שואלת שוב, כי משום מה נעלם - הרגלי שינה בת 3 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שואלת שוב, כי משום מה נעלם - הרגלי שינה בת 3 חודשים
20/06/2012 9:55
שלום,
ביתי בת 3 חודשים, עד היום נרדמה על הידיים וכשהיא מנומנמת העברתי למיטה,בעיקר בבוקר, בלילה לרוב נרדמה במיטה עם עזרה שלי.
בשבוע האחרון צריכה שאקפצץ כדי להירגע ולהרדם ולא מספיק שעל הידיים שלי, בעיקר בשלב ההרדמות עצמו שהעיניים כבר עצומות ואז היא זזה עם כל הגוף ובוכה (גם במיטה זה קורה לה) בנוסף היא ישנה ממש מעט כשהיא במיטה (בערך 40 דק) שעלי יכולה לישון קרוב לשעתיים. גם בלילה עכשיו זקוקה שארים אותה, מה שפחות קרה בעבר.
הבנתי שניתן ללמד הירדמות עצמאית רק בגיל חמישה חודשים....
אבל, האם עד אז אני יכולה ללמד אותה לישון במיטה ולא על הידיים? האם יש לה פיזית את היכולת הזאת? כיצד הייתן מציעות לי לעשות זאת?
אשמח לעזרתכן.
מאת: אורח/ת
2. עונה שוב :)
20/06/2012 11:09
ראיתי את שתי ההודעות עכשיו.
מעתיקה לך את התשובה שכתבתי לך בהודעה הקודמת:

זה נכון שהירדמות עצמאית היא יכולה החל מגיל 5 חודשים מבחינה פיזיולוגית יחד עם זאת, יש כלים שאת יכולה להתחיל כבר עכשיו להקנות לה כדי להגיע להרגלי שינה טובים. כמו, טקס שינה, זיהוי סימני עייפות וכו'..
אחד הדברים זה להרדים אותה בכמה שיותר הזדמנויות במיטה שלה. התחילי לאחר טקס שינה כשהיא רגועה ונינוחה. הניחי אותה במיטה שלה (כשהיא ערה לחלוטין) ותני לה מגע (ליטוף, נידנוד, טפיחות, קול: "ששש" או שיר וכו.. מה שתמצאי שנוח ומתאים לשתיכן). אם היא ממשיכה לבכות, הרימי על הידיים וכשהיא נרגעת החזירי למיטה והמשיכי לתת לה מגע. כך עד שהיא תירדם. ייתכן ופעמים הראשונות זה ייקח יותר זמן ויותר בכי אבל לאחר כ- 2-4 פעמים היא תסתגל להירדמות הזו וזה יהיה הרבה יותר מהר וללא בכי.
מה שאת חווה כרגע נקרא "עמידות". כלומר, מה שעזר קודם עכשיו כבר לא עובד וזה הופך את ההרדמות לקשות וארוכות יותר, ויותר יקיצות בלילה בהם היא מבקשת את אותה עזרה כמו שנתת לה במהלך היום. היום- והלילה מאוד קשורים אחד לשני ולכן בפעמים שאת מרדימה אותה במיטה עשי זאת באותה צורה תמיד.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד