, קול: "ששש" או שיר וכו.. מה שתמצאי שנוח ומתאים לשתיכן). אם היא ממשיכה לבכות, הרימי על הידיים וכשהיא נרגעת החזירי למיטה והמשיכי לתת לה מגע. כך עד שהיא תירדם. ייתכן ופעמים הראשונות זה ייקח יותר זמן ויותר בכי אבל לאחר כ- 2-4 פעמים היא תסתגל להירדמות הזו וזה יהיה הרבה יותר מהר וללא בכי.
מה שאת חווה כרגע נקרא "עמידות". כלומר, מה שעזר קודם עכשיו כבר לא עובד וזה הופך את ההרדמות לקשות וארוכות יותר, ויותר יקיצות בלילה בהם היא מבקשת את אותה עזרה כמו שנתת לה במהלך היום. היום- והלילה מאוד קשורים אחד לשני ולכן בפעמים שאת מרדימה אותה במיטה עשי זאת באותה צורה תמיד.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום